USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin`de Siyasi Partilerin Bayrak Tepkisi

AK Parti İl Teşkilatı üyesinin kabul oyu ve mahkeme heyeti kararıyla Başbakanın gelişine bir gün kala Mardin'de bayrak asan tüm partilerin bayrak, afiş ve posterlerinin indirilmesi kararına Mardin'de ki bütün siyasi partilerin sert tepkisine yol açtı

Mardin`de Siyasi Partilerin Bayrak Tepkisi
11-03-2014 13:48
Google News

                AK Parti İl Teşkilatı üyesinin kabul oyu ve mahkeme heyeti kararıyla Başbakanın gelişine bir gün kala Mardin'de bayrak asan tüm partilerin bayrak, afiş ve posterlerinin indirilmesi kararına Mardin'de ki bütün siyasi partilerin sert tepkisine yol açtı. Kararın ardından siyasi partiler bu karara tepki göstererek bayrak indirmeyeceklerini ifade ettiler.

                Saadet Partisi  İl Teşkilatı Basın Sözcüsü Yener Ensari yaptığı yazılı açıklamada; AK Parti Mardin İl Teşkilatı'nın akşam saatlerinde mahkemeye başvurarak, bayrak asan tüm partilerin bayrak, afiş ve posterlerini indirtme kararı çıkartmasına Saadet Partisi Mardin İl Teşkilatı  olarak sert tepki gösterdiklerini bildirdi.

 AK PARTİ'NİN HALKIN İRADESİNİN SANDIĞA YANSIMAMASI İÇİN İKTİDARIN GÜCÜNÜ KULLANIYOR

                Olaya tepki gösteren Saadet Partisi Basın Sözcüsü Yener Ensari, bayrak indirtmekle seçim kazanılamayacağını, 30 Mart'ta hezimet yaşamaktan korkan AK Parti'nin halkın iradesinin sandığa yansımaması için iktidarın gücünü kullanmaya çalıştığını belirtti.

                AK Parti'nin  özellikle Saadet Partisinin gücünden korktuğunu belirten Saadet Partisi Basın Sözcüsü Yener Ensari, amaçlanan da bu gücü kırmak olduğunu söyledi. Bu olayı farklı boyutlara taşımak isteyen bir zihniyet ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ensari,'  Halkın teveccühünü Saadet Partisi üzerinden AK Partiye doğru yönlendirmektir. Mücadelemizi hukuksal zeminde sonuna kadar sürdüreceğiz' dedi.

AK PARTİ'NİN BU DAVRANIŞI MARDİN HALKININ İRADESİNE MÜDAHALE ETME GİRİŞİMİDİR

                Her tarafta ilk olarak AK Parti'nin bayrak astığını seçimlere 20 gün kala bu bayrakların indirtilmesi için mahkemeye yine AK Parti'nin başvurduğunu ifade eden Ensari,'  'İlk önce kendileri bayrak asıyor sonra da kaldırılması için mahkemeye başvuruyorlar. AK Parti'nin bu davranışı Mardin halkının iradesine müdahale etme girişimidir. Siyasi partilerin propaganda yapma ve kendi anlatma faaliyetine engel olmaktır. Ama ne yapsalar boş 30 Mart günü Mardin halkı cevabını sandıkta verecektir. Korkunun ecele faydası yok. Bu kararı Mardin halkının sağduyusuna bırakıyoruz.'

Alınmış olan bu karar ve bu kararda belirtilmiş olan yasa maddesini bizzat AK Parti il örgütü ihlal etmiş durumda olduğunu belirten Ensari şöyle konuştu,' Bu ihlal neticesinde diğer partiler özellikle biz saadet partisi olarak sonradan bayrak astık, tabi bayraklarımız her yerde fazlalaşıp, başbakanın miting günü de yaklaşınca halkın teveccühünden korkan iktidar partisi bugün öğle saatlerinde AK Parti asil üyesi tarafından ilçe seçim kuruluna başvurmuş başbakanın yapacağı miting için tüm bayrakların indirilmesi talep ederek;  afiş, poster ve pankart vb. tüm her şeyi indirtmek için müracaat etmiştir. İlçe seçim kurulu diğer partileri de çağırdı, CHP, MHP, Saadet Partisi üyelerini de çağırdı. BDP üyesini çağırmamış Çünkü BDP geçen seçimde bağımsız olarak seçime girmiş ve çağırılmamış. Dolayısıyla bu karar tüm partilere okundu, CHP, MHP, Saadet Partisi üyeleri karara imza atmadılar. Buna rağmen ilçe seçim kurulu başkanı, 2 memur imzası birde AK Parti asil üyesinin imzasıyla bu karar kabul edilmiştir. Bu kabulün ardından tüm partilerin bayraklarının indirilmesini istiyorlar, ancak başbakanın yapacağı miting sonrasında AK Partinin bayraklarının yeniden asılmayacağına dairde herhangi bir teminatta verilmedi. AK Parti Bayrakları şu anda bütün yollarda harıl harıl asılmaya devam ediyor. AK Parti özellikle Saadet Partisinin gücünden korkmaktadır. Amaçlananda bu gücü kırkmaktır. Halkın teveccühünü Saadet Partisi üzerinden AK Partiye doğru yönlendirmektir. Halkın iradesinin sandığa yansıması için hukuksal boyutta tüm yollara başvuracağız. Bu yaşananların aziz halkımızın gözü önünde yapılan bu haksız uygulamaları değerlendirmesini halkımızın sağduyusuna bırakıyoruz' şeklinde tepki gösterdi.

                TÜRK "BU BİR SİYASİ KARARDIR"

                BDP Mardin Büyük Şehir beldesi Başkan Adayı Ahmet Türk de olaya sert tepki göstererek bu karar siyasi bir karar olduğunu söyledi. Türk' Bugün Türkiye'nin her yerde bayraklar asılıyor. Niye Mardin'de bu karar alındı. Bu başbakanın rahatsız olmaması için alınan bir karardır. Bir yargı kararı değil, başbakanın öfkesini çekmemek için alınan bir karardır' dedi.

                İNAL KARAR SİYASİDİR

                CHP Merkez İlçe Başkanı Hıdır İnal ise, Ak Parti istedi diye bayraklarını indirmeyeceklerin söyledi. İnal,'  Erdoğan başbakan sıfatı ile Mardin'e gelmiyor, Genel Başkan sıfatı ile geliyor.  Antalya mitinginde diğer illerin mitinglerinde bayraklar indirilmedi. Bu  Mardin'e has bir uygulamadır. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Bu kadar maddi kaybı kim karşılayacak. İlk başta Ak Parti bayrak astı. Sonra biz bayraklarımızı astık. Şimdi de kaldırmak istiyorlar. Biz kesinlikle indirmeyeceğiz'  diye konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ