USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Mardin’de Tıp Fakültesi için imzalar atıldı

Artuklu Üniversitesi ile Hayırsever İş İnsanı Nezir Sürücü arasında Tıp Fakültesi Nezir Sürücü Hastanesi ve Temel Tıp Bilimleri binası yapımı için protokol imzalandı

Mardin’de Tıp Fakültesi için imzalar atıldı
07-07-2021 19:30
08-07-2021 08:04
MARDİN
Google News

Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nezir Sürücü Hastanesi ve Temel Tıp Bilimleri  Binasının Yapımına İlişkin Protokol Törenine Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 22. Dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, İlçe Kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Mardin Valisi  ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Mardin’e  büyük bir eğitim ve sağlık yatırımı daha kazandırmanın büyük mutluluğunu yaşadığını söyledi. .Demirtaş “ Bu mutluluğumuzu katlayan diğer bir husus ise bu yatırımın Mardin’imize, Mardinli hemşerilerimize gönül vermiş, kalbi bu topraklar için çarpan Nezir Sürücü kardeşimiz tarafından gerçekleştirmesinden kaynaklanıyor. Malumunuz son dönemde hayırsever iş insanlarımızın ilimizin dört bir yanında eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hayata pek çok alanda pek çok yatırımı hayata geçirdiklerine şahit olduk. Bu durum bizleri ziyadesiyle sevindiriyor.” Dedi.

Devlet- Millet işbirliği 

Devlet-millet işbirliğinin Mardin’de  arttırılması için tüm kurumlarla çalışma sürdürdüklerini ifade eden Vali Demirtaş “. Böylelikle devletle millet arasındaki mesafeyi sıfırlamayı, aradaki tüm engelleri kaldırmayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeyi, kentimize ve insanımıza en güzel hizmetleri sunmayı amaçlıyoruz.  

Protokolünü imzalayacağımız Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nezir Sürücü Temel Tıp Bilimleri Binası ile Hastane Binası devlet-millet işbirliğinin güzel bir örneği olarak karşımızda duruyor. Bu protokolle Artuklu Üniversitemiz, teorik tıp eğitiminin verileceği bir binaya ve bu eğitimlerin pratiğe dönüştürüleceği hastane binasına kavuşacaktır. Bununla birlikte hastane binamız, Mardin’imizin sağlık altyapısının güçlenmesine de katkı sunacak ve kıymetli hemşerilerimizin daha modern, daha çağdaş, daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır.  

Bizler, Mardin’i kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, STK’ların, özel sektörün ve bu kentin insanlarının aynı çatı altında buluşmasıyla, mevcut potansiyelinin üzerine taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu istikamette gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz.  

Mezopotamya’nın kadim kültürünün temelinde farklılıkların olduğunu biliyor; bu farklılıkların zenginliğimiz olduğuna inanıyoruz. Medeniyet mayamızı bozmaya çalışanlarla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu coğrafyada huzur, güven ve kardeşliğimizi güçlendirecek devasa adımlar atıyor; Mardin’imizi gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla daha yaşanabilir bir kent olma hüviyetine kavuşturuyoruz.  

Bu vesileyle Üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Aynı şekilde Yök Başkanına, YÖK Genel Kuruluna, süreç boyunca büyük çaba gösteren Mardin milletvekillerimiz ile siyasetçilerine, Artuklu Üniversitesi Rektörüne, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, hayırsever iş insanlarımıza ve sürece katkı sağlayan herkese, kıymetli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuşmasını sürdürdü.

    Şehir Üniversite ilişkileri güçlendirilmeli 

  

 Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özcoşar, üniversitenin  kurulduğunda bir sosyal bilimler üniversitesi olarak tasarlandığını, yaklaşık 14 yıldır üniversitede sosyal bilimler ağırlıklı çalışmalar yürütüldüğünün söyledi.  Özcoşar”Ben bu çalışmaların önemli bir kısmını şehrimiz, ülkemiz ve uluslararası akademik camia açısından oldukça önemli ve anlamlı buluyorum. Ancak şehir-üniversite ilişkileri bağlamında değerlendirdiğimizde Mardin Artuklu Üniversitesinin yeni bir vizyon ve misyona ihtiyacı olduğu oldukça aşikardır. Biz de son 2 yıldır hem şehrimizin hem de üniversitemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak oldukça yoğun bir çalışma temposuyla şehre değer katacak, değer üretecek, şehrin ekonomisine, sosyal yapısına dokunacak; kampüsüyle, öğrencisiyle, akademisyeni ve diğer çalışanlarıyla şehirle bütünleşecek bir üniversite olma yolunda önemli adımlar attık” dedi,

                     5t Vizyonu 

 Vizyon ve misyonun önemli bir ayağını uzun çalışmalar sonunda geliştirdikleirni kaydeden Özcoşar  “Sosyal Bilimlerin yanında  5T”  projesi oluşturuyor. Salgın hastalık  sürecinin bütün zorluklarına rağmen bu vizyon ve misyon değişikliğinde önemli mesafeler aldık.  Bu süreçte akademisyenlerimiz kamu kurumlarıyla, sanayicimizle, esnafımızla, çiftçimizle her anlamda ortak çalışmalara yöneldi. Beni bu süreçte en çok sevindiren hususlardan biri akademisyen arkadaşlarımı her aradığımda ya bir tarlada uygulamada olmaları, ya sanayicilerimizle, bir resmi kurum veya bir STK ile toplantıda olmalarıydı. Bugün artık Mardin Artuklu Üniversitesi şehirleşmeden-eğitime, sanayiden tarıma kadar birçok alanda şehrimize katkı sunan, yön veren bir kuruma dönüştü-dönüşüyor. Ben bu gayretleri için akademisyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde artık üniversitemiz kampüsüyle, hizmet binalarıyla ve en önemlisi hizmet anlayışıyla farklı bir noktaya taşınıyor. Bu yeni anlayış idari personelimizin özverili çalışmalarıyla gerçekleşiyor. Artuklu öğrencilerimiz için de bir kimliğe dönüşüyor.  Elbette tüm bu gelişmelerin daha ileri düzeye taşınması için aynı kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“Bu çalışmalarımızın en önemli çıktısı kuşkusuz Tıp Fakültesinin kurulmuş olmasıdır” diyen Özcoşar şunları aktardı. “Yaklaşık 2 yıl önce tıp fakültesi kurulmasına dair fikri dillendirmeye başladık.  Kamuoyu oluşturmaya yönelik bu çalışmalarla eş zamanlı olarak ilgili arkadaşlarımızla birlikte Mardin’de bir tıp fakültesinin kurulmasına gerekçe oluşturabilecek bir rapor hazırladık ve bunu kitapçık olarak yayınlayıp, ülke çapında konuyla ilgili bürokrat ve siyasetçilere gönderdik.  Resmi olarak ilk defa sayın valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla yaklaşık 9 ay önce yaptığımız bir toplantıda gündeme getirdik. Ardından Ankara’da bir dizi görüşme yaparak Mardin’in tıp fakültesine olan ihtiyacını ve üniversite olarak bir tıp fakültesi kurma potansiyelimizi anlattık.  Bu görüşmelerde kısaca şunu söyledik; Mardin ve çevresinin ki buna Suriye ve Irak’ın kuzeyi de dâhil olmak üzere bir tıp fakültesine ihtiyacı vardır. Bizim de hem şehir hem de üniversite olarak bir Tıp Fakültesini kurup, geliştirecek alt yapımız potansiyelimiz var.  Nihayetinde sayın valimizin, sayın başkanlarımızın, bütün Mardin halkının özellikle de STK ve yerel basının desteğiyle Tıp Fakültemizi kurmayı başardık.  

 

Şehrimiz ve üniversitemiz için oldukça önemli bir gelişmenin, tıp fakültesinin kurulma kararı alınmasının hepimizde oluşturduğu bir sevinç var.  Kuşkusuz uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından bu kararın alınması önemli bir gelişme. Ama bu kararın Mardin’e somut faydası olan bir sonuca dönüşmesi için kat etmemiz gereken başka aşamalar da var. Bugün burada bu aşamalardan birini daha gerçekleştirecek, somut bir adım atacağız.  Hayırseverimiz sayın Nezir Sürücü tarafından yapılacak olan temel tıp bilimleri binamız ve 200 yataklı hastanemiz Tıp fakültemizin ilk çekirdeğini oluşturacak. Öncelikle Nezir Bey’e çok teşekkür ediyorum. İyilikte yarışın düsturunu şiar edinmiş bir medeniyetin evlatları olarak Mardin’e sevdalı hayırseverlerin varlığıyla ne kadar övünsek azdır.  

Bugün imzalayacağımız protokol sürece dair önemli adımlardan biri ama önümüzde kat etmemiz gereken başka mesafeler de var.  Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki; Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesini sadece yerel veya ulusal  değil aynı zamanda  yakın coğrafyamızı da içine alacak bir uluslararası  fakülte olarak planlıyoruz.  Elbette bu planlamayı üniversitemizin diğer birimleriyle de destekleyen bir stratejimiz var. Uluslararasılaşma stratejimiz çerçevesinde başta sağlık alanları olmak üzere bütün alanlarda Türkçe eğitimin yanında yüzde yüz  Arapça eğitim yapacak programlarımızı da hazırlıyoruz. Bu konuda oldukça mesafe kat ettiğimizi de söylemek isterim. Tıp Fakültemizi de önce Türkçe ardından Arapça eğitim ve hizmet veren bir vizyonla şekillendiriyoruz.  Bu vizyonun Mardin’i, kısa vadede olmasa bile orta vadede sağlık turizminde önemli bir noktaya taşıyacağına inanıyoruz. Buna dair pazar payı çalışmalarımızı da fakülte kurma çalışmalarımızla eş zamanlı olarak başlatmış durumdayız. Biliyorsunuz tıp fakültelerinde en kritik konulardan biri de kadro meselesidir.  Yeni kurulan fakültelerin önemli bir kısmı birçok problemlerini çözebilme potansiyellerine rağmen kadro sorunu çözmek de zorlanıyorlar. Şunu büyük bir sevinçle söyleyebilirim ki Tıp Fakültesi kurulma kararımız yayımlandığı günden bugüne tıp fakültemize yapılan yoğun başvurular şunu gösteriyor ki Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinin kadro sorunu olmayacaktır.  Belki de en önemli sorunumuz bugün Nezir beyin önemli katkılarıyla ilk adımını atacağımız fiziki yapı ve bunların teçhizi ve tefrişi olacak. Bu hususta da umutlu olduğumu söylemek istiyorum.  Bu umudum çok somut bir dayanağı var. Son bir yılda üniversitemize hayırseverlerimizi tarafından yapılan yardımların boyutu beni oldukça umutlandırıyor.  Bir akademisyen olarak maddi rakamları söylemekten çok hoşlanmasam da bu umudu sizlerle paylaşmak adına söylüyorum: son bir yılda hayırseverlerimizin desteklerinin üniversitemize katkısı yaklaşık 250 milyon TL oldu. Bu rakamın önemli bir kısmını bugünkü protokolle yapımına başlayacağımız tıp fakültesi binalarımız oluşturuyor. Bugün imzalayacağımız protokolle tıp fakültemiz eğitim binasına ve 200 yataklı bir hastaneye kavuşacak. Ama ciddi bir fakültemiz olması için hastane binamıza en kısa sürede en azından bir 400 yatak daha eklememiz gerekecek. Dolayısıyla başka hayırseverlerimizin de desteğine ihtiyaç duyacağız. Kısacası hastane yaptırmak isteyen hayırseverlerimiz üzülmesinler”

                 Memleketimize Gönül Borcumuzu ödüyoruz 

   Hayırsever İş İnsanı Nezir Sürücü imza törenine ailesi ile katıldı. İnsanların doğup büyüdükleri topraklara gönül borçlarının olduğuna dikkat çekerek “Böyle yararlı bir  hizmeti gerçekleştirme şansını yakaladığımız için huzurluyuz, mutluyuz. Memleketime hayır işi değil gönül borcumuz var. Bugün o borcu ödeme imkanı bulduk. Bizi buluşturan, imza törenine katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ