USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Mardin’de Bisiklet Yarışması

Mardin’in tarihi sokaklarında “Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin’de” sloganı ile “ başlayacak olan Mardin MTB CUP Ulusal Dağ Bisiklet Yarışması Dara Antik Kent’inde devam edecek. Atatürk Kültür Merkezinde yarışmanın tanıtımı yapıldı

     Mardin’de Bisiklet Yarışması
11-10-2022 14:54
11-10-2022 18:20
MARDİN
Google News

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Mardin Valiliği himayelerinde düzenlenen, “ Mardin Dara Dağ Bisikleti Yarışı” tanıtım toplantısı, Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Tanıtım toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel  Sekreteri Murat Süzen, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Siyasi Parti Temsilcileri, bisiklet meraklıları, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri “ Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Şampiyonası” etkinliğinin Mardin’in tanıtımına ve Turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

  Kadim kent Mardin,” Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin’de” sloganıyla fevkalade önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacaklarına vurgu yapan Vali Demirtaş “ 22 Ekim’de Kültürlerin kesişim noktası Mardin’inimizin eski sokakları Dağ Bisikleti Yarışında eşsiz bir mücadeleye sahne olacak.  23 Ekim Pazar günü, Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Şampiyonasında pedallara medeniyetlerin beşiği Mardin’de basılacak.

Her iki yarışmada da ülkemizin dört bir köşesinden gelen değerli bisiklet sevdalıları, tarihin merkezine iki tekerle yolculuğa çıkmanın keyfine varacak. Buradan her iki yarışmada ter dökecek kıymetli sporcularımıza başarılar diliyorum. Sporcularımızla birlikte hocalarını ve teknik ekiplerini geçmişi tarihin sıfır noktasına uzanan Mardin’imizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.” Dedi.

           Unutulmayacak bir yatışma olacak

Bu yarışmalarda bisiklet tutkunlarının Mardin’in, eşsiz güzelliklerine tanıklık edeceklerini hatırlatan Vali Demirtaş “ Sporcularımız, oluşturulan rotalarda pedal çevirirken Mardin’in mistik tarihine ışık tutan görsellerin adeta bir parçası olacak. İşte bisiklet şampiyonamıza adını veren Dara da mistik kent tarihimizin en önemli parçalarından biri.

Dara, Mezopotamya’nın en eski yerleşim alanlarının başında geliyor. Kaya içine oyulan yapıları, kilisesi, çok katlı galeri mezarları, çarşısı, zindanı, sarnıcıyla kıymetli konuklarımızı tarihte yolculuğa çıkaracak. Ve bu yolculuk, Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Şampiyonasıyla sadece bir pedal uzağımızda olacak.” Diye konuştu

           Şenlenecek Sokaklara Davet

Mardin’de yaşayan vatandaşlara seslenen Vali Demirtaş “Buradan tüm Mardinlileri ve kentimizde misafir ettiğimiz tüm konuklarımızı, kentimizin eşsiz güzelliklerinin eşliğinde gerçekleştireceğimiz Mardin Eski Sokakları Dağ Bisikleti Yarışına ve Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Şampiyonasına davet ediyorum.” Dedi

Mardin Organizasyonlar kenti .

Mardin’de her yıl tüm vatandaşları kapsayan ve gündeme oturan etkinlikler gerçekleştirdiklerini aktaran Vali Demirtaş; “

         Malumunuz son iki yılda ilimiz; Mardin Gençlik Festivali, Uluslararası  Abbara Atletizm Yarışması, Mezopotamya Atletizm Yarı Maratonu, Uluslararası Mardin Satranç Kupası gibi organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Okullar Arası Futsal Türkiye Finali ve Okullar Arası Gençler Rafting Grup Müsabakası kentimizde düzenlendi. Atletizim Spor Toto Kulüpler Yürüyüş Ligi ile Şehit Kaymakam Muhammed  Fatih Safitürk anısına düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası da Mardin’imizde gerçekleştirildi.

Önümüzdeki dönemde de benzer spor organizasyonlarını Mardin’imizle ve Mardinli hemşerilerimizle buluşturma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Sporun birleştirici, bütünleştirici ruhunun şiarıyla çıktığımız bu yolda,  kadim kentimizde spor turizminin canlandırılması yönündeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Bununla birlikte her alanda olduğu gibi Mardin’i kültürün, sanatın ve sporun tüm dallarında sunulan etkinliklerle buluşturma kararlılığımızı daim kılacağız. Kentimize kazandırdığımız ve kazandıracağımız daha pek çok yatırımla, Mardin’imizin bir kültür, sanat ve spor kenti olmasını sağlayacağız. Gençlerimizin daha ferah, daha modern ortamlarda kültür, sanat ve sporla buluşması için devlet ve millet olarak tüm imkânlarımızı sonuna kadar seferber edeceğiz. Gençlerimizin bitmez tükenmez enerjisiyle yarının Türkiye'sini, geleceğin Mardin’ini ihya ve inşa etmeyi sürdüreceğiz.

Bu vesileyle tarihin merkezine iki tekerle yolculuğa çıkacağımız,  pedalları medeniyetlerin beşiği Mardin’de döndüreceğimiz, Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Şampiyonasının kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yarışmalarda ter dökecek bisiklet sevdalılarına kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Böylesine önemli bir spor organizasyonunun kentimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Mehmet Samsat, Mardin’de bisiklet sporunun gelişimini kısaca özetleyerek,  Mardin’de düzenlenen Medeniyetler Turu yarışı ile başlayan süreçte, Mardin’de  bisiklet yollarının ve Artuklu Üniversitesi kampüsünde Veledrom yapılması ile hem bisiklet sporunda önemli bir farkındalık oluştuğunu, hem de bu süreç, Mardin’i bisiklet sporu konusunda marka olma yolunda öne çıkardığını söyledi.

 Samsat, Pistten Sorumlu As Başkanlığa getirildikten sonra, bisiklet yarışmaları için dünyanın en uygun ve anlamlı şehri konumundaki Mardin’de önce ulusal ardında da uluslararası boyutta olacak bisiklet yarışmasını yapma karar aldıklarını  belirtti.

   Artuklu Üniversitesi kampüsünde bisiklet pisti bulunduğuna dikkat çeken Samsat” Sizlerin desteği ile pistimizde çeşitli organizasyonlar yapmak istiyoruz.Düzenlemiş olduğumuz Mardin Dara Dağ Bisikleti Yarışında ülkemizin her tarafından gelen bisikletçiler ile gerçekleştireceğiz. Mardin’in tarihi kültürünü, medeniyetlere yaptığı ev sahipliğini ülkemize ve bundan sonra yapacağımız uluslararası yarışlarla tüm dünyaya tanıtacağız. Sezonun son MTB yarışı olması dolayısıyla çok sayıda sporcu, antrenör ve kulüpleri ağırlayacağız.

Bu yarışmanın bitiminde UCI’ye (Uluslararası Yarış Bisikletleri Birliğine dahil olması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Mardin’de düzenlediğimiz bu yarışa çok büyük destek verdik, hiçbir şeyden geri durmadık.” dedi

Samsat  destek veren ve emeği geçen, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Emniyet Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına, l Sağlık Müdürlüğüne ve Çevre il Müdürlüğüne teşekkür etti.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ