USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

Mardin’de Cumhuriyet Bayramı ve 100.cu yıl kutlamaları coşkulu oldu. Kutlamalar ve resepsiyon görüntüleri “ özlenen Cumhuriyet Bayramı kutlaması” şeklinde yorumlandı.

Mardin’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı
30-10-2023 10:19
30-10-2023 10:29
MARDİN
Google News

Mardin’de Cumhuriyetin 100. Yıl kutlaması renkli görüntülerle coşkulu kutlandı. Düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonundaki görüntüler ve coşku da dikkat çekti.

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, hep birlikte Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıl dönümüne şahitlik etmenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarının altını çizdi.

Resepsiyona katılanların bayramını kutlayan Vali Akkoyun “İstiklal mücadelemizin başkumandanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve şükranla yâd ediyorum.

Tarih boyunca istiklalimiz,  istikbalimiz ve mukaddesatımız için toprağa düşen Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

29 Ekim, binlerce yıllık kadîm devlet geleneğimizin ve kutlu tarihimizin Anadolu’da yeşeren son filizi Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı müstesna bir gündür.

Aziz milletimiz, bundan tam bir asır önce yedi düvele karşı Malazgirtteki ruhuyla, İstanbul’un fethindeki inancıyla, yüksek azmiyle, sarsılmaz dirayetiyle ve bükülmez çelikten iradesiyle istiklâl mücadelesi yürütmüş ve bu mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Bizler dün olduğu gibi bugün de birlik, beraberlik içinde, şanlı tarihimizden ve kadim medeniyetimizden aldığımız güç ve ilhamla ortak paydamız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Her daim devam edeceğiz.” Dedi

      Cumhuriyet Köklü Medeniyet üzerinde yükselecek

  “Cumhuriyetimiz 100’üncü yaşına girerken, her devirde hakkın ve adaletin sembolü olan ülkemizi, köklü medeniyetimizin tecrübeleri ve kadim devlet tecrübemiz üzerine yükselteceğiz.” Diyen Akkoyun sözlerini şöyle sürdürdü

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz, eğitimden kültüre, ulaştırmadan tarıma, sağlıktan savunma sanayiine kadar çok geniş bir alanda Türkiye Yüzyılı hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyor.

Özellikle savunma sanayiimiz bölgemizde ve tüm dünyada dosta güven veren, düşmanlara ise korku veren önemli gelişmeler gösteriyor.

İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız. Her geçen gün ülkemizde bu alanlarda yeni teknolojilerin geliştirilmesine ve yeni testlerin yapılmasına hep birlikte şahitlik ediyoruz hamd olsun…

Bütün bu ilerlemeyi, yüksek askerî hareketliliğin yaşandığı yakın çevremizde ve tüm dünyada cennet vatanımızın ve aziz milletimizin emniyeti için, geleceğimiz için çok değerli başarılar olarak görüyoruz.

Bizler şunu hiçbir zaman unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti’nin hudutları, harita üzerinde yer alan sınırlardan asla ve asla ibaret değildir. Bizim sınırlarımız kardeşlik bağlarımızın ulaştığı gönül coğrafyamız kadar geniştir ve derindir.

Tarih boyunca maziden âtiye kurduğumuz her bir devlet, bölgesinde ve tüm dünyada huzurun, güvenin ve emniyetin adı olmuştur.

Ve şimdi bölgesinde ve dünyada güçlü bir aktör olan Türkiye Cumhuriyeti geçmişinden aldığı bu tarihi misyonu gururla sürdürmektedir. Her devirde Zalimin hasmı mazlumun hâmisi olmaktadır.

İstiklâl Şâirimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadeleriyle:

Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim.

Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım:

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zâlimin hasmıyım amma severim mazlûmu...

Evet… Ülke ve millet olarak merhametsizliğin ve zulmün zirveye ulaştığı çağımızda insanlığın bu karanlık gidişatına dur diyeceğiz.

“Daha Adil Bir Dünya” mümkün diyerek dünyayı adalet ve merhametle aydınlatacağız.

Bu mukaddes yolda bizler hep birlikte topyekûn vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıktıkça; hiçbir şer odağı habis ellerini istiklâlimize ve istikbâlimize uzatamayacak, hedeflerimize ve geleceğimize gölge düşüremeyecektir.

İstiklalimizin nişanesi al sancağımız vatanımızın üzerinde ebediyen dalgalanmaya devam edecek, mazlumların umudu ülkemiz ilelebet payidar olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 100’üncü kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle yâd ediyorum.

Tarih boyunca cennet vatanımız, ay yıldızlı bayrağımız ve mukaddesatımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilik payesi ile müşerref olan fedakâr gazilerimizi ise hürmetle ve şükranla anıyorum.”

Resepsiyona 70.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral ,Ahmet Yaşar Dener,   MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, ve il prottokol üyelri ile vatandaşlar katıldı...

 

 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ