USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Mardin´de Artuklu´dan Irak´a Ortak Kültürün İzinde etkinliği düzenlendi.

Mevlana Kültürel Etkileşim Programı Kapsamında Mardin´de Artuklu´dan Irak´a Ortak Kültürün İzinde etkinliği düzenlendi

Mardin´de Artuklu´dan Irak´a Ortak Kültürün İzinde etkinliği düzenlendi.
28-12-2016 23:22
Google News

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından büyük bir katılımla Mevlana Kültürel Etkileşim Programı Kapsamında organize edilen ?Artuklu´dan Irak´a Ortak Kültürün İzinde? adlı etkinlik programı  Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

   Mevlana Kültürel Etkileşim Programı Kapsamında  düzenlenen  ?Artuklu´dan Irak´a ortak Kültürün İzinde? etkinliğine Erbil Hawler Üniversitesi ile Zaho Üniversitesi´ne bağlı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde eğitim gören 47 öğrenci ve akademisyen grubu katıldı.

     Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Mardin Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel,Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acırakça  , İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Edebiyat dünyasının tanınmış şair ve yazarlarından Mehmet Atilla Maraş katıldı.

         Selamlama konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu, aynı toprağı paylaştığı,aynı kültür ve medeniyet içerisinde yoğrulduğu bir havzada bulunan Mardin´de, Kuzey Irak´tan gelen öğrenci ve akademisyenleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile

getirdi.

      Bölgenin Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla ve Süryanisiyle yıllardır bir arada yaşadığını ve Diyarbakır´dan başlayıp Kerkük´ün Süleymaniye´nin tepesine, Halep´in ötesini de kapsayan coğrafya içerisinde yaşayan insanların tümünün Arapça, Kürtçe ve Türkçeyi birlikte kullanıldığını hatırlatan Ağırakça;

?Hepimiz müştereken bu toprakların insanıyız, bir arada yaşadık ve gönüllerimizi İslami bağlarla birbirine bağlayan bir kitle olarak yaşamaya devam ediyoruz. Türkiye´nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Irak´ın Kuzeyi tarih boyunca hep birlikte yaşamıştır.? dedi.

              Artuklu Üniversitesi´nin Zaho, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük Üniversitesi ile birlikte sürekli olarak irtibat halinde olduğunu ve müşterek ilmi projelerin hayata geçirildiğine dikkat çeken Ağırakça, bu ziyaretin yükseköğretim kurumları arasındaki mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü vurgulayarak üniversite olarak Kuzey Irakta bulunan üniversitelere yapılacak ziyaretlerle bu kültürel etkileşimi hep birlikte sürdüreceklerinin altını çizdi.

         Kuzey Iraktan gelen Öğrenci ve akademisyenlerin, Türk Dili Edebiyatı ve Kültürü üzerine yapılan seminerlere katılımları sağlanarak, tarih ve kültür gezileri kapsamında Urfa, Midyat, Hasankeyf gibi tarihi yerlere kültürel gezilerin düzenlendiği bildirildi.

 Mardin Valisi Mustafa Yaman  bu gibi etkinliklerin sık sık yapılarak ortak değerlerin bilinmesi ve kardeşlik köprüsü kurulmasında büyük yarar sağlayacağına vurgu yaptı.

     Etkinlik, Şair- Yazar Mehmet Atilla Maraş´ın Türkiye´nin kültürel özünü yansıtan etkileyici şiirlerini okumasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

                         AZD Otelde konaklama ve ders

             Mardin ?de Yenişehir semtinde bulunan  AZD otelde ders gören Zaho ile Selahettin Üniversitesi son sınıf öğrencileri Zahodan, İbrahim Kasap, Selahattin Üniversitesinden Sinan Tahsin, Naznaz Tevfik ve Hüner İsa öğretim görevlileri hocaları eşliğindeki gençler bir hafta kaldıktan sonra kendi ülkelerine döneceklerini belirttiler.

           Iraklı öğrenciler Mardin´de aldıkları eğitimin yaşamlarına yön vermesinde önemli bir etken olacağını söyledi.

           AZD Otel sahibi Aziz Demir Irak´tan gelen öğrenci ve öğretim görevlilerine en iyi şekilde hizmet verdiklerin, otelden ziyade, otel konforunda ev ortamında misafirleir ağarladıklaırnı söyledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ