USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin´de Halk, Demokrasi Nöbet Alanına akın etti

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının, organize ettiği 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününe binlerce kişi katıldı

Mardin´de Halk, Demokrasi Nöbet Alanına akın etti
16-07-2018 00:45
Google News

        Mardin Valiliği Ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının organize ettiği 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etikliklerine, 70.Meknize Tugay Komutanı Tuğgenaral Altan Er, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan  Öztoprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emnyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce kişi katıldı. Demokrasi nöbeti tutulan alana binlerce vatandaş ellerinde bayraklarla geldi. Gençlerin dev bayraklarla alana girmesi ile renkli görüntüler oluştu. Kurulan büyük ekranda  darbe girişiminin detay görüntüleri gösterildi.

     Ak Parti Milletvekili aday adayı Abdurrahman Semavi, son dönemlerde PKK, Feto ve Daiş gibi terör örgütlerinin, dünyayı yeniden şekillendirmeye  çalışan batılı ülkelerin taşeronluğunu yaptığını belirterek, Recep Tayyip Erdoğan´ın dik duruşu, kararlılığı ve milletin bir bütün desteği ile darbe girişiminin boşa çıkarıldığını söyledi.

    Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri ise, batılı emperyalist  güçlerin, organize ettiği  ve ?bizim çocuklar başardı?  dedikleri darbe dönemlerinin geride kaldığına dikkat çekerek ?Batılı emperyalist güçlerin unuttukları, hesaba katmadıkları bir şey vardı. Bu milletin direneceğini hesaba katmamıştı. Bir liderin yürekli çağrısına, meydanlara, hava alanlarına dökülerek cevap veren bir milletin yürekliliğin hesaba katmamasılardı? dedi.

      Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ise darbe girişimi duyulur duyulmaz, vali ve dönemin il başkanı ile irtibatlanarak meydana çıktıklarını, kimlerin meydana çıkmadığının ise belli olduğunu hatırlatarak, darbe girişimindeki gelişmeleri anlatarak ? 15 temmuz unutulmamalıdır. 15  Temmuz ruhu unutulursa, birliğimizi ve beraberliğimiz koruyamazsak, komşularımızın akıbetine uğrarız. Dedi.

         Kalabalığa hitap eden Mardin Valisi  ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ezan okununca konuşmasına ara verdi.  Vali Yaman ?Milletin zalimlere karşı tek yürek olduğu ve somutlaştığı, hainlerin maskelerinin düşürüldüğü  dönüm noktasıdır15 temmuz gücünü imanından alan, onurunu ve vatanını hiçbir güce teslim etmeyen  aziz milletimizin başkaldırışıdır 15 temmuz, mesele vatansa gerisi teferruattır diye ve gözünü kırpmadan  canını feda eden şerefli vatan severlerin, bayrağımıza yere düşürmeyecekleri sözünü verdikleri gündür 15 Temmuz.  Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak  mırrasına şiar edilen ve Allahtan başka hiç  bir güçten korkmayan cesur milletimiz yazdığı destandır 15 Temmuz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ve PKK, DEAŞ, Fetö gibi terör örgütlerinin ve tüm hainlerin temizleneceği güne kadar  devam edecek olan bu kutlu  direnişin birer neferi olarak hep beraber mücadeleye  devam edeceğiz. Ve  bu konuda zalimlere asla taviz etmeyeceğiz. Azizi hemşerilerim hainler ve zalimler ihanetlerinin bedellerini ödediler ve ödemeye devam edecekler. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Mardin ve Mardinli hemşerilerimin de o günden bu güne dik duruşlarıyla, heyecanları, ülke sevdalarıyla, bu hain kalkışmayı alır almaz aynen Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, Kıbrıs Savaşında olduğu gibi, terörle mücadele de olduğu gibi, ülke sevdasıyla bu meydanı doldurdular. İstikbal ve istiklallerine sahip çıktılar. Mardinli hemşerilerimin bu direniş ve dik duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah, devletimizi, milletimizi ve ülkemizi korusun.? şeklinde konuştu.

                       5 Bin Kişilik Yemek

      Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ve Sanayiciler, Demokrasi Nöbet alanına gelen vatandaşlar için 5 bin kişilik etli bulgur, makarna ve çorba ve ayran hazırladı. Vali Mustafa Yaman, eşi Avukat Gülseren Yaman, kazanlarla hazırlanan etli bulgur, makarna ve çorbayı sanayicilerle birlikte vatandaşlara ikram etti.

      Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir her etkinlikte olduğu kazanlarla mercimek çorbası dağıttı.

Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti, Şükrü Karaboğa, Salim İlhan, Mahmut Öner, Sadi Kasımoğlu, Ahmet Çetin, Ercan Kasap ve OSB İdari İşler Sorumlusu Murat Duyan geç saatlere kadar Demokrasi nöbet alanına gelen vatandaşlara yemek dağıttı.

 

 

    

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ