USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Mardin´ de UMKE´nin Nefes Kesen Tatbikatı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) Birimi, Mardin Yeni Yolda bulunan bir alanda bir tatbikat düzenledi.

Mardin´ de UMKE´nin Nefes Kesen Tatbikatı
20-04-2018 22:42
Google News

Tatbikatın Senaryosu  gereği,? 112 Komuta Kontrol Merkezinin bir vatandaş tarafından aranıp Mardin ilinin turistik mağaralarında gezi amaçlı gelen turist kafilesinin gezi esnasında mağara içindeyken öncelikle yüksek bir sesin duyulduğunu , daha sonra kayaların düştüğünü ve içerde insanların mahsur kaldığını ayrıca yaralıların olduğunu belirtiyor? Bunun üzerine olay yerine giden   25 katılımcı ve 10 eğitmen 10 yaralıya  müdahale ederek mağaradan dışarı çıkardı.

               Tatbikatta ekiplerin farklı etaplarda yarışacağı toplamda 2 etap olduğu gözlendi.

           Yetkililer ? Bu etaplarla amaç doğru ve hızlı müdahale, tim içi işbirliği, ortak düşünce ve iletişim sağlamaktır. Böylece Mardin ilinde oluşabilecek bir afette ekiplerin doğru ve hızlı müdahalesi sağlanmış olacaktır.? Dedi.

            Tatbikata 112 ?den sorumlu Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Timurağaoğlu, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Şube Müdürü Mehmet Ay, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Ballı, 112 Komuta Başhekim Yardımcıları, İl Afet Birim Sorumlusu Feyzi Özünal ve UMKE´de Gönüllü çalışanlar katıldı.

Yapılacak olan Tatbikat aşağıda yazıldığı gibi uygulanmıştır.

                     TATBİKAT SENARYOSU

                   Mardin 112 Komuta Kontrol Merkezine acil bir çağrı düşer. KKM´yi arayan vatandaş Mardin ilinin turistik mağaralarında gezi amaçlı gelen turist kafilesinin gezi esnasında mağara içindeyken öncelikle yüksek bir sesin duyulduğunu daha sonra kayaların düştüğünü ve içerde insanların mahsur kaldığını ayrıca yaralıların olduğunu söyler. Olayın doğruluğunu teyit eden 112 Komuta Kontrol Merkezi saat 10.48´de olay yerine UMKE timlerini ve 112 Acil ambulans ekiplerini sevk eder. Olay yerine saat 11.02´de ulaşan 112 ve UMKE ekipleri olay yerinde göçük meydana geldiğini ve içerde 10 kişiye yakın insanın mahsur kaldığını 112 KKM´ye anons eder ve ek yardım talebinde bulunur. KKM olay yerine ek olarak 112 Acil ambulanslarını ve AFAD ekiplerini sevk eder. 11.20´de ikinci ekipler de olay yerine ulaşır ve müdahale devam eder. 

           Olay yerinde UMKE timleri, AFAD timleri ve 112 Ekipleri müdahalelerinin sonucunda 5´i kırmızı kod, 2´si sarı kod, 2´si yeşil kod, 1´i siyah kod olmak üzere toplamda 10 yaralıyı kurtarıp mağaranın 30 metre uzağında kurulan Tıbbi Uç Nokta´ya taşıyarak yaralıları burada stabil hale getirip KKM yönlendirmesi doğrultusunda hastanelere nakleder.

           Tatbikatı seyreden vatandaşlar, tatbikatı gerçeğini aratmadığını, UMKE, AFAD ve Gönüllü ekipleri tebrik etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ