USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Mardin'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen 2021-2022 İlköğretim Haftası etkinliklerine yöneticiler, öğrenciler, öğretmenler Başta Mardin valisi olmak üzere ve veliler katıldı.

Mardin'de İlköğretim Haftası Kutlandı
15-09-2021 14:05
15-09-2021 14:09
MARDİN
Google News

       İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen İlköğretim Haftası kutlamalarına katılan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının, ülkeye, millete, öğrencilere, eğitim camiasına ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu. İlköğretim Haftası etkinliklerine, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

     6 Eylül itibariyle ilk ders zilinin çalması ile birlikte il genelinde 232 bine yakın öğrencinin, yeniden okuluyla, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluştuğunu söyleyen Vali Demirtaş “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları, yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve sevincini yaşıyor. Ben de sizlerin bu heyecanını tüm kalbimle paylaşıyor; bu sevincin bütün eğitim-öğretim yılı boyunca sürmesini diliyorum." dedi  

         Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimle birlikte sürdüğü geçen eğitim yılının ardından bu yıl, yeni eğitim-öğretim yılına koronavirüs tedbirleri eşliğinde başlanıldığına dikkat çeken Vali Demirtaş “ Milli Eğitim Bakanlığımızın Sağlık Bakanlığımız ile koordineli bir biçimde hazırladığı okul rehberi çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetlerimizi titizlikle sürdüreceğiz. Bu meyanda okullarımızın maske ve temizlik malzemesi ihtiyaçları öncelikli olmak üzere diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Okullarımızda ve okul pansiyonlarımızda temizlik personellerimizin görevlendirilmesi noktasında gereken adımları ivedilikle attık. “ diye konuştu.

               Kurallara uymaya ve aşıt-ya davet 

       “ Altını çizmek isterim ki evlatlarımızın sağlığı, ilk ve en önemli önceliğimizdir.” Diyen Vali Demirtaş “ Onların saçlarının teline zarar gelmemesi için bu dönemde eğitimin tüm paydaşlarıyla yoğun işbirliği içerisinde çalışacağız. Okul yönetimlerinden öğretmenlere, kantin işletmecisinden servis çalışanlarına okulla, sınıfla, öğrenciyle, eğitimle temas eden tüm kesimlerin göstereceği hassasiyetle okullarımızı açık tutacağız. 

Buradan eğitimin tüm paydaşlarını; öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul çalışanlarımızı, velilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bir kez daha tedbirler konusunda duyarlı davranmaya davet ediyorum. Maske, mesafe ve temizlik konularında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlatıyor; Bakanlığımız tarafından aşı tanımlaması yapılan tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeksizin aşı olmaya davet ediyorum.  

Unutmayalım ki bu salgından kurtuluşun yolu aşıdan geçiyor. Aşıyla toplum bağışıklığını kazanacağımızı, kentimizi Türkiye haritasında maviye dönüştürerek risksiz iller kategorisine taşıyacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyor; Mardin’imizin bunu yakın zamanda başaracağına yürekten inanıyorum. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder." sözüyle somutlaştırdığı gibi, istiklal ve istikbalimizle ilgili olarak üzerinde hassasiyetle durmamız gereken en önemli konuların başında, hiç kuşkusuz eğitim gelmektedir. Bununla birlikte millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız.  

En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının, kültürümüzün 

gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini, aklımızdan çıkarmamalıyız. 

           O sebeple ülke olarak, en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarıdır. Bu bağlamda ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında, çok ciddi fiziki ve beşeri eğitim yatırımlarına imza atmaktayız. “ şeklinde konuştu.

                        Başarı Çıtasını yükseltelim 

Eğitim çıtasının hedeflenen seviyeye gelmesi için herkese görev düştüğüne dikkat çeken Vali Demirtaş “Buna mukabil, eğitim ve öğretimde başarı çıtasını daha yükseğe çıkarmanın, eğitim camiası başta olmak üzere her kademedeki kamu görevlilerinin, sivil toplum mensuplarının, hayırsever vatandaşların 

öğretmenlerin ve velilerin iş birliğinden geçtiği unutulmamalıdır. Zira bu işbirliği ve koordinasyon, ilimizde eğitime dair karşılaştığımız sorunların bertaraf edilmesinin de anahtarıdır. O sebeple ilimizde eğitime dair fikri, projesi, desteği olan herkese kapılarımızın yedi gün yirmi dört saat açık olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum.” 

   Öğretmen ve öğrencilere de seslenen Vali Demirtaş “Yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesile olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz. Milletimizin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugünden bu hedeflere kilitlenmeli, düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. 

İstikbal ufkunda beklenen, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Çocuklarımızı sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatın. Onları itina ile yetiştirin ve en önemlisi iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olmalarını sağlayın. Mesleğe başladığınız ilk günkü aşkı, şevki ve heyecanı son gününüze kadar yaşayın.  

öğretmenliğinizde bulunup bulunmadığını sürekli olarak sorgulayın. Sizlere emanet edilen evlatlarımızı, en güzel şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olun. Kısacası bu milletin emanetine gözünüz gibi sahip çıkın.” Şeklinde sözlerini sürdürdü. 

           İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat,  koronavirüs salgını nedeniyle geçen sene yüz yüze eğitim programının yanında çoğunlukla uzaktan eğitimle sezonu kapattıklarını belirterek, "Nihayet bu sene eğitim öğretim yılında neşesini özlediğimiz okullarımıza kavuştuk. Milli Eğitim Bakanımız ve Sağlık Bakanımızın iş birliği ile heyecan, umut ve güven içerisinde başladığımız yeni eğitim ve öğretim yılının sürekli güncellenen tedbirlerimiz ve göstereceğimiz azami dikkat ile kesintisiz ve dolu dolu geçmesini planlıyoruz. Bunun için salgın süresince kurallara uyma konusunda olağan üstü bir çaba sarf edeceğiz" dedi. 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ