USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin´de ?Ben Sirk Kahramanıyım? Polemiği.

Her Yerde Sanat Derneği Başkanı Adam, ?Minicik çocukları terör örgütü üyesi olarak ilan edenleri kınıyorum..

Mardin´de  ?Ben Sirk Kahramanıyım? Polemiği.
19-09-2017 13:27
Google News

                Mardin´de yayın yapan yerel bir gazete ve internet sitesi; tarihi kentte düzenlenen festivalde çocukların giydiği tişörtte İngilizce yazılı  I´m Circus Hero ´Ben Bir Sirk Kahramanıyım´´   yazısını, terör örgütü FETO´ya bağlamaları tepkilere neden oldu. Festivali düzenleyen yetkililer haberi yapan gazete ve internet sitesine tepki göstererek, tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade ettiler.

                Olayla ilgili açıklamalarda bulunan ?Her Yerde Sanat Derneği? Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adam,  üzücü, Mardin tarihine ve etnik yapısına zarar veren haberin, yerel bir gazete ve internet sitesi tarafından 16 Eylülde yapmış oldukları etkinlik ile alakalı olduğunu, hiçbir araştırma yapma gereği duyulmadan etkinliğin  farklı boyutlarda ve amacını aşan bir şekilde haberleştirildiğini söyledi.

             Dernek Başkanı Adam, yapılan etkinliğin, yerel ve Suriyeli çocukların çalışmalarına yönelik olduğuna vurgu yaparak, FETÖ Terör Örgütü ile  hiçbir ilişkisi olmayan küçücük, minnacık çocukları terör örgütü üyesi ilan eden bir haber şeklinde servis edilmesi bütün çocukları üzdüğünü  söyledi.

             Adam? Her Yerde Sanat Derneği 2011 yılından bu yana, tamamen dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler yapmaktadır. Özellikle Mardin yerelinde Suriye´li, Irak´lı, Afganlı çocukların topluma kültürel ve sosyal uyumu kolaylaştırıcı çalışmalar yapmakta ve özellikle sosyal sirk pedagojik aracını temel araç olarak kullanıp, uyum süreçlerini de desteklemektedir. Kullanmış olduğumuz slogan ?´Ben Bir Sirk Kahramanıyım´´ yani İngilizce I´m Circus Hero sloganını 2014 yılından beri savaş mağduru ve dezavantajlı çocukların özgüvenlerini destekleyici, tamamen toplumda kendilerine olan güvenlerini arttırıcı, motive edici bir slogan olarak kullanıldı. Çalışmalarımızda sosyal sirk pedagojisinde temel olarak seçmiş olduğumuz bu sloganı minicik çocuk ve gençlerin yaşamış olduğu travmaları atlatıp,  edinmiş oldukları becerilerini ve kendileriyle gurur duyacakları bu sloganı 2014 yılında kullanmaya başladık.

        İki sloganımız var ?circus habibi? ile tanışan çocuklara unvan olarak verilmiş bir slogan, circus hero yani sirk kahramanı  olarak nitelendirdiğimiz unvan ise belli bir evreyi atlattıktan sonra  eğitmenine asistanlık yapabilecek seviyeye gelen, kendine olan güvenini almış olduğu sorumluluk duygusu ile eğitimlere katılmaya hak kazanmış çocuklara vermiş olduğumuz bir unvandır?. Dedi

 

                 Masum Çocukları Terörist Göstermek Haber vicdanına ters

                 2014 yılında  sosyal sirk eğitimlerini   pedagojik anlamda   Mardin´de başlattıklarını ifade eden Adam, şunları söyledi.? Circus hero tamamen savaş mağduru çocukların motive olmaları ve kendilerine olan güvenlerini arttırmaları için üretilmiş. Her Yerde Sanat Derneğinin web sitesinde 2014-15-16 ve 2017 yıllarında kullanılmış tüm verilerinde mevcut.  Ulusal ve Uluslararası medya kuruluşlarında çıkan haberlerde mevcut. Bunu  yerel  bir gazetenin ve internet sitesinin   bir Terör Örgütü ile ilişkilendirerek haberleştirmesi son derece üzücüdür?

              Organizasyonun Mardin Müzesi İlgisi Yok.

                 Söz konusu haberi, art niyetle yazılmış bir haber olarak değerlendiren ve doğrudan Mardin müzesi ile ilişkilendirilen haberin araştırma yapılmadan, bilgi eksikliği ile yayına verildiğini ileri süren Adam, masa başı klavye habercilik anlayışı ile  yazılmış hiçbir araştırma içermeyen, tamamen mesnet ve dayanaktan yoksun haberin Mardin  zengin yapısına zarar  verdiğini söyledi.

                          Slogan Eskiye dayanıyor

              Her Yerde Sanat Derneği  Başkanı Adam, sloganın  mülteci çocukları motive etmek için 2014 yılından beri kullanıldığını belirtti. Bu slogana benzer sloganların başka  ülkelerde mevcut olduğuna vurgu yapan Adam,  Circus hero olarak kullanılan bazı müzik gruplarının albüm isimleri olarak geçen örnekleri olduğunu, Afganistan sirk okulu başta olmak üzere ve daha birçok ülkede  sloganın ortak kullanımda olduğunu bildirdi.

                  Ben Bir Sik Kahramanıyım  sloganı FÖTE ile nasıl ilişkilendirilir

                Dünyada özellikle travmatik, dezavantajlı, savaş mağduru çocukların sosyal entegrasyonlarında  bu slogan kullanın kullanıldığının altını çizen Adam ?dezavantajlı çocukların  pedagojilerinin gelişmesi için biz Türkiye ve Avrupa´da projeler üretiyoruz.  Avrupa Birliği Bakanlığından sirk üzerine onaylı çalışmalar yürüttüğümüz ve bu sirk kavramları üzerine sirk kahramanları dediğimiz,  pedagoji içerisinde olan bu çalışmaları  2016 Mart ayında Türkiye Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Bu çalışmalar AB Bakanlığı bilgisi dahilinde  2018 yılı Ağustos ayına kadar devam edecek bir projemizdir. Bu kavramlar resmi olarak mevcuttur. İddia edilen Terör Örgütü üyeleri ile yakından uzaktan alakası olmayan bir kavramdır.  Bu yapılan haberi kesinlikle kınıyorum.   Haberi yapanların kamuoyuna ve itham ettikleri kişi ve kurumlara karşı  bir özür borçları var. Her Yerde Sanat Derneği çalışanları ve gönüllüleri olarak haberi yabanları kınıyor, yasala yollardan hakkımız arayacağımızın bilinmesini istiyoruz.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ