USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin Anadolu Bilişim Buluşmalarına ev sahipliği yaptı

Marka Dijital Dünyasının CEO’ları “Kadım Dünyadan Dijital Dünyaya Bakış” ana temasını Mardin’de masaya yatırdı.

Mardin Anadolu Bilişim Buluşmalarına ev sahipliği yaptı
30-04-2023 09:44
30-04-2023 16:28
MARDİN
Google News

Mardin’de, 3 gün süren, .Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası himayelerinde, Mardin Organize Sanayi Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, Nlksoft, Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanlığının desteklediği ,Anadolu Bilişim Buluşmalarının 5.ci Mardin’de yapıldı.  

             Anadolu Bilişim Buluşmaları  “Kadim Dünyadan Dijital Dünyaya Bakış” ana teması ve  “Güçlü Birikim ve Yenilikçi Teknoloji” mottosu ile Kamu Bilişim Derneği ve Harput Ajans tarafından 28-29-30 Nisan 2023 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Teknolojinin önde firmalarını CEO’ları dijital değişim ve gelişimi anlattı. Yerel aktörler de, Mardin’de Değişim gelişim ve dönüşümü masaya yatırdı..

         Harput Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Zakir Özbey, Ülke genelinde  yaşanılan  zor günlerde, milletçe bir kez daha dayanışma ve kenetlenmenin en güzel örneğini sergilediklerini belirterek “ Sürdürülebilirliğin sağlanmasının yanı sıra, bölgenin ve ülkemizin her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmasının ticari hayatın devamlılığına bağlı olduğunun farkındayız. “Kadim Dünyadan Dijital Dünyaya Bakış”ana teması ve “Güçlü Birikim ve Yenilikçi Teknoloji” mottosu ile Anadolu’nun Teknoloji gündemini belirlemenin yanı sıra; kamu kurum ve kuruluşların, özel sektörün, bireylerin, şirketlerin şehirlerin, bölgenin ve ülkemizin değişim ve gelişimi çerçevesinde özellikle şehirleri bekleyen zorunlu yenilikler, Dijital Dönüşüm, Akıllı Şehirler, Depreme Dirençli Şehirlerin İnşası, Sosyal Sermayenin Korunması  gibi kaçınılmaz zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.” Dedi.

Kadim Dünyadan Dijital Dünyaya Bakış etkinliği ile İnsan, Teknoloji, Süreçlerin bütüncül dönüşümü Yeni Nesil Güvenli Yapı ve Yapılanmalar, İleri Teknolojiler ve İlham veren Fikir ve Uygulamalar Mardin’de gündeme taşındı. 

     Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik konuşmacı olarak katıldı. Çelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi “         Kadim Dünyadan Dijital Dünyaya Bakış Anadolu Bilişim Buluşmaları Sayın valim, çok kıymetli katılımcılar ve değerli basın mensupları. Sizleri odam, yönetim kurulum ve üyelerim adına saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Kadim Dünyadan Dijital Dünyaya Bakış Anadolu Bilişim Buluşmalarına hoş geldiniz.  

            Mezopotamya’da yer alan Mardin’imizin 13 bin yıllık kadim tarım, zanaat ve ticaret geçmişi bulunmaktadır. Tarım devrimi, ticaret devrimi ve üretim devrimi bu topraklarda gerçekleşmiş ve bu topraklarda medeniyet ortaya çıkmıştır. Memleketimiz geçmiş dönemde mimarinin, sanatın ve üretimin merkezi haline gelmiş, bugün gıpta ile yaklaşılan batı ilminin kökenleri yine bu topraklarda doğmuştur. Osmanlının son dönemlerine kadar üretim üssü olan bölgemiz, endüstriyel devrimi kaçırmış ve rekabet gücünü kaybetmiştir. Kaynak kısıntısından dolayı ağır sanayi hamlesini kaçıran bölgemiz rekabet gücünü tekrar kazanacak potansiyele sahip olup geleceğini geçmişinde aramaktadır. Mevcut durumda rekabet gücü artık ağır sanayiden hafif sanayiye evirilmiş, yazılım ve dijital dünya başat sektörler olmuştur. Bugün işlerimiz için gerekli tüm işlemlerin çoğunu dijital dünyada çözmekteyiz. Bu gelişmelere ek olarak dünyada üretim üsleri batıdan doğuya kaymakta ülkemiz ve ilimiz bu kayışın hemen ortasında yer almaktadır. Biz bu gelişmeleri yakından takip etmekte ve gelecek vizyon ve planlarımıza derç etmekteyiz. Dijital dünyada yaratıcı çözümler yetişmiş insan kaynağı ile mümkündür. Türkiye 33,5 yaş ortalaması ile Avrupa’nın en genç nüfusuna sahiptir. Mardin 24,4 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç illerinden biri olarak ülkemizin geleceğini sırtlanmıştır. İlimizde yazılım, inovasyon, tasarım, dene-yap ve STEM merkezlerinin ivedilikle açılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Geçmişte ahlak, ilim ve bilimi tek potada eriten ilimiz dijital dünya ve dijital devrimde öncü olacak potansiyele sahiptir. Dijital dünyanın ehemmiyetine vurgu yaparak bugünkü gerçekleşecek buluşmaların, ilimize ve ilimizdeki sektörlere yol gösterici olmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

        Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Turizm Fakültesi Dekan Prof.Dr.Serhat Harman moderatörlüğünde,Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan, NLK Bilgi Teknolojileri  Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kurt, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Kayaoğlu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu,   Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan’ın moderatörlüğünde, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Mehmet Çelik, İletişimci-Yazar Sabiha Doğan, Kırklar Kilisesi Başpapazı  Horiepiskopos Gabriyel Akyüz, , Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Arş. Görevlisi Burak Erdem  Mardin’de değişim, gelişim ve dönüşüm konularını masaya yatırdı.    

     Etkinliğe katılan firmaların CEO’ları açılan stantlarda ürün ve hizmetlerini tanıttı. Katılımcılar, boş zamanlarını  Mardin’in tarihi ve turistik mekanları gezdi.  

 

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ