USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin`de 7 kişi tahliye edildi

Terör örgütü PKK`nın üst yapılanması olan KCK`ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan ve aralarında BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım`ın da bulunduğu 22 sanıklı Mardin KCK davasında 7 sanık daha tahliye edilmesi sevinç yarattı.

Mardin`de 7 kişi tahliye edildi
08-02-2014 12:45
Google News
 

 

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkemenin tahliyelerine karar verdiği Aralarında Cezaevindeyken Mardin il Genel Meclisi tarafından İl Meclis başkanı seçilen Nazmi Kök, Musa Alkan, Ercan Güneş, Ayşe Bozan, Davut Bozan Abdulkadir Aktaş ve İrfan Dinç tutuklu bulundukları  Mardin E Tipi Cezaevinden tahliye edildi.

Tahliye olanları, Bağımsız Mardin Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile yakınları karşıladı, yakınları ile kucaklaşmaları anında duygulu anlar yaşandı.

Türk burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir zaman içinde bütün arkadaşlarının serbest bırakılacağını umut ettiklerini söyledi.

Türk şunları söyledi:

"KCK'dan tutuklu olanlar serbest bırakılması elbette bizi mutlu ediyor. Ama yıllardan beri haksız politikalar sonucunda Kürtleri düşman gören bir mantıkla bugüne kadar binlerce arkadaşımız cezaevlerinde bu arkadaşlarımızın tamamı demokrasi insan haklarını kendi kimliğini ve haklarını savunmuş ama maalesef devletin yargısı resmi ideolojinin etkisinde kalarak demokrasi mücadelesini özgürlük mücadelesini verenleri tutsak almıştır. Umut ediyor ve inanıyorum ki kısa sürede bütün arkadaşlarımız serbest bırakılır bugüne kadar sürdürülen haksız uygulamalara da son verilir.  Çünkü artık Türkiye'de hükümette devlette şunu görmeli ki artık Kürtler barış ve özgürlük mücadelesinde asla vazgeçmeyecektir. Zindanlarla tehdit ederek sindirmeye çalışarak ta hiçbir sonuca varmayacaklardır. Burada başından beri sorunların diyaloglar çözülebileceğini inanıyoruz. Farklı fikirlerin düşüncelerin, özgürce tartışılmasını istiyoruz."

Diyalogla Sorunlar Çözülür

"Eğer böyle bir ortamı yakalarsak inanıyorum ki hem Türkiye'de demokrasi egemen olur, hem halkların kardeşliği gerçekleşmiş olur. Ama yüzyıldan beri sürdürülen baskı sonuçları ise onlar açısında gerçekten zor bir dönemin kapısını aralar. Umut ediyoruz ki herkes aklını başına almalı. Kürt halkların taleplerini, büyük bir hassasiyetle dikkate almalı, ve saygı gösterilmelidir. Burada insanlarımız kendi geleceklerini belirleme konusundaki çalışmalarından dolayı tutsaktır ve zindanlardır. Bu politikanın da sonuç vermeyeceği bellidir. Çünkü zaten geçmişte yaşadıklarımız bize çok şey öğretmiş. Geçmişte  aynı işkenceler, zindanlar faili meçhul cinayetler, her türlü yöntem denenmiş ama bütün bu yöntemlerin hiçbirisi ne kalıcı bir barışı getirmiştir, ne de Kürt halkını sindirebilmiş. Umuyorum bundan sonra diyalogla sorunlar çözülür. Demokratik bir geleceğin inşasında daha kararlı bir çözüm arayışı içinde olurlar .İnanıyor ve umut ediyorum ki diğer arkadaşlarmış da kısa bir süre içinde tahliye olurlar asıl o zaman sevincimiz daha da büyür. Arkadaşlarımız çıkıyor ama burukluğumuz devam ediyor. Bunu artık herkesin görmesi gerekiyor."

 

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Türk Paralel yargı ve fezlekeler ile ilgili şunları söyledi:

" Tabi Türkiye'de bir çok denge var. Bir resmi ideoloji var, bu resmi ideoloji yıllardan beri Kürtleri ve Türkiye'yi büyük bir mağduriyete sevk ediyor. Devlet içinde kırımlalar olduğu zaman herkes yine bunun faturasını yine Kürtlerden çıkarmak istiyor. Umut ediyoruz ki demokratik bir devlet çoğulcu, katılımcı, devlet anlayışı egemen olur. Ne paralel devlet ne de resmi Kürtlerin taleplerini karşılayacak düzeyde değil. Demokratik çoğulcu katılımcı anlayışla bu sorunları aşabiliriz."

Fezlekeler

"Bütün Türkiye biliyor ki bunlar suçüstü yakalanmış, işte kılıf çekmeye çalışıyorlar. Bir müddet önce Sayın eski İçişleri Bakanı Mardin'e geldiğinde ben aklanmadan Mardin'e gelmem diyor ama nasıl aklanacak? Suçüstü bir durumda yakalanan nasıl aklanır? Bunlarda manevralardır. Ta başından beri söylüyoruz. Siz siyasi düşüncelerinden dolayı insanları yargılıyorsunuz. Fezlekeler düzenliyorsunuz. Ama rüşvet zimmet, yüz kızartıcı suçlardan ise olayı örtbas etmeye çalışıyorsunuz? Bugün Türkiye'nin düzlüğe çıkması temiz bir toplumun oluşması için önce her şeyden önce rüşvetin, yolsuzlukların, haksızlıkların, gerçekten ortadan kaldıracak bir yaklaşım biçim önemlidir. E tabii ki toplum hırsızlığın, rüşvetin yolsuzluğun hesabını soracaktır. Sormalıdır da. Biz bu meseleyi dikkatle izliyoruz. Bu konuda partimizin tavrı açıktır. Demokratik bir Türkiye ama şeffaf bir Türkiye, temiz bir Türkiye anlayışı biz hareket ediyoruz. Umut ediyorum bu iddialar en kısa zamanda günyüzüne çıkacaktır. Kimse temiz toplumun geleceği için hırsızlığın üstünü örtmeyecektir, örtmemelidir."

 

Gülser Yıldırım

 

Yıldırım ise cezaevlerinin bütün siyasi tutukluklara kapılarının açılması ile sevinci en derinden yaşayabileceklerini belirtti.

Bütün beklentilerinin bu yönde olduğunu belirten Yıldırım " Bir ay önce buradan çıkarken şöyle bir cümle kullanmıştım. Ardımıza bıraktığımız arkadaşlar, dururken bir cezaevi çıkışının sevincini yaşayamıyoruz demiştim. Bunun yine tekrarlıyorum çünkü cezaevinde bulunan arkadaşlarımız sadece bu çıkan arkadaşlarımızla sınırlı değildir. Ne zaman ki cezaevleri bütün siyasi tutuklulara gerçekten kapıları açıldı bütün siyasi arkadaşlarımız dışarı çıktı işte o zaman bunun sevincini en derinden yaşarız. Bütün beklentimiz budur. Dışarı çıkan her arkadaşımızın koğuşunda geride bıraktıkları arkadaşlarda nasıl bir duygu yarattığının bizzat ben şahidiyim.  Çünkü sen orada arkadaşlarını bırakıp çıktığında değişen bir şey olmuyor.  Bu halkın beklentisi Türkiye'de demokrasinin gelişmesi adına ve bu sürecin amacına ulaşması adına kamuoyunun beklentisi bu yönlüdür. Umarım bu yönlü çalışmalar meclise bir sonuca ulaşır ve bütün arkadaşlarımız bu çerçevede serbest bırakılır. Çünkü hepimizin dosyaları KCK adı altında benzerdir. Hiçbirinde bir farklılık yoktur. " diye konuştu

Sanıklardan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da bir süre önce Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvuru sonucunda tahliye edilmişti. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ