USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin Barosu’ndan Avukatlar Günü’ne Görkemli Gece

Mardin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında görkemli bir gala gecesi düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen gece, hukuk camiasını bir araya getirirken, birlik ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı anlamlı bir buluşmaya dönüştü.

Mardin Barosu’ndan Avukatlar Günü’ne Görkemli Gece
08-04-2026 09:36
08-04-2026 09:42
MARDİN
Google News

Düzenlenen programa Mardin Barosu’na kayıtlı avukatların yanı sıra Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Mardin Adalet Komisyonu Başkanı, Mardin 1’inci İdare Mahkemesi Başkanı, Mardin 2’nci İdare Mahkemesi Başkanı ve Mardin 3’üncü İdare Mahkemesi Başkanı da katıldı.

Gecede konuşan Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, son dönemde Mardin Barosu ve baroya bağlı avukatlarla çok güzel bir diyalog geliştiğini belirterek, bu yapıcı iletişimin artarak devam etmesini temenni etti. Avukatların yargının kurucu unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Akbulut, hukuk camiası içerisindeki iş birliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Mardin Barosu Başkanı Av. Ahmet Duyan ise yaptığı konuşmada, yargının üç sac ayağının bir arada bulunduğu her anın son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Avukatlık mesleğinin taşıdığı sorumluluğa dikkat çeken Duyan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Giymekten onur duyduğumuz o cübbenin rengi haybeye bir siyah değil. Karanlığı üstüne örtüp aydınlığa giden yolu göstermek için siyahtır o cübbe. O cübbe savaşları bitirme kudretidir. O cübbe kadınların sesidir. O cübbe çocukların çığlığıdır.”

Duyan’ın sözleri, geceye katılanlardan büyük alkış aldı.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ