USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardin'de teröre lanet, Gazze'ye destek yürüyüşü yapıldı

Mardin'de teröre tepki ve Gazze halkına destek olmak amacıyla "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük için biraya geldi.

Mardin'de teröre lanet, Gazze'ye destek yürüyüşü yapıldı
15-01-2024 08:42
15-01-2024 08:59
MARDİN
Google News

Mardin Cumhuriyet alanında STK tarafından  düzenlenen "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük " programına  erkekli, kadınlı genç, çocuk, katılım sağladı. Mardin'de bir araya gelen Mardin müftüsü ile Kırklar kilisesi ve Diyarbakır Baş Papazı Gabriel Akyüz, Süryani cemaati ile  yönetim kurulu yanı sıra   Süryanilerin katıldığı büyük mitingde  Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen 9 askerimiz de unutulmadı.

Dillerin ve dinlerin şehri olan Mardin'de Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen askerler ve İsrail zulmü altındaki Filistin'e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe Süryaniler, Ezidiler, Ermenilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Terör lanetlendi ve İsrail saldırılarının durdurulması çağrısı yapıldı.  

 Cumhuriyet Meydanında Toplanan kalabalığa Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve İbranice olmak üzere 5 dilde yapılan basın açıklamasında teröre lanet ve İsrail'in Filistin'e yönelik yapılan insanlık dışı vahşete dikkat çekildi. 

         Beş dilde yapılan basın açıklamasında İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin bugüne kadar yaklaşık 23 bin masum insanı vahşice öldürüldüğü belirtilerek, iki buçuk milyon Gazzelinin sefalet, göç ve ölümle baş başa bırakıldığı belirtildi. 

Açıklamanın devamında; "İşgalci Siyonist İsrail, üç buçuk aydan beri her gün, her saat ve her dakika Gazze’ye füzelerle, tanklarla ve uçaklarla bombalar yağdırıyor. Her gün, her saat kundaktaki bebekler, masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve sivil insanlar vahşice katlediliyor. Aslında İsrail insanlıkla, hukukla ve bütün insani değerlerle savaşıyor. Su kaynakları ve gıda maddeleri tükendi. Hastaneler, okullar, mabedler, ambulanslar, mülteci kampları ve sivil meskenler İsrail’in acımasız saldırılarıyla tahrip edildi.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve küresel güçler işgalci İsrail’e sessiz kalıyor; hatta destek veriyor. İslam ülkeleri ise aciz ve kısıtlı durumda seyrediyor.

İki buçuk milyon Gazze halkı sefalet, göç ve ölümle baş başa bırakılmış durumda. Dengesiz ve acımasız Siyonist İsrail’e karşı Gazze halkı onuruyla ve inanç değerleriyle direniyor. Gazze kahramanlık destanı yazıyor. Gazze cesaret ve onur örneğini ortaya koyuyor.

Gazze işgale ve zillete karşı bağımsızlık, yurtseverlik, özgürlük ve direnişin bayraktarlığını yapıyor.

Gazze, küresel emperyalistlere ve yerel işbirlikçilere karşı izzet ve mertliğin sembolü oluyor.

Devletler, rejimler ve vicdansız yapılara inat; dünyanın dört bir yanında vicdanlı insanların, işgalci İsrail’e nefreti artarken, Gazze’li kahramanların haklı direnişine ilgi ve sevgileri artmaktadır.

Katil İsrail’in vahşi saldırılarının bir an önce durdurulması ve Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması için hukuk ve insan haklarına saygı duyan tüm ülkeleri, halkları, kurumları ve kişileri harekete geçmeye davet ediyoruz.” 

         Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ile Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz tarafından yapılan duaların ardından yürüyüşe geçildi. Cumhuriyet meydanı ile Eski Hükümet Konağı arasındaki 1. Caddeden oluşan yaklaşık bir kilometrelik yolda renkli görüntüler oluştu. Toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar atarak, yaşanan vahşeti ve terörü lanetledi. İsrail'in saldırıları nedeniyle acil ateşkes çağrısı yapılarak, Gazze halkına uygulanan şiddetin ve vahşetin durdurulması istedi.

        Gerçekleşen yürüyüşte en önde Mardin'in meşhur Rahvan atları, üzerilerinde ki süvariler ise Selahattin-i Eyyubi ve Ebu Ubeyde'nin kıyafetlerini giyerek ellerinde Türk Bayrağı, Filistin Bayrağı ve yine en önde Tevhid Bayrağı ile halkı selamladılar. Öğrencilerin sergilediği 'Dabke' dansı ise katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. 

         Programın sonunda katılımcılara teşekkür konuşması yapan Mardin STK Kudüs Platformu ve Yürüyüş Komitesi Başkanı Nurettin Kasap, Kudüs ile aynı ruhu taşıyan,  Mezopotamya’nın  kadim şehri olan siz değerli Mardin halkı, başta şehitlerimiz olmak üzere insanlık adına yapılan Filistin'e özgürlük yürüyüşümüz burada sona erdiğini belirterek, 28 Ocak 2024 tarihinde oynanacak olan Mardin Spor maçında yine Filistin'de ki vahşeti kınamak için yapılacak olan tribün etkinliğine davet etti.

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ