USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin`de Hoşgörü İftarı

Mardin`de Hoşgörü İftarı

Mardin`de Hoşgörü İftarı
26-07-2013 19:07
Google News

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile Diyarbakır Mardin Metropoliti Salibe Özmen veMardin Müftü Vekili Mustafa Ali Işık, bir vatandaşın sofrasında birlikte iftar açtı.

Ramazan ayı boyunca her gün bir fakir vatandaşın evindeiftar açan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile birlikte SüryaniCemaatinin Ruhani Lideri Metropolit Salibe Özmen ve Mardin Müftü Vekili MustafaAli Işık, Gül mahallesinde 8 çocuğu ile birlikte yaşayan Fahriye Çölgecen`ingönül sofrasına misafir oldu. Yıllar önce eşini kaybeden ve 8 çocuğu ilebirlikte yaşayan Fahriye Çölgecen`in evini ziyaret eden Başkan Ayanoğlu,Metropolit Özmen ve Müftü Vekili Işık, tarihi evin avlusunda kurulan gönülsofrasında bağdaş kurup akşam ezanı ile birlikte iftarlarını açt

İftardan sonra kendilerine ikram edilen çayları içen BaşkanAyanoğlu ve Metropolit Özmen, Mardin`de farklı dinlerin, dillerin, kültürlerinasırlardır birlik beraberlik ve hoşgörü içinde yaşadığına dikkat çekerekdünyaya barış çağrısında bulundu.

Ramazan ayı başladığı günden beri özellikle Mardin`de dargelirli vatandaşların gönül sofrasına misafir olduklarını belirten BaşkanıAyanoğlu, her gönül sofrasında Mardin`in ileri gelen akil insanları, siviltoplum örgütleri, meslek örgütleri, bürokratları valiyi davet edip gönülsofrasında vatandaşlarla ile birlikte iftar açtıklarını söyledi.

Lüks otellerde iftar açmak yerine fakir vatandaşlarınevlerine konuk olup onlarla birlikte iftar açmayı kendine görev olarakseçtiğini belirten Ayanoğlu, "Dar gelirli ve fakir vatandaşlarla bir arayageliyoruz. Onların sofralarında iftarımızı açıyoruz. Gittiğimiz evehazırladığımız yemekleri kendi elimizle sofraları kurup vatandaşlarlaiftarımızı açıyoruz. Dün Sayın Valimiz ile birlikte başka bir mahallede birfakir vatandaşımızın evinde iftarımızı açtık. Bugün de Diyarbakır MardinMetropoliti Sayın Salibe Özmen ve Müftü Yardımcısı Mustafa Ali Işık ilebirlikte başka bir mahallede vatandaşımızın gönül sofrasında beraber iftarımızıaçtık. Orucumuzu açtık dualarımızı yaptık. Bu gönül soframızın Mardin`eülkemize ve tüm dünyaya güzellikler getirmesini diliyorum." dedi.

"MARDİN FARKLI İNANÇLARI İLE DÜNYAYA ÖRNEKŞEHİRDİR"

Mardin`den dünyaya haykırmak istediğini belirten BaşkanAyanoğlu, şöyle konuştu: "Farklı dil, farklı din ve farklı kültüre sahipinsanlar dahi olsak, biz inançlarımıza saygılıyız. ve inançlarımızı da yaşarkenbirbirimize saygı çerçevesinde hareket ediyoruz. Bugün burada da bunuispatladık. Sayın Metropolit Salibe Özmen bugün buraya gelip bu güzel veanlamlı iftar sofrasında bizimle oldu. Bu anlamlı tablodan sonra Mardin`in nekadar önemli bir şehir olduğunu bir kez daha kendini kanıtladığına inanıyorum.Asırlardır Mardin farklı dinleri dilleri ile hep kardeşçe yaşamıştır. Bundansonra da yaşamaya devam edecek. Bizi bölmeye çalışanlar asla başarılıolamayacak. Bu gönül sofralarında farklı dinler bir araya geliyorsa, dünyaMardin`in birlikte yaşama kültürünü kendine model alması gerekir. Farklıdinlerin mezheplerin çatıştığı bir dönemde Mardin`de yaşanan bu tabloyu dünyayaörnek olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Gönül sofrasına büyük bir zevkle katıldığını belirtenDiyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen ise, zaman zaman yapılan şaşalıyemekler, sofralar yerine daha basit ama ruhani değerleri daha yüksek iftarsofrasında bulunmanın kendisi için büyük bir şeref ve onur olduğunu ifade etti.Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu`nun daveti üzerine gönül sofrasına katıldığınıbelirten Özmen: "Başkanın bu anlamlı iftarları beni çok mutlu etti.Dolayısı ile Sayın Belediye Başkanı Sayın Müftü Vekili ve vatandaşlarla biraraya gelmek iftar açmak gerçekten hem ruhani hem de sosyal kültüreldeğerlerimizi ayakta tutmak açısından dolayı çok değerlidir. Mardin`in farklıkültürleri etnissiteden çok dilli kültürü ve farklı dinleri ile Mardin`in bütündünyaya haykırmak ve bütün dünyaya şunu göstermek gerekir. Mardin`de hangidinden hangi dilden hangi kültürden olursa olsun Mardin`in evladıdır. Dolayısıile Hiristiyanı Müslümanı, Süryanisi hangi dinden olursa olsun bugüzelliklerimiz ruhani değerlerimizi ayakta tutup el birliği ile yapacağız. Butablo ile dünyaya önemli mesajlar verdik. Umarım bölgemizdeki buhoşgörüsüzlükler bu savaşlar sona erer. Maalesef ne Allah`ı tanıyan neinsanlığın değerini tanıyan bu hoşgörüsüzlükler bu savaşların bir an önce buruhani mevsimler sayesinde durması herkesin kendi dilini, dinini, kültürünübütün benliğini istediği gibi istediği şekilde kullanması yaşatması ve yaşamasıbizim en temel dileğimizdir. Allah hepimizi inayeti ile korusun. Müslümani,Süryanisi, Hiristiyanı, Kürdü, Türkü, Arabı, Ermenisi ve bütün dünyainsanlarını bu Allah`ın sevgisinde buluştursun. Allah sevgidir. Bu sevgiyeihtiyacımız vardır. Bu sevgide kalmamız bizim en doğrusudur."

 

Daha sonra evde toplanan mahalle sakinleri sohbet edenBelediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve Metropolit Salibe Özmen, Mardin`de yaşananhöşgörü ortamından örnekler vererek, birlik ve beraberlik içinde yaşamanınönemine dikkat çekti.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ