USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin´de ramazan hazırlıkları tamamladı

18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan ramazan ayı için Mardin´de ramazan hazırlıkları tamamlandı.

Mardin´de ramazan hazırlıkları tamamladı
16-06-2015 16:07
Google News

             18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan ramazan ayı için Mardin´de ramazan hazırlıkları tamamlandı.

           Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Elçin, Ramazan öncesi tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildiğini bildirildi.

         Elçin, yaptığı açıklamada, özellikle fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek, tüm gıda işletmelerinde denetimlerin artırıldığını belirtti.

          Vatandaşların karşılaştıkları sorunları "Alo Gıda 174" hattına bildirmelerini isteyen Elçin, şunları kaydetti:

        "Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için il genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince denetimler sürdürülüyor. Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılıyor. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi. Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere kızartmalarda kullanılan yağlarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılıyor."

               " Camiler Ramazana hazır"

 

        Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, yaklaşan Ramazan ayı için gereken hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

         Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan´dan önce Mardin´e 68 yeni atama yapıldığını camilerin boş kadrolarının doldurulduğunu, 845 camide Bin 191 görevli ile Ramazanı en güzel şekilde geçirecek şekilde bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtti. 17 Haziran günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 18 Haziran günü tutulacak ilk oruç ile bu bereketli iklime girmiş olacaklarını kaydetti.

        Müftü Coşkun, Bu yılın Ramazan teması "Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her zaman" mesajıyla "İyilik" olarak belirlendiğini belirterek. Konu çerçevesinde kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, bütün insanlara kısacası hangi coğrafyada olursa olsun insana, eşyaya ve tabiata iyilik yapmayı teşvik eden çalışmalar yürütülecek, iyilik çeşitleri, kapsamı, ilkeleri ve amacı etraflı bir şekilde ele alınacaktır. Dedi.

        Vatandaşlarımızın dini konulardaki soru ve sorunları ile ilgili sürekli olarak destek vermek amacıyla müftülüğümüzde kurulu bulunan Alo 190 ya da 212 74 77 Dini Danışma Çağrı Merkezi 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Kardeş il seçilen Diyarbakır, Şırnak müftülüklerince kardeş şehirlerde karşılıklı olarak vaaz ve irşad programları yapılacak ve yerel basın ve yayında çeşitli programlar düzenlenecektir" dedi

            Ramazan ayı için camilerde de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Ali Coşkun; Camilerin temizliğinin tamamlandığını, Çevre temizliği, ses sistemleri ve tarihi camilerin minarelerinin ışıklandırıldığını, Kadir Gecesi´nde Ulu Cami´de Sakal-ı Şerifi ziyarete açılacağını söyledi.

          Vaaz ve irşat programlarının toplumun her kesimine ulaşabilmesi için bütün camilerde vaaz programları yapılacağını ifade eden Coşkun; ? Camilerde kadınların en uygun şartlarda huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alındı, engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli çalışmalar yapılıyor. Bütün camilerde Mükabele okunacağını da ayrıca söyledi.

          Müftü Coşkun son olarak, Sabah Ezanının imsak vaktinde okunacağını, Kasımiye Medresesinde vakit namazları ve teravih namazının kılınabileceğini belirterek, hatim ile teravih namazının ise Reyhaniye camisinde kılınacağını açıkladı.

          Büyükşehir 8 bin 300 aileye Ramazan paketi ulaştıracak


            "Yardım Ramazan ayının onurudur" sloganı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı´nda dar gelirli 8 bin 300 aileye Ramazan paketi ulaştıracak.


          Ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarına başlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı "Yardım Ramazan ayının onurudur" sloganı ile dar gelirli ailelere Ramazan paketleri ulaştıracak. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerin ortaklığında hazırlanan paketlerin 8 bin 300 aileye ulaştırılması beklenilirken paketlerde kuru bakliyat, kahvaltılık, makarna, yağ ve şeker gibi ürünler bulunmaktadır. Büyükşehir Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yapılan açıklamada "Ramazan ayı vesilesi ile dar gelirli ailelere katkıda bulunmak amacıyla böyle bir çalışmayı ilçe belediyelerimizle koordineli bir çalışma yürüterek yapmaktayız. Bu kapsamda ilçe belediyelerimizle tespit ettiğimiz dar gelirli ailelere ulaşarak, paketleri Ramazan Ayı´ndan önce ulaştırmayı hedefliyoruz. Tabi ki bu yardım paketlerinin dağıtımı, tespit edilen ailelere il ve ilçe belediyeler tarafından ulaştırılacaktır. Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan Ayı´nda dar gelirli ailelerimizi bir nebzede olsa mutlu etmek ve onların mutluluğunu paylaşmak bizler için bir onurdur" ifadelerine yer verildi.


Açıklamanın sonunda ise Ramazan Ayı´nın barış ve huzur getirmesi dileğinde bulunuldu.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ