
Mardin’in Kızıltepe İlçesinde, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, ilçe genelinde başlatılan hizmet atağının devam ettiğini söyledi. Çam, sorunların doğru ve yerinde tespit edilmesi durumunda çözümün daha kolay olacağını aktardı.
Kırsal Mahalleler Parke döşeniyor
Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal mahalle ve mezralarda yerleşim alanlarında parke döşeme çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam “Bu yıl içerisinde 6o mahallemizin yerleşim alanını parke döşeyeceğiz. 2023 yılının sonuna kadar da 226 mahalle ve mezranın yerleşim alanın parke döşeme işi bitecek. 2023 yılı sonunda içi parke döşenmemiş kırsal mahalle ve mezra kalmayacak” diye konuştu.
Yatırımcı Kurumlarla işbirliği
Doğalgaz ve Marsu’nun ilçede boru döşeme çalışmalarının devam ettiği kaydeden Kaymakam Çam “Doğalgaz birkaç mahallemizde 90 km’lik hat döşedi. MARSUbu yıl 56 km’lik boru döşeyecek. Döşenen boruların üzerinde hemen üst yapıyı gerçekleştiremiyoruz. Bir müddet bekleyip toprağın oturmasını, çökmesini bekliyoruz. Kurumlar çalışmalarını tamamladıkça biz de üst yapı çalışmalarımız tamamlayacağız. Sıkıntıları doğru tespit edince çözümü de kolay olur. Kızıltepe ilçesi hizmet noktasında hak ettiği yere gelmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Caddeler Deterjanla yıkanıyor
Kaymakam Çam, aralıklarla Kızıltepe’deki caddelerin deterjanlı su ile yıkandığına dikkat çekerek, dezenfektan çalışmalarına ağırlık verdiklerini, pandemi döneminde vatandaşların sağlığına ve bulaşı olaylarının önüne geçmek için mücadele ettiklerini söyledi.
Zergan Deresi tamam
Yıllardan beri dillenen Zergan Deresinin 5 Km’lik bölümünün ıslah çalışmalarının boşaltılacağını aktaran Kaymakam Çam,” Yıllardır, biriken ve çözüm bekleyen sorunlar var. Sıkıntılar doğru tespit edilince çözümü de kolay olur. Zergan Deresi Islah edilecek. İlçenin birkaç mahallesini ilgilendiren bir konuyu da çözüme kavuşturmuş olacağız” şeklinde sözlerini sürdürdü.
Kızıltepe İlçesinde 10 bin aileye Ramazan yardımı
Kızıltepe İlçesinde yardımlaşma örneği sergileniyor. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Kaymakamlık, İlçe Belediyesi, Diyanet Vakfı, Kızılay ve hayırsever vatandaşların destek ve katkılarıyla hazırlanan 35’er kiloluk 10 bin adet gıda yardımının 24 araç ve 154 gönüllü ile dağıtımına başlandığını söyledi.
Vefa Sosyal Destek Grubunun, aralıksız olarak gıda yardımlarını, mahalle muhtarları aracılığı ile tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıldığını ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam “Bir aileye birkaç ay yetecek kadar hazırlanan yardım paketleri 24 araç ile 154 gönüllü tarafından dağıtımı devam ediyor. Yardımlar vatandaşımızın evine, ayağına götürülüyor.” Dedi.
Editor : Mehmet ÇELİK