USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin´de Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadınlarla ilgili sosyal, psikolojik, kültürel ve ekolojik konulara yönelik sorunlara çözümler getirmeyi amaçlayan Kadın DayanışmaMerkezi´nin açılışını gerçekleştirdi.

Mardin´de Kadın Dayanışma Merkezi açıldı
26-11-2015 15:57
Google News
Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadınlarla ilgili sosyal, psikolojik, kültürel ve ekolojik konulara yönelik sorunlara çözümler getirmeyi amaçlayan Kadın DayanışmaMerkezi´nin  açılışını gerçekleştirdi.

 Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürütecek olan Kadın Dayanışma Merkezi´nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Eşbaşkanlar Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk,Artuklu Belediye Eşbaşkanı Sevinç Bozan,HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel´in yanı sıra  çok sayıda kadın katıldı.Açılış öncesi konuşan Eşbaşkan Akyol Akay, Kadın Dayanışma Merkezi´nin açılışını Nusaybin halkına  ithafen açtıklarını belirterek, ?Açılışı davullu zurnalı kadınlarla kutlama yaparak açmayıdüşünüyorduk; ama ne yazık ki Nusaybin´de, Cizre´de ve daha birçok yerde insanlarımız katlediliyor. Biz bu merkezin açılışının yaşamını yitiren kadınlara ve               Nusaybinhalkına ithafenyapıyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde Mardin´de kadına bir armağanımız olsun istedik. Kadınlarla hep birlikte burada dayanışarak, örgütlenerek daha güçlü bir şeklide bölgemiziözgürleştirebiliriz ve barışı getirebiliriz? dedi.Akyol Akay sözlerini, Kadın Dayanışma Merkezi´nde emeği geçenlere ve Özgür Kadın Kongresi´ne (KJA) teşekkür ederek sonlandırdı.

?Kadın yaşamdır, kadın gelecektir´

     Eşbaşkan Türk de, bir ülkede eğer kadın yaşamın sosyal, ekonomik, kültürel çalışmaları içerisinde yer almazsa o ülkede demokrasiningerçekleşemeyeceğini vurgulayarak, ?Biz bu nedenle kadın yaşamdır, kadın gelecektir, kadın özgürlüktür diyoruz. Bunun mücadelesi ile ancak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz.Dünyanın hiçbir yerinde kadının özgür ve siyasetin içinde olmadığı bir ülke asla ve asla güçlü olamaz, demokrasi gerçekleşemez. Bu nedenle bugün kadının hem siyasette, hem ekonomide, hem de toplumsal meselelerde yerini alması konusunda mücadele ediyoruz. İnanıyoruz ki kadınlarımızda kendi geleceklerini kurmak için büyük çaba içinde olacaktır? ifadelerini kullandı.Türk, Kadın Dayanışma Merkezi´nde sosyal, eğitim, kültürel ve ekolojik çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi. Türk ayrıca  ?Büyük bir coşkuyla buraya açmayı düşünüyorduk ama çok iyi biliyorsunuz ki bugün Nusaybin´de, Cizre´de katliamlar yaşanıyor. Halkımızı sindirmeye, terbiye etmeye yönelik adete büyük bir baskı ve insanlık dışı muamele ile karşı karşıyayız. Ama inanıyoruz ki bizlerin mücadelesi ile hak ettiğimiz demokratik özgür geleceği yakalarız?  dedi.

 ?Nusaybin´de direnen kadınlarımıza adıyoruz´

Milletvekili Demirel ise, Mardin´de bir kadın kurumunun yürütülmesinin önemine değinerek, ?Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü´nde kadınların bu kurum içerisinde daha fazla örgütlenerek direnişte daha fazla yer alacaklarını umuyorum. Ve bu mücadelenin bir parçası olan kadın kurumlarımızda yaşamın bir bütününü ören kadın yoldaşlarımız olacaktır. Kurumumuzu Nusaybin´de direnen kadınlarımıza adıyoruz. Kadın dayanışma merkezimizde kadın politikalarının yerel yönetimde ve Mardin´de gerçekleşmesi için bütün kadınlarımızı sahip çıkması ve dayanışma içinde olması, burada örgütlenmesi ve güçlenmesi gerekiyor? dedi.

 

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini Eşbaşkan Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediye Eşbaşkanı Sevinç Bozan  veMardin Barış Anneleri Meclis Sözcüsü

Celile Özenkesti. Eşbaşkanlar ve vekil Demirel, Arin Kadın Merkezi´nin ürünlerinin bulunduğu standı ve kadın merkezini gezerek bilgi aldı.

 Adnan Avuka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ