USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin´de Gazetecilere ?Haber Dili ve Mizanpaj? Eğitimi..

Eğitime katılan Yerel Ve Ulusal Gazete Temsilcilerine, Mizanpaj ve Haber Teknikleri Eğitimi Sertifikası verildi.

Mardin´de Gazetecilere ?Haber Dili ve Mizanpaj? Eğitimi..
01-03-2018 08:32
Google News

Dicle Kalkınma Ajansı teknik programı kapsamında, Mardin Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü himayesinde, yerel ve ulusal basın mensuplarının  bilgi, becerileri  arttırmak amacıyla 2 gün süre ile?Yazılı Basında Mizanpaj ve haber dilinin iyileştirilmesi? eğitimi verildi. Eğitime katılan basın mensuplarına sertifikaları tören ile verildi.

           Teknoloji Ve Çağa Ayak Uydurmak İçin Bu Eğitim Veriliyor

      Bası İlan Kurumu Genel Müdürü  Yakup Karaca, teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın güncel eğitimlerle mümkün olacağına inandıklarını söyledi.  Karaca? Eğitim her derde deva. Yönümüzü kaybettiğimiz her  durumda, eğitim daha bir anlam kazanır, eğitime daha çok ihtiyaç duyulur.? Dedi.

          Dijital Dönüşüm virajı

    Gelişen teknoloji ile dijital dönüşümün zorunlu hale geldiğine vurgu yapan Genel Müdür Karaca ?Dijital dönüşüm gibi keskin bir virajdayız. Alışıla gelmiş bir durumdan, sanal bir ortama geçiş söz konusudur. Yazılı basına hizmet etmenin bölgesel öneminin farkındayız. Dünya gerçekleri, dijitale doğru bir gidişin kaçınılmaz hale geldiğini gösteriyor. Yerel basın mutlaka kendini yenilemelidir. BİK olarak bu konuda bize düşen görevi yapmaya hazırız. Gazetelerin toplumu bilgilendirme görevini önemsiyoruz. ? şeklinde konuştu.

         Maliyet Düşecek

      Dijitalleşmeye gidiş ile birlikte; kağıt ve baskı olayının ortadan kalkacağını, asgari kadronun düşeceğini ifade eden Karaca ? Dijitalleşme ile birlikte giderler azalacak. Asgari kadro düşecek. Buna paralel olarak resmi ilan bedelleri de düşecek. Yerel Basının özel reklam çalışmalarını yoğunlaştırmalı. Gelişmiş ülkelerde sermayenin küçümsenmeyecek bir bölümü reklam ve tanıtıma ayrılıyor. Basın mensuplarının bunu iyi anlatması lazım.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, DİKA´nın  Mardin´in kalkınmasında ve insan gücünün iyileştirilmesinde önemli destekler verdiğini belirterek, DİKA ve BİK tarafından  gazetecilere dönük gerçekleştirilen eğitimin  Mardin de yapılmasından duyduğu memnuiyeti dile getirdi. Basın mensupları ile uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Öztürk, bu tür etkinliklerde kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ ise ?Basının bulunmadığı bir toplumda  demokrasiden bahsedilemez. Basın toplumun gören gözüdür, hizmet  üretenler ile hizmet alanlar arasında bir köpür  görevini üstlenir. Hizmet verenler eksiklik ve aksaklıkları basından öğrenir ve tamamlar. Projeye dayalı bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeye hazırız. Önümüzdeki günlerde yine BİK ile birlikte Kurumsal İletişim eğitimi projesini hayata geçireceğiz. Kurumlarda görevli Halkla İlişkiler görevlilerinin eğitileceği eğitim projesini destekleyeceğiz? dedi.

 Mardin Basın İlan Kurumu  Şube Müdürü Adnan Günbegi, iki gün devam eden eğitimin son derece yararlı olduğunu, projeye katkı sağlayan DİKA Genele Sekreteri Yılamz Altındağ´a, sertifika törenine katılan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ve eğitmenlere teşekkür etti.

  Eğitime katılan basın mensuplarına sertifika törenine, Artuklu Kaymakamı ve ,Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Mardin il Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Dika Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik  Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Bingöl, Mardin Gazeteciler Cemiyeti ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyon Başkanı Mehmet Çelik, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın, İş Kur Müdürü Mehmet Aydın, Mardin Müftü Yardımcısı  Şadiye Yılmaz ve  SMMMO Başkanı Hamit Durgan katıldı.

       Sertifikaların verilmesinin ardından, katılımcılara bir sürpriz yapılarak Mardin Artuklu Üniversitesi Spor Şube Müdürü Mehmet Fidan tarafından yoğrulan çiğköfte ve ayran ikram edildi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ