Mardin İl Jandarma Komutanlığı, silah ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Derik ve Kızıltepe ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve tarihi nitelik taşıyan sikke ele geçirildi.
Mardin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Derik ve Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı yollarla temin edilen silahlar ile tarihi eserleri satışa hazırladığı değerlendirilen şüpheliler hedef alındı.
Yapılan aramalarda 2 adet uzun namlulu silah, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 15 adet şarjör, 502 adet mühimmat ve 15 adet sikke ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mardin İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, silah ve tarihi eser kaçakçılarına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Editor : Mehmet ÇELİK
