USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Kızıltepe Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği

Kızıltepe Müftülüğü `Peygamberimiz Din ve Samimiyet` konulu panel düzenledi. Kızıltepe Müftülüğü, Nusaybin yolu üzerinde bulunan bir düğün salonunda ?Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konulu kutlu doğum paneli düzenledi

Kızıltepe Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği
22-04-2014 12:26
Google News

Kızıltepe Müftülüğü `Peygamberimiz Din ve Samimiyet` konulu panel düzenledi. Kızıltepe Müftülüğü, Nusaybin yolu üzerinde bulunan bir düğün salonunda ‘Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konulu kutlu doğum paneli düzenledi. Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı'nın panelist olarak katıldığı programa Kızıltepe halkı büyük bir ilgi gösterdi.

Panele , Mardin Valisi Ahmet Cengiz,  Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık ile kurum daire amirleri ve Kızıltepe halkı katıldı.

Salon girişinde programa gelenlere gül ve lokum ikram edildi. Program Abdulsamet kaplan hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

'Peygamberimize uyduğumuz zaman hem dünya hem de ahirette saadete erişeceğiz'           

Programda ilk konuşmayı yapan Vali Ahmet Cengiz, bayanların yoğun katılımından dolayı kendilerini tebrik ettikten sonra şunları söyledi. 'Her yerde olduğu gibi Peygamberimizin kutlu doğumu için burada bayanların yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Dünya ve sonsuzluk âleminde huzurlu olmak için Allah'ın bize gönderdiği mesajlarla yolumuzu aydınlatan Peygamberimize uyduğumuz zaman hem dünya hem ahirette inşallah saadete erişeceğiz. Bizler, Peygamber efendimizin güzel ahlakını yaşantısını kendimize rehber seçerek hayatımızda uygulayacağız ve kendi çocuklarımıza öğreteceğiz. 'dedi.

Samimiyet Allaha karşı ihlastır'

Programda konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ise; 'Samimiyet Allaha karşı ihlastır. Yaptığımız ve söylediğimiz Allah rızası için yapmak maddi bir menfaat olmadan hatta manevi dua beklentisi dahi olmadan sadece Allah için yapmak ve insanlara faydalı olmak samimiyet budur. Peygamberimizin samimiyetine baktığımızda peygamberlik geldikten sonra zorlu bir mücadele başlamış onu yolundan döndürmek için dünyalık makam mevki zenginlik verelim ye terki sen bu sevdadan vazgeç demişler. Peygamber efendimiz ne demiş? ‘Bir elime ayı öbür elime güneşi koysanız ben bu davadan vazgeçmem' bu yolda hayatını feda etmiş bu bir samimiyet testidir. " dedi.

'Güneydoğu Bölgesinde gördüğüm samimiyetiniz beni çok duygulandırdı. '

Panelin ilk Konuşmasını Adana İl Müftüsü Arif Gökce yaptı. Bir süre Kızıltepe'de görev yaptığını ifade eden Gökçe,'Bütün mukaddesatlar üzerine yemin ederim. Görev yaptığım süre zarfında Güneydoğu bölgesi ve özelde Kızıltepe ilçemizde gördüğüm samimiyetin tarifi olamaz. Bunu çok iyi bilmemiz gerekir. Allah bizim şan şöhret makam ve mevkiimize bakmaz. Bizim amelimize bakar. Sığınacak bir yer arıyorsak hicretimiz Allah ve Resulüne olsun.

Din nasihat ve samimiyettir. Bizlerde İslam'a ve Müslümanlara karşı samimi olmalıyız. İbrahim (a.s) ateşe gittiğinde Allah benimle beraber olduktan sonra hiç ehemmiyeti yok, demişti. Bizler de Hz. Âdem gibi tövbekâr, Hz. Yakup gibi gözlerden olmak, Hz. Yusuf gibi ihlaslı olmak ve Hz. İbrahim gibi adanmış olmamız gerekir.'şeklinde konuştu.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise Peygamberimizin güzel ahlakından bahsederken, Din ve  samimiyet konusunu Peygamber efendimizin hayatından çeşitli kesitleri samimiyet bağlamında anlattı.

Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yapan Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, ise  'Peygamber (s.a.v ) hayatında bizim için ibret ve dersler vardır. Bugünden başlayarak bir hafta içerisinde ailemizle beraber bir yılı kapsayacak bir program düzenleyip hayatımıza İslam'ın edep ve terbiyesini tatbik edelim. Buradan aldığımız bilgileri ise aklımıza nakşedelim. Peygamberimiz 40 yaşına kadar peygamberlik daha gelmemişti ama temiz, pak ve nezih bir hayat yaşadı ve Muhammed'ül emin yani güvenilir kişi ismini aldı. Peygamberlikten sonra 13 yılını Mekke'de ahlak ve inanç üzere geçirdi. Medine'de ise 10 yılda sosyal hayat, ibadet, dürüstlük ve samimiyet üzere yaşadı.'dedi.

Program, küçük bir kız çocuğunun peygamberimizin üzerine okuduğu kırk yaşındasın şiiri ve Kızıltepe Müftülüğü İlahi Korosunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Yapılan dua ile sona erdi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ