USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Köy okullarını boyayarak rüyasını gerçekleştiriyor

Rüyasında okul boyadığını gören üniversite öğrencisi, İstanbul`dan Mardin`e gelerek bunu gerçeğe dönüştürdü

Köy okullarını boyayarak rüyasını gerçekleştiriyor
26-12-2014 12:37
Google News

- Düşüncesini sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi Gülcan Kandemir Sağan, kendisine gönderilen fotoğrafları inceledikten sonra kilometrelerce yol katederek geldiği Mardin`de bir haftada 3 köy okulu boyadı
- Sağan: "İhtiyacı olan okullardan yoğun talep geliyor. Şimdiden 25 ilde 74 okul belirledim. Sponsor desteğiyle temin ettiğim boya ve köylülerin de desteğiyle okulları boyayıp, eğitime destek sunmak istiyorum"

 

 


İstanbul`da özel bir üniversitede okuyan Gülcan Kandemir Sağan, rüyasında okul boyadığını ve ayakkabısı olmayan bir çocuğun ona boya kutusu getirdiğini gördükten sonra rüyasından etkilenerek derslerinden arta kalan zamanlarda kilometrelerce yol katederek okul boyamaya başladı.

Bir süre önce gördüğü rüyasının etkisinden kurtulamayan Sağan, "Doğu`dakiler üşüyor" diye düşünüp giysi yardımı yapmayı düşündü.

Daha sonra bir öğretmenin gönderdiği okul fotoğrafı üzerine ihtiyacı olan okulları boyamaya karar veren Sağan, bu düşüncesini bir projeye dönüştürerek sosyal medyada paylaştı.

Sağan, gelen talepler üzerine geldiği Mardin`ide Mazıdağı ilçesinde 2, Kızıltepe`de de bir okulu boyadı.

Gelen talepleri bir bir değerlendirmeyi planlayan Sağan, 25 ilden gelen 74 okulu boyamak için hazırlıklara başladı.

- "Tüm okulları boyayıp eğitime destek sunmak istiyorum"

Sağan,  rüyasında kendisini bir okulu boyarken ve üşüdüğünü hissederken gördüğünü belirtti.

"Bu sırada yanıma ayakları çıplak bir kız çocuğunun geldiğini gördüm. Boya kovasını bana doğru getiriyordu. `Üşümüyor musun?` diye sorduğumda da sadece gülümsüyordu. Kızın ayakları çıplak benim ayaklarımda ise bot vardı. Bu rüyadan çok etkilendim" diyen Sağan, bunun üzerine Doğudaki öğrencilerin üşüdüğünü düşünmeye başladığını belirtti.

İhtiyacı olan öğrencilerin giysi ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdiğini dile getiren Sağan, bu kapsamda yardım toplamaya başladığını anlattı.

Bu sırada bir öğretmenin gönderdiği okul fotoğrafından okulların boyasının eskidiğini görmesi üzerine fikrini değiştirerek okulları boyama kararı aldığına işaret eden Sağan, şöyle dedi:

"Sadece kıyafet, kırtasiye malzemesi göndermekle işin bitmediğini anladım. `Okulları da güzelleştirelim` dedim. Çocukların okullarının bahçesine girdikleri andan itibaren morallerinin yükselmesini ve daha başarılı olmalarını amaçladım. Hazırladığım projeyi duyurmam üzerine talepler gelmeye başladı."

- Tüm okullar bizim, her öğrenci yarınlarımız"

Yoğun talep üzerine ilk olarak Mardin`e geldiğini aktaran Sağan, "Mazıdağı ilçesindeki Atlıca Anasınıfı ile Yücel İlkokulunu boyadıktan sonra Kızıltepe ilçesine geçerek Çetiner İlkokulu boyamaya başladım" diye konuştu.

Sağan, kilometreleri gözünde büyütmeden geldiği ilde bir haftada 3 okulu boyadığını aktararak, bir okul da olsa nereden talep gelirse oraya gitmekte  kararlı olduğunu ifade etti.

"Tüm okullar bizim, her öğrenci yarınlarımız" ifadesini kullanan Sağan, yardım edilecek okul sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- 74 okul sırada

Sağan, "İhtiyacı olan okullardan yoğun talep geliyor. Şimdiden 25 ilde 74 okul belirledim. Sponsor desteğiyle temin ettiğim boya ve köylülerin de desteğiyle tüm okulları boyayıp, güzelleştirerek eğitime destek sunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Köylerde vatandaşların da kendisine destek sunduğuna dikkati çeken Sağan, şunları kaydetti:

"Aslında köylülerin de böyle bir çalışma yapmak istediğini ancak imkanlarının olmadığını farkettim. ?Ben boya yaparken vatandaşlardan biri gelip bana, `Okulumuzu siz boyayınca çok utandık. Bizim boyamamız gerekirdi. Biz yapamadık` dedi. Bu çalışma sayesinde hem böyle iyi ve yeni insanlarla tanışıyor hem de çocukların yüzünü güldürüyorum."

- "Bu projeye koşulsuz şartsız destek verilir"

Sağan`ın üniversiteden arkadaşı Macide Yıldırım da, arkadaşına destek sunmak için Mardin`e okul boyamaya geldiğini söyledi.

Arkadaşının örnek davranışından çok etkilendiğini ve katkı sunmak istediğini ifade eden Yıldırım, "Bu projeye koşulsuz şartsız her şekilde destek verilir. Arkadaşım çok müthiş bir projeye imza attı. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Sağan`ın Kızıltepe ilçesindeki okulu boyamasına destek veren vatandaşlardan Celal Akkaya da, ilçelerindeki okulu boyamak için gençlerin İstanbul`dan geldiğini duyması üzerine koşarak yardıma geldiğini aktardı.

Akkaya, okulun boyanması için ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, okulu birlikte boyadıklarını gençlere kendilerine ve öğrencilere büyük moral olan bu ziyaretten dolayı teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ