USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin Basını Mardin´i yönetenler ile buluştu

Mardin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Basın Bayramında Mardin´i yönetenler bir araya geldi

Mardin Basını Mardin´i yönetenler ile buluştu
25-07-2017 16:50
Google News

             24 Temmuz Basın bayramında Mardin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Mardin´i yönetenler ile bir araya geldi. Basın ve yerel yönetimlerin Mardin´de ki çalışmalarının gündeme geldiği buluşmada Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin´in yenilenen yüzünün perde arkası çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı. Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik,  gazetecilerin yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirirken yerel basının desteklenmesi gerekliliğinin de altını çizdi.

Mardin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri 24 Temmuz Basın ´da sansürün kaldırılışının 109. Yıl dönümünde Mardin´de gerçekleştirilen bir programda Mardin´i yönetenler ile bir araya geldi.

              Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye başkan Vekili Mustafa Yaman´ın katıldığı basın bayramı etkinliğine Garnizon Komutanı Altan Er, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgan Öztoprak, Adli Yargı Komisyon Başkanı Murat Viran, Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Şakir Öner Öztürk, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,  Jandarma Komutanı Zafer İzcan, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Şahin Arpağ, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Adnan Günbeği ile yaygın ve yerel medyanın temsilcileri katıldı.

?Basın ilanlarla desteklenmeli?

Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik tüm basın çalışanlarının bayramını kutlarken, ?  Devletin bölünmez bütünlüğüne karşı ,hukuk devletine zarar vermeyecek ölçüde kalemlerin özgür bırakılmasından yana olduğunu kaydetti.

Başkan Çelik yerel basının güçlendirilmesi gerekliliğinin altını çizerek, ?  Tabiî ki gelişmiş ülkelerde demokrasi ve hukuk devletinin anlamının basına tanınan özgürlüklerle eş değer olduğunu söylememe gerek yok. Biz yine Mardin´de bir avuç gazeteciyiz. Zaman zaman sıkıntılarımız oluyor.Yerel basının güçlendirilmesi. Hizmetler ne kadar yerelden olmalı diyorsak, basının yerel  güçlenmesi yerelden olmalı.  Bir valiliğin, bir belediyenin haberini yereller yansıtmaz ise o haber orada kalır ve ölür. Ancak biz yansıttığımız zaman ulusal medya o haberin üzerine gider ve haberi büyütür? dedi.  Başkan Çelik HDP´li Belediyeler döneminde yaşadıkları sıkıntıları da gündeme getirerek ; ? Burada geçmişte maalesef il özel idaresinin belediye bünyesine girmesi ile bir sıkıntı yaşadık. Resmi ilanlarda yüzde 30-40 azalma oldu. Niye oldu bu azalma? HDP´li belediyeler böl parçala ihaleyi ver şeklinde bizi mağdur ettiler. O zaman bunu dile getirdik ama maalesef o zaman sesimiz kısık kaldı. Bugün olağan üstü hal yasası ile sistemin aynı şekilde yürüdüğünü doğrudan alım yapıldığını gözlemliyoruz. Bunu ilana versek buradaki yerel basında ayakta kalma gücünü elde edecektir? diye konuştu. 

?Mardin basını ilini düşünerek hizmet ediyor?

Gazetecilerin Basın bayramını kutlayan Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, ? Bayramı bayram tadında kutlamak lazım. Burada olmaktan mutluyuz. Mardin´de gördüğümüz gerçekten tarafsız, şehri düşünen ve hep bu duygu içinde çalışan bir basın camiası var. Bu da ilimiz ve kamu görevlileri açısından önemli. Gelirler konusu ayrı bir konu. Ben mesai arkadaşlarım adına  teşekkür ediyorum. Her günümüz böyle bayram tadında olmasını temenni ediyorum? dedi.

?Doğru bildiğim hizmetten geri adım atmam?

Açıklamaların ardından Mardin´e yapılan yatırımları basın mensupları ile paylaşan Vali Yaman , Mardin´e yapılan tüm alt yapı ve düzenleme çalışmalarının en uygun fiyat alınarak halkın parasının bir kuruşu bile heba edilmeden Mardinlilere hizmet olarak döndüğünün altını çizdi. Vali Yaman,  bir şehri yeniden düzenleme ve inşa etmenin çok zor olduğunu belirterek, ? Bu çalışmayı bir seçilmiş belediye başkanı yapsa topa tutarlar. Toz içinde kaldık, yollar bozuk deniliyor. Evet şuan sıkıntılı bir süreç. Çünkü düzelterek bir şeyleri güzelleştirmek istiyoruz. Birkaç ay Mardin halkı ile birlikte sıkıntı çekeceğiz ama çalışmalar bitince Mardin en güzel hizmeti almış olacak. Varsın ben kötü olayım ama Mardin için en iyisini, güzelini yapmak için çalışıyoruz. Doğru bildiğim ve halkımıza hizmet için tüm ekibimiz var gücü ile çalışıyor. Doğru bildiğim bir hizmetten asla geri adım atmam. Bırakırım ama geri adım atmam? diye konuştu.

          Betornerm yapılar ortadan kalkacak

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacı ile sürekli halkın arasında dolaştığını söyledi. Vali Yaman ? Dışarıdan gelen insanlar, tarihi mekanları, sokakları gezmek, o havalı solumak için geliyor. Biz zaman içinde tarihi doku arasındaki beton binaları ortadan kaldıracağız. Caddenin yayalaştırılması şehrin ve esnafın geleceği için çok önemli. Karmaşık bir şehir yerine, otantik, temiz ve turizme dönük hizmet veren bir şehir hedefimizdir. Bunu vatandaşımıza anlatıyoruz. Zaman içinde dengelerin rayına oturacağını ve Mardin´in hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum? şeklinde konuştu.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ