USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Mardin Futbolun Ustalarını Ağırladı

"Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında eski milli futbolcular, Mardin`de gençlerle bir araya geldi.

Mardin Futbolun Ustalarını Ağırladı
15-10-2014 19:45
Google News
Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın hayata geçirdiği proje kapsamında, bölgedeki gençlerle buluşmak için kente gelen eski milli futbolculardan Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran,  bir otelde düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı.

Eski milli futbolcular söyleşi öncesi gençler işle sohbet etti. Hasan Şaş ise gençler ile tavla oynadı.

Tanju Çolak hazırladıkları projeyi 3  yıl önce tasarladığını, projeyi 3 ay önce Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`a ilettiği zaman hemen hayata geçirilmesi konusunda talimat verdiğini söyledi.

İstanbul`dan buraya kucaklaşmak için geldiklerini belirten Çolak " Futbolun dili dini ırkı yok. Kürdü lazı Çerkezi de bir forma altında buluşabiliyor, aynı takımı tutabiliyor" dedi.

Güneydoğu`nun neden bir takımının süper lig`de  yer almadığı sorusuna Çolak " Doğu ve Güneydoğu`nun bir takımının olmaması tabi ki bizleri üzüyor. Tabi ki sizleri üzüyor.  Bir takımın olması keyif ve heyecan verecektir." dedi.

Milli Takımın durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Çolak, Hasan Şaş`ın  NTV`de yorumculuk yaptığını belirterek kendisinin cevap vermesini istedi.

Şaş ise esprili bir şekilde ben parayla konuşuyorum" demesi gülüşmelere neden oldu.

 Şaş daha sonra şunları söyledi:

"Herkes alt yapıdan eğitimden bir çok şeyden bahsediyor. Ben gördüğümü söylerim. Şunu çok net iddia ediyorum. Futbolcu kalitesi düşmüş bu ülkede. Maalesef yetişmiyor artık. İşte bir ardamız var. 30 Tane ardayı nasıl yakalarız artık babaların yeteneklerine kalmış. İnşallah 30 arda yakaladığımız zaman Türk futbolu belirli bir ivmeye geçer."

Gençlerin sorularını yanıtlayan Eski milli futbolcularda renkli görüntüler oluşturdu.

Hami Mandıralı ise gazetecilere yaptığı açıklamada geçen hafta gelmek istediklerini fakat bölgede yaşanan olaylar nedeniyle uçakların inemediği için gelemediklerini söyledi.

Şimdi de burada bölge insanı ile aynı havayı soluduklarını kaydeden Mandıralı şöyle dedi:

" Geçen haftada çok gelmek istedik ama uçak kalkmadı. Dolayısıyla gelemedik. Biz ertelemedik. uçak erteledi bizi bir hafta.Bu kaynaşmayı bütünleşmeyi sağlamak için beraber aynı havayı solumak için nefes almak için yaşamak için duygularımızı düşüncelerimizi paylaşmak için geldik. Bizim tek derdimiz düşüncemiz bu."

 

- Efsaneler Gençlerle Sahada Buluştu

"Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında eski milli futbolcular, Mardin`de gençlerle maç yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın hayata geçirdiği proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yaşayan gençlerle buluşmak üzere Mardin`e gelen eski milli futbolculardan Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran Mardin Valisi Mustafa Taşkesen`i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından eski milli futbolcular, kent merkezinde caddelerde dolaştı, esnafı ziyaret etti.  Bir Çay bahçesinde  vatandaşlarla sohbet eden futbolcular, hatıra fotoğrafı çektirdi.

21 Kasım Şehir Stadında düzenlenen maçta Mardinliler ile bir araya gelen futbolcular, günün anısına çocuklara çok sayıda futbol topu dağıttı.
Mardin'in olaysız ve düzenli bir şehir olduğunu vurgulayan Tanju Çolak ' Futbolun ustaları Doğu ve Güneydoğu'nun gençleriyle buluşuyor projesinin 10. Ayağı olan Mardin'deydik. Mardin'de gördüğümüz ilgi sevgi saygı harikaydı biz futbolcular olarak efsaneler olarak doğuyu dolaşmaya onlarla kucaklaşmaya devam ediyoruz. Bu projeden çok keyif alıyoruz. Biz huzurlu ve güvenli yerdeyiz biz buraya koşa koşa çoşa çoşa geliyoruz Mardin'de bunlardan biriydi haketten hiç olay yok keyifli düzenlibir şehir. ' dedi.

Hakan Ünsal ' Ben ilk defa Mardin'e geliyorum. Çok mutlu ayrılıyorum buradan çünkü burada ki insanların ilgisi alakası bize gösterdikleri sevgi çok çok iyiydi. Ciddi manada dışarıdan çok yanlış aksettirildiğini yanlış görüldüğünü düşünüyorum. Mardin çok rahat huzurlu çok rahat çokta güzel bir yer. Herkes gönül rahatlığıylıa gelebilir. Lütfen abartılı aslı astarı olmayan haberlere kimse o algıyı vermesin.diye konuştu.

Çocuk ve gençlerin sahaya girmesi nedeniyle  gençler ile yapılacak gösteri maçı geç başladı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ