USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut Görevine Başladı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından, Mardin Başsavcılısına atanan Mustafa Akbulut Mardin’deki görevine başladı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut Görevine Başladı
17-08-2023 19:26
17-08-2023 19:34
MARDİN
Google News

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile Mardin’e atanan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Mardin’deki görevine başladı.

       Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl temsilcisi Adnan Avuka, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başlayan Akbulut’u makamında ziyaret etti. Mardin’i beklediğinden farlı bulduğunu aktaran Başsavcı Akbulut, Mardin’in tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal yaşam altyapısının bir çok ilden daha iyi ve zengin olduğunu söyledi.

     Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Mehmet Çelik, Mardin Basının dünü ve bugünü hakkında Baş Savacı Akbulut’a bilgi verdi ve basın ile  haber paylaşımı  noktasında destek istedi.

   Isparta Cumhuriyet Baş Savcılığı görevinden ayrılırken yaptığı veda açıklaması ile hizmet anlayışını bir manifesto havasında anlatan Baş Savcı Akbulut, kendisini Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir hizmetkarı olarak hissettiğini vurgulaması ile dikkat çekmişti.  

Başsavcı Akbulut veda mesajında “  Kendimi daima Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir hizmetkarı olarak hissettim, bu ülkeye sadakatım şerefim ve hizmetim borcumdur, böyle bildim böyle öğrendim. Aziz devletimin yatılı okullarında okudum, yurtlarında barındım, bugün giydiğim urbadan, içtiğim çorbaya, yediğim ekmekten, başımı koyduğum yastığa kadar her şeyimi ali devletime ve aziz milletime borçlu bir fani isem biliyorum ki ömrüm bu ülkeye olan borcumu ödemeye kifayet etmeyecek ben yine de karınca misali yolumda yürümeye devam edeceğim. Hayata bakışımızın hikayesi de özetle budur.

Adalet vazifemizi yerine getirmek bizlere devletimize ve milletimize olan borcumuzu az da olsa ödeme fırsatı verir. Gönül dünyamızda ise Adalet, Alemlerin Şanlı Melikinin bizzat kendisidir! Haddimiz değildi belki ama bizler Yüce Varlığın esmasına şan verenlerden olmayı diledik. Varıp gittiğimizde huzuruna az da olsa bir hikayemiz olsun istedik. Arzın üzerinde yürüyüşümüzün hikayesi de özetle budur. . Elbette her ne olursa olsun, varlığımız Türk varlığına armağan olsun!” İfadelerine  yer vermişti.

        Baş Savcı Mustafa Akbulut Kimdir?

 2000 yılında  Eskişehir’de Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı, Kastamonu ili Araç ilçesi, Şırnak ili, Tokat ili, Yalova İli, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili, İzmir'de 8 ay çalıştıktan sonra 2017 yılında Akhisar Cumhuriyet başsavcılığına atandı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, atandığı  Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı görevini 4 yıl sürdürmesinin ardından, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ