USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin´de Uyum Buluşmaları

Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin Hak Ve Yükümlükleri Toplantısı Mardin´de Yapıldı

Mardin´de Uyum Buluşmaları
27-02-2019 19:20
Google News

            Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ?uyum Buluşmaları? nın 10.cusu, Mardin Valiliği ve Mardin İl Göç Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapıldı. Mardin Hilton Garden IN otelde yapıldı.

             Suriyeli göçmen ve  sığınmacıların sorunları ve sosyal yaşama uyumlarının sağlanmasını hedefleyen toplantıya Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Artuklu İlçe Kaymakamı Ve Belediye Başkanı Şakir Öner Öztürk, Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Göç İdaresi Genel Müdür yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Göç İdaresi  Genel Müdürlüğü, Uyum ve İletişim Daire Başkanı Genel Müdür yardımcısı Dr. Aydın Kadıoğlu, , ICMPD  Proje Sorumlusu Melike Özberk, ve birçok daire müdür ve üst düzey yetkili ile çok sayıda Suriyeli göçmen ve sığınmacı katıldı.

           Toplantıda açış konuşması yapan  Mardin İl Göç Müdürü Selçuk Şatana,

           İçinde bulunduğumuz çağın göç çağı olduğuna vurgu yaparak, 21. Yüzyılda kitlesel göçlerin, dünya coğrafyasında belirleyici olduğunu söyledi. Şatana  ? Ülkemiz bu kitlesel   göç akınlarına, sahip olduğu ve gelişmekte olan  potansiyeli sebebiyle erken dönem maruz kalmıştır. Ve yakın zamanlarda benzeri görülmemiş bu göç hareketliliği karşısında Dünya´nın birçok ülkesine kıyasla çok daha etkin  çözüm ve politikalar geliştirilmiştir.? Dedi.

         Tarih Boyunca Dünya´nın bütün coğrafyalarından gelen sığınmacılar için güven ve merhamet sığınağı  olan Anadolu topraklarında, Türkiye Cumhuriyetinin, Dünya´nın en fazla sığınmacı kabul eden ülkesi konumunda olduğunu kaydeden Şatana      ?Göç idaresi genel Müdürlüğü ülkemizin tarihi boyunca mağdur, mazlum ve  muhacirlere uzanan yardım elinin 21.şüzyılda Türk teşkilatımız içinde çağın gerekliliklerine  uygun bir kurum olarak temayüz etmesidir.? Şeklinde konuştu.

.

             Proje Sorumlusu  Melike Özberk ise yaptığı konuşmasında ?Göç idaresi genel Müdürlüğü uyum iletişim dairesi başkanlığımızca ve uluslararası göç politikaları geliştirme merkezi işbirliği ile düzenlenen ?Uyum Buluşmaları?nin 10.su  Mardin´de gerçekleşmesi memnuniyetimizi burada belirtmekte  fayda görüyoruz. Tüm illerimizde düzenli  olarak yaptığımız bilgilendirme toplantıları aracılığıyla da kurduğumuz yüz yüze iletişim  önemine ve gücüne inanmaktayız. Göçün zorluklarına rağmen son yıllarda belli nedenlerden  ötürü göç hareketlerindeki çeşitli ve buna bağlı  olarak da  yerinden edilme oranları artmıştır, Uluslararası kuruluşların anlık olarak yayımladığı verilere göre sadece bir günde ortalama 44.400 kişi zorla yerinden edilmektedir. ? dedi.

         Göç İdaresi  Genel Müdürlüğü, Uyum ve İletişim Daire Başkanı Genel Müdür yardımcısı Dr. Aydın Kadıoğlu, ,  ise dünyaya göç eden  insanlara sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

           Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan göçmen ve sığınmacılara selam getirdiğini  söyledi. Ok ? Göç dalayası dünyayı kasıp kavuran bir gerçek. Bunu zahmete, zulme çevirmek yerine, bilimle yönetmekten yanayız. Dünyanın çeşitli ülkelerinden  gelen 25 içişleri bakanı ile yapılan toplantıda, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Suriyeli kardeşlerimizle nasıl ortak bir uyum sağladığımız anlattı. Bakanımızdan da size selam getirdim. Ortak bir gelecek için size hizmet eden görevlilere yardımcı olmanızı istiyoruz. Aynı kültürün, aynı coğrafyanın çocuklarıyız? dedi

              Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, 10.cu uyum buluşmalarında, yaptığı konuşmada Türkiye´nin yıllardır muhacirlere kapılarını açık tuttuğuna dikkat çekerek,? Göçü önlemenin imkanı yok. Beyin göçü, istihdam göçü, iklim göçü, zorunlu göçler, yurdunda baskıya maruz kalan insanların göçü. Bu göçleri aza indirmek, göç edenlerin, göç ettikleri yerdeki insanlarla uyumlarını sağlamak bu günün konusu. Anadolu yıllardır, koşularının sıkıntılı anlarında yanlarında olmuş, komşularının sıkıntılarına göğüs germiştir. Kafkaslardaki sıkıntılardan, Çerkezler, Ahıska Türkleri, Orta Asya´dan kaynaklı, Irak, İran, Suriye´den, Çin´den gelen  Balkanlardan gelen muhacirler..  Bu bakımdan ülkemiz muhacirlere ev sahipliği yapmada hem  fedakardır hem de tecrübelidir. 90 bine yakın siz değerli misafirlerimizi ilimizde  ağırlıyoruz. Daha önce Derik, Nusaybin ve Midyat´taki kamplarda misafirlerimizi ağırlıyorduk. Kampları kapattık, siz değerli misafirlerimizi Mardin´in içinde, aramızda barındırıyoruz. Kamu görevlisi arkadaşlarım hizmetin en iyisini sizlere vermeye çalışıyor? dedi

          Toplantının ardın Suriyelilere dağıtılan anket formunda, verilen hizmetlerden memnunyet ve şikayetlerini doldurmaları istendi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ