USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin'de gazetecilere "Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi" verdi

Vali Mahmut Demirtaş:- "Bilgi çağının en önemli güvenlik gereksinimi olan siber güvenliği, kamu-özel sektör tüm kurumlarımızda olduğu gibi, basın işletmelerimizde de mutlak surette sağlamamız gerekiyor"

Mardin'de gazetecilere "Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi" verdi
24-06-2021 20:46
24-06-2021 20:57
MARDİN
Google News

BİK ve DİKA İşbirliği Mardin Valiliğinin desteği ile,  Mardin ve Şırnak'ta "Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi" kapsamında Mardin Hilton Garden INN’de 2 günlük eğitimi tamamlayan yerel basında çalışan gazetecilere sertifika verildi. Sertifika törenine, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Muş illerinden de gazeteciler katıldı

Vali Mahmut Demirtaş, Basın İlan Kurumu (BİK) ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından düzenlenen eğitimin ardından bir otelde gerçekleştirilen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kamu adına gerçekleri araştırma ve doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini layıkıyla yerine getiren basın çalışanlarının her türlü takdiri hak ettiğini söyledi.

Haberin, bilginin, görüntünün bir noktadan bir noktaya saniyeler içinde transfer edildiği, hızın her şeyin önüne geçtiği zamanların yaşandığını aktaran Demirtaş, ülkelerin teknolojinin geldiği bu noktada devlet kurumlarını dahi daha seri hizmet verebilmek adına dijital mecralara, mobil uygulamalara taşıdığını hatırlattı. Demirştaş "Bunların ileride izleyeceğimiz filmin fragmanı olduğunu, yakın gelecekte yapay zeka başta olmak üzere pek çok bilimsel ve teknolojik gelişmeye tanık olacağımızı ise artık hepimiz biliyoruz. İşte iç içe giren bilim, teknoloji ve internet labirentinde, doğru ve gerçek bilgiye erişim ve erişilen bilginin güvenliğinin sağlanması da ciddi önem arz ediyor." dedi.

     Demirtaş, bu noktada siber güvenlik adı verilen güvenlik tedbirlerinin üst düzeyde sağlanmasının, bilgi ve veri güvenliği açısından büyük önem taşıdığını bildirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Siber dünyanın risk, tehdit ve güvenlik açıklarına karşı sürekli teyakkuzda, hackerler, siber aktivistlere ve yabancı istihbarat kurumlarının siber saldırılarına karşı uyanık olmamız icap ediyor. Bilgi çağının en önemli güvenlik gereksinimi olan siber güvenliği, kamu ve özel sektör tüm kurumlarımızda olduğu gibi, basın işletmelerimizde de mutlak surette sağlamamız gerekiyor."

Eğitim programının basın sektöründe faaliyet gösteren kurumlara siber güvenlik alanında yetkinliklerinin arttırılmasında önemli katkılar sunacağını aktaran Demirtaş, eğitimlerle basın işletmelerinin hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlayacağını, kurumsal kapasitenin katlanmasını ve bunun doğru kullanımına imkan tanıyacağını anlattı.

 "Algı operasyonlarının yapıldığı bu mecralarda farklı tehlikeler de var"

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran da medeniyetin doğduğu coğrafyanın artık huzura kavuştuğunu ve herkesin gönül rahatlığıyla bölgeyi gelip gezebildiğini, bunda medyanın da önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Özellikle dijitalleşmenin gelişmesiyle habercilikte hızın önemine dikkat çeken Duran, bunun beraberinde birtakım sorunları da getirdiğini aktardı.

Teknoloji ve tecrübenin bir araya gelmesinin önemine vurgu yapan Duran, bir saat içerisinde internet sitesi kurup haber yaymaya başlanabileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Sosyal medya mecralarını bu işin içine katmıyorum bile. Algı operasyonların çok rahat yapılabildiği, yalan bilginin doğru bilginin önüne geçtiği ve maalesef yalan bilginin doğru bilgiden daha fazla değer gördüğü bir mecra ile karşı karşıyayız. Biz BİK olarak istiyoruz ki siz partnerlerimiz kendi internet sitelerini geliştirsinler. Dolayısıyla bu konunun geliştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle siber güvenliği tercih ettik, çünkü algı operasyonlarının yapıldığı bu mecralarda farklı tehlikeler de var. ABD veya İsveç'te yaşandı. Bir müddet çok büyük önemli gazeteler yayın yapamadılar. Bu şunu gösteriyor, dünyanın en teknolojisi iyi ülkelerde bile siber güvenlik bir sorun. Bu alanda da kendinizi konumlamayı, algı operasyonlarına kapalı olmayı ama her şeyden önce dijital güvenliğe kapalı olmayı sizlere anlatalım istedik."

"Yazılı mecradan hızlı bir şekilde artık dijital mecraya kayıyor"

Duran, çok önemsedikleri yerel medya ile 30'dan fazla şehirde bir araya geldiklerini, internet üzerinden de bazı eğitim programları düzenlediklerini ifade ederek, "Eğitimi önemsiyoruz, çünkü sektör yazılı mecradan hızlı bir şekilde artık dijital mecraya kayıyor. Reklam paylarına da baktığınızda bunları görüyorsunuz. Bizdeki hızlı gerilemenin karşısında internet medyasında inanılmaz bir reklam portföyünde artış var. Bu internet sitesini pekala biz de yapabiliriz." sözlerine yer verdi.

          DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı da özellikle medyanın da dijital ortama taşındığı çağda eğitimin faydasına vurgu yaptı.

          BİK Diyarbakır ve bağlı iller Şube Müdürü Osman Başeğmez'in konuşmasının ardından 25 gazeteciye sertifika verildi.

          Törenden sonra BİK Genel Müdürü Duran, bölgedeki 7 ilin medya temsilcileriyle bir araya gelerek sorun, talep ve görüşlerini dinledi.

          Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay ile birlikte Genel Müdür Duran’a bölgedeki yerel gazetelere sağladığı katkı için teşekkür ederek, GGF amblemli refineri amblemi hediye etti. Siirt Yardımlaşma Ve Dayanışma Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak ise üzerinde genel müdürün isminin yazılı olduğu mini bir Siirt battaniyesi hediye etti.

 

 


Editor :
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ