USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin Artuklu-İzmir Konak kardeş Belediye

İzmir Konak ve Mardin Artuklu Belediyelerinin düzenlediği iftar yemeğinde barış mesajları verildi

Mardin Artuklu-İzmir Konak kardeş Belediye
23-06-2016 12:20
Google News

          Haber:Mehmet Çelik

          Foto:Adnan Avuka

            Kardeş, Artuklu ile Konak Belediyelerinin Artuklu ilçesinde düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu topraklarda ve kadim şehirlerde halkların binlerce yıldır kardeş olarak yaşadıklarına vurgu yaparak, ?Birbirimizle çoğalıyoruz, birbirimizle zenginleşiyoruz. Bu topraklara savaş yakışmıyor. Bu topraklara kardeşlik, barış, dayanışma, özgürlük yakışıyor? dedi.

             Geçtiğimiz yıl imzalanan protokol ile kardeş belediye olan Artuklu ile Konak belediyeleri, Artuklu ilçesinde kurulan ?Kardeşlik, dayanışma ve bereket sofrası? iftar yemeğiyle kardeşlik bağları güçlendirildi.

 Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Artuklu İlçe belediye Eş Başkanları M.Emin Irmak ve Sevinç Bozan´ı makamlarında ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından  tarihi Mardin şehrinin manzarasına karşı Mardin Büyük Otel´in avlusunda kurulan iftar yemeğinde birlik ve barış mesajları verildi. Yemeğe, Artuklu Belediye Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Belediye meclis üyeleri, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, İzmir Mardinliler Feredasyon Başkan Ferhan Ademhan, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, HDP ve DBP il ve ilçe yönetimi, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri katıldı.

              İftar yemeği sonrası konuşma yapan Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, iftar yemeğinde organizasyonun yetersiz olduğunu dile getirerek, Büyük Mardin Oteli´nin tecrübesizliğinden dolayı aksaklıkların yaşandığını ifade etti. Yaşanan eksikliği aktaran Irmak, ?Mardin halkından ve misafirlerden özür diliyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında kardeşlik ve dayanışmayı bizimle uygun gören, 1500 kilometreden buraya kadar gelen, acılarımızı ve sevincimizi bizimle paylaşan, sayın Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bugün böyle bir dönemde bizimle dayanışmaya, bizim elimiz tutan, acımızı ve sevgimizi paylaşan ve kardeşliği bize uygun gören herkese teşekkür ediyoruz? dedi.

                   ?Bu topraklara savaş yakışmıyor´

           Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, yaklaşık bir yıl önce Artuklu Belediyesi meclisinin aldığı kardeş belediye olma kararını Konak Belediye meclisinde de görüşerek  karara bağladıklarını söyledi. Pektaş ?Bu topraklarda, bu kadim şehirlerde binlerce yıldır halklar kardeş olarak yaşıyor. Birbirimizle çoğalıyoruz, birbirimizle zenginleşiyoruz. Bu topraklara savaş yakışmıyor. Bu topraklara kardeşlik, barış, dayanışma, özgürlük yakışıyor. Dolayısıyla biz bu kardeşliğin çoğalması için, barışın var olması için dayanışmayı göstermek için geldik. İftar sofrasının bereketinin tüm Türkiye´ye yayılması için geldik. İftar, Ramazan barışı ifade ediyor. Öyleyse iftar sofraları kurarak, Türkiye´nin her yerinde bu kardeşlik sofralarını kurarak, çoğalalım zenginleşelim istiyoruz ve bu duygularla Konak´tan, İzmir´den gelerek siz Artuklulara, Mardinlilere bir merhaba demek, sizlerle kardeşliğimizi bu sofralarda pekiştirmek istedik. Çünkü Türkiye´nin buna ihtiyacı var. Bu kadim uygarlıkların yok olmaması, kadim uygarlılıkların üstüne yeni yeni zenginlikleri ilave etmek bizim görevimiz olduğuna göre, bu dayanışmayı çoğaltmak, barışı hakim kılmak bizim görevimiz. İftar soframıza hoş geldiniz, sefa getirdiniz.?deddi

                      ?Kıyamete kadar barış, kıyamete kadar kardeşlik?´

                    Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan  barıştan yana taviz verilmeyeceğine dikkat çekerek ?Binlerce uygarlığın beşiği, farklı dinlerin, dillerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı, kardeşliğin anlam bulduğu kentimiz Mardin´den, kardeşlik köprüsünün kurulduğu bugüne, büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizin geçtiği bu savaş sürecinde, en çok ihtiyaç duyulan dayanışma duygusunu iftarda da kendini gösterdi. Bugünden büyük onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Çok büyük bir kriz yaşayan ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey Ramazan ayının da anlamı olan barış, kardeşlik ve paylaşım duygularıdır. Bugün bu anlamı yaşıyoruz, bunun heyecanını taşıyoruz. Biz ?kıyamete kadar savaş diyenlere, kıyamete kadar barış kıyamete kadar kardeşlik´ diyoruz. Bugün bunun cevabı burada verildi. Bu dayanışma duygusunun tüm Türkiye´ye yayılmasını diliyoruz.?

              Yapılan konuşmaların ardından eş başkanlar ve Başkan Pekdaş birbirlerine karşılıkla plaketler takdim etti.

 

 

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ