USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk

Barış, özgürlük ve demokrasi temel talebimizdir..

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk
19-05-2016 13:48
Google News

            Mardin´li iş adamlarıyla düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  Şengal´de ve Kobani´de yaşanan göç olaylarından dolayı büyük bir dayanışma ruhunun ortaya konulduğunu söyledi.

            Türk   ?Bu gün de bu fedakarlık,  paylaşım, ortaklaşma, sorunları birlikte çalışma, birlikte çözme ve eksikliklerimizi hep birlikte ortaya koyma konusunda ciddi bir çabanın ve istemin olduğunu görüyoruz? dedi.

             Mardin Büyükşehir Belediyesi, yoksul ve dar gelirli ailelere ulaştırmak üzere Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´na yardımda bulunan iş adamı ve sanayicilere dayanışma yemeği verdi. Erdoba Elegance Otel´de düzenlenen dayanışma yemeğine, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, HDP ve DBP Mardin İl Örgütü Eş Başkanları, Mardin  Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.ı

              Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, göreve geldiklerinden beri iş adamları ve esnafların büyük bir özveri ile kendilerine ve halka destek olduğunu belirterek,  iş insanlarına teşekkür etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

                Yaşanan süreç hem halkımızı etkilediği gibi çalışmamızı da etkiliyor

             Mardin ilinin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte halkın görevi kendilerine verdiğini hatırlatan Türk,  ? Elbette eksikliklerimizin farkındayız. Halkımızın hizmet konusundaki beklentilerinin çok büyük olduğunu biliyoruz. Bizler aslında bu boşluğu doldurmak için çaba gösteriyoruz.  Ama ne yazık ki yaşadığımız süreç, olaylar gelişmeler, Ortadoğu da ki gelişmeler ister istemez hem çalışmamızı hem de halkımızı bir bütün olarak derinden etkiliyor. Bu nedenle zaman zaman istediğimiz randımanı alamıyoruz. Zaman zaman bazı konuları sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla ve işadamlarımızla paylaşmak istemişiz. Biz zaman zaman sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarla bir araya geldik. Ama bunu ifade etmek istiyorum ki bu konu da işadamlarımızı ihmal ettik. Kendilerinden özür diliyorum? dedi.

                   Bu süreçte büyük bir fedakarlığın ortaya konulduğunu görüyoruz

                Bölgenin acılarını ve mutluluğunu birlikte yaşandığına dikkat çeken Türk, ? Biliyoruz ki bir olumsuzluk hepimizi derinden etkiliyor. Hepimiz bu olumsuzluklardan payımızı alıyoruz ve üzüntülerimizi yüreğimizde taşıyoruz. Birçok şeyi dile getirmesek bile yaşanan olayların etkisinde kalıyoruz. İster işadamı olalım, isterse siyasetçi olalım, isterse sıradan bir insan olarak bunu hep birlikte yaşıyoruz.  Ve bütün bu yaşadığımız olumsuzlukları, mutlulukları paylaşmak konusun da gerçekten bir ortak duyarlılık olduğunu görüyoruz. Biz geçmişte Şengal´deki göçten ve Kobani´de yaşananlardan dolayı iş adamlarımızın, insanlarımızın ne kadar fedakarca davrandığını çok iyi biliyoruz. Bu gün de bu fedakarlık,  paylaşım, ortaklaşma, sorunlara birlikte çalışma, birlikte çözme ve eksikliklerimizi hep birlikte ortaya koyma konusunda da ciddi bir çabanın bir istemin olduğunu görüyoruz? diye konuştu.

 Mahallelerimiz Hizmete doyacak

                  Belediye olarak sürdürdükleri birçok hizmetin devam ettiğine işaret eden Türk,  ? Bu yıl hem köy yolları, taziye evleri, park, bahçeler ve otopark projelerini ihale aşamasına getirdik. Umut ediyorum ki bu yaz hem Mardin´in köylerinde hem de merkezinde büyük değişikliklerin olacağını hep birlikte göreceğiz. Önümüze koyduğumuz önemli projelerden biri de Kızıltepe kent parkıdır. Bu belki de Ortadoğu´nun en güzel parklarından biri olacak. İçinde su göletleri, tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası ve futbol sahası olacaktır. Diğer tarafta içinde piknik alanı ve dünyanın en güzel çiçeklerinin olduğu bir bahçe. Projemiz hazırdır. En kısa sürede oradaki çalışmalarımız başlayacaktır. Yine Kızıltepe otoparkı ile ilgili projemiz tamamlanmak üzeredir? dedi.

 

                Barış, özgürlük ve demokrasi temel talebimizdir

 

            Belediye Başkanı Türk   ?Tarihe baktığımızda, bizler birbirimizi anlayamazsak kimse bizi anlamaz. Biz burada sorunlarımızı ve ortak bir aklı ortaya koyacak bir çaba ortaya koyamazsak, inanız ki mücadelemizin çoğu, demokrasi talebimizin çoğu veyahut görmek istediğimiz barış ve özgürlük ortamı kendiliğinden gelmez? diyen Türk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?  Eksikliklerimizi tartışabilmeliyiz. Yanlışlarımızı tartışabilmeliyiz. Doğrunun yanında olma gibi bir sorumluluğu da asla ve asla unutmamalıyız. Çünkü biz doğruları savunmadığımız zaman haklı makul ve meşru talepleri savunmadığımız zaman bu bizi yetmezliğe götürür, bu bizi çürümüşlüğe götürür. Ve burada değil kendimize, değil içinde bulunduğumuz alana, aslında hepimiz kendi kendimize zarar vermiş oluruz. Kendimizi tüketiriz. Evet, barış demokrasi, özgürlük bizim temel talebimizdir.  Sorunların barışçıl çözümü konusunda çabalarımız asla ve asla sona ermemeli. Her zaman barıştan yana olmalıyız. Barış talebimizi güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz.  Ve bunu bir bütün olarak yaymalıyız. Barış talebi sadece siyasetçilerin görevi değildir. Barış talebi sadece birileri için dile getirilen bir talep değildir.  Barış insanlığa hizmettir. Mutluluğa hizmettir. Hepimizin ihtiyaç duyduğu, hepimizi yarın daha barışçıl daha demokratik daha özgürlükçü ortama götüreceği bir taleptir.?  Şeklinde sözlerini sürdürdü.

            Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, bölgede yaşanan olumsuzlukların, sanayi ve ticarette az da olsa etkisini gösterdiğini belirterek,  Mardin´e yatırım yapmanın risk olarak değerlendirildiği dönemlerde ellerini taşın altına koyan işadamı ve yatırımcıların bugün karlı çıktığını söyledi.  Duyan ? Sorunlarımız elbette ki var. Her  zamanda olacak. Mardinli işadamları olarak en sıkıntılı dönemlerde, global ekonomik krizlerin yaşandığı dönemleri bile fırsata çevirmeyi başardık. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yardım yapılması gereken durumlarda Mardin OSB olarak bize düşen görevi fazlası ile yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz? dedi

    Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Türk  60 dolayında işadamı ve sanayiciye katkılarından dolayı plaket verdi.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ