USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

MARDİN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF.DR. MİTHAT SANCAR

Kimseyi Tehdit etmiyoruz, HDP'nin Mecliste bulunması gerekiyor?

MARDİN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI  PROF.DR. MİTHAT SANCAR
11-05-2015 21:38
Google News

           Hab:Mehmet Çelik-Haşim Abak

          Mardin HDP birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mithat Sancar Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Mehmet Çelik ve Başkan Yardımcı Adnan  Avuka ile yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Sancar çeşitli açıklamalarda bulundu.

           Türkiye'de merkeziyetçi bir yönetim sistemi olduğuna dikkat çeken  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi  eski öğretim üyesi Mardin HDP Milletvekili Adayı  Prof. Dr. Mithat Sancar, demokrasinin yerelin güçlendirilmesi ile rayına oturtulabileceğini ifade etti. HDP olarak özerklikten yana olduklarını söyleyen Sancar Türkiye'nin idari sisteminde özerklik önerimiz var. Merkeziyetçilik bir sistemde güçlü ise yerelliğin güçlendirilmesi, demokratik hak, özgürlük ve yaşantının güçlendirilmesi hayalci bir düşünce olur. Yerelliği sadece  siyasi  düşünme olarak değil, yaşamın her alanına yayılması, demokratik gücün yerelde olması yerel ve bölgeselliğin sistemin içerisinde  söz sahibi yapmasını sağlar. Bu da demokrasinin yerelde yaşamsal alanların tümünü kapsamasını sağlar. Avrupa'nın bir çok ülkesinde yerel basın çok güçlüdür. Türkiye'de bunu söylemek biraz zor gibi. İmkanlar yaygın basına dönük kullanılıyor.? Dedi.

            Çözüm sürecinde topu taca atıyorlar.

            Hükümetin çözüm sürecini yavaşlatma, baskılar yoğunlaştığı zaman zoraki adımlar attığını ileri süren Sancar. Hükümet çözüm sürecinde topu taca atıyor. Sıkıştığı zaman, paket yasalar, çerçeve yasalar çıkararak zaman kazanmaya çalışıyor. Kürt tarafı güçlü bir demokratik siyaset ve irade sergiliyor. Öcalan'ın doğru öngörüsü, sabırlı tavrı ve kararlılığı olmasaydı, çözüm sürecinden söz edilemezdi. Adil  ve demokratik bir çözüm süreci masa başına endekslenmemeli. Silahı dışladıysanız, demokratik siyaseti öne çıkarmanız gerekir. Sistemde tıkanıklık var. Bu tıkanıklığı açmak, sıkışma anında değil sürekli, kararlı bir duruş ve uygulama ile çözüm sürecini amacına ulaştırmak mümkün olabilir.? Diye konuştu.

            HDP Mecliste olmalı

           HDP'nin meclise girmesi gerektiğine değinen  Sancar, bunun şantaj veya bir tehdit olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Sancar Kimseye tehdit ve şantaj mesajı vermiyoruz, HDP'nin meclise girmesi gerekiyor.  Seçim süreci başladı, Cumhurbaşkanı  toplu açılış törenleri adı altında Ak Parti'nin propagandasını yapıyor, partiye oy istiyor. Anayasa ihlal ediliyor. Devletin organlarının tarafsız işlemesini sağlamakla yükümlüdür Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı Devletin imkanlarını, bütçesini kullanarak siyasi parti liderlerin eleştiriyor, meydanlarda yuhalatıyor. Seçimin güvenliğini  ve adilliğini ihlal ediyor. YSK'ye başvuru yaptık. YSK Cumhurbaşkanı üzerinde yaptırım gücünün olmadığını söylüyor. Peki RUTÜK ve televizyon kanalları üzerinde de mi yaptırım uygulama yetkisi yok. Elbette var ama nedense uygulama yapmayarak, YSK görevin ihmal ediyor, anayasa gereğini  yerine getirmeyerek suç işliyor. şeklinde konuşmasını sürdürdü.

                Yapılanlar Yükümlülüktür.

            Ak Partinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda yapılan hizmetleri bir lütufmuş gibi anlatmalarını eleştiren Sancar Her iktidarın  döneminde hizmetler yapılmıştır. Ak Partinin son dönemde yaptığı yıkımlar, yapılan hizmetlerin önüne geçti. Anayasal ve demokratik yükümlülükler, sorumluluklar var. Siyasi partiler iktidarlarında bunu yerine getirmek zorundadır. Ak Parti iktidarı bu demokratik hak, yükümlülük ve sorumlulukları bir lütufmuş gibi yansıtıyor? diye konuştu    

              Sancar, her kesimden destek göreceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ