USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Mardin İYİ Parti Yönetiminden, Gazetecilere Ziyaret

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, partilerinin iktidara yürüdüğünü söyledi. Akar, “İktidara gelirsek, hukuk sistemini düzelteceğiz. Hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz. Birinci önceliğimiz budur” dedi.

Mardin İYİ Parti Yönetiminden, Gazetecilere Ziyaret
09-11-2021 18:20
09-11-2021 18:25
MARDİN
Google News

    İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, beraberinde Artuklu İlçe Başkanı Ali Özmen ve parti yönetici ile birlikte, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Heyeti Federasyon Başkanı Mehmet Çelik ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akgül ve Sait Çakar karşıladı. Heyet karşılamasının ardından bir süre karşılıklı sohbetler yapıldıktan sonra Akar, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Akar gündeme dair partilerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

               Tasvip etmediğimiz durumun bedeli ödendi

Akar, İYİ Parti eski Grup Sözcüsü Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de şehit yakını olan bir kişiye dönük küfürlü sözlerine dair “Bu yaşananları ne olursa olsun, kim olursa olsun tasvip etmiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener konuya dair açıklamaları yaptı. Bu konuya nokta koydu. Milletvekilimiz de bu konuda özür diledi ve grup sözcülüğünden istifa ederek bunun bedelini bir anlamda ödedi. Biz kendi içimizde bu konuyu bir daha açılmayacak şekilde kapatmış bulunuyoruz. Takdir kamuoyunundur” dedi.

            Erken ya da normal seçime hazırız

Mardin’deki çalışmalarına ve erken seçim tartışmalarına dair de bilgiler paylaşan Akar, Mardin’in 703 mahallesinde teşkilatlarının çalışmalar yaptığını ve mahalle temsilcilerini atadıklarını söyledi. Erken ya da zamanında yapılacak olan bir seçime hazır olduklarını ifade eden Akar, şunları söyledi: “Sandık kurulu eğitimi için arkadaşlarımızı Ankara’ya gönderdik. Gerekli eğitim çalışmaları yapıldı. Olası bir seçime her şekilde hazırız. İl ve ilçelerde de bir şekilde teşkilatlarımızı tamamladık. Mardin’de şu an sadece Yeşilli ’de eksiğimiz bulunuyor. İnşallah kısa sürede Yeşilli’yi de tamamlayacağız. Kadın kolları, gençlik kolları yönetimlerimiz de ilçelerde tamamlanmış durumda.”

 Türkiye’nin temel sorununun ne olduğu yönündeki soruya Akar, “Hukuk sisteminin aksaklıkları” olduğunu söyleyerek, şunları dile getirdi: “Allah nasip eder de biz iktidara gelirsek, hukuk sistemini düzelteceğiz. Hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz. Birinci önceliğimiz budur. Atamalarda işin ehlini işin başına getireceğiz. Liyakati esas alacağız” dedi.

                          Varlık Fonu İyi Yönetilemiyor  

 “Hukukun üstünlüğünün Türkiye’de işlemediğini mi söylemek istiyorsunuz” yönündeki soruya Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın getirilmesine işaret etti. Akar, “Damadını önce Enerji bakanı sonra Hazine ve Maliye Bakanı yapıyorsa biz bunu doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin bütün varlığını Varlık Fonu adı altında birleştirdiler. Bu Varlık Fonu’nun başında Cumhurbaşkanı var. Kendini atadı. Denetim Kurulu’nda ve Yönetim Kurulunda olan şahıs damadı.. Hem yönetimde olup hem de denetim yapan kişiler var. Oradaki kişilere astronomik maaşlar ödendiğini görüyoruz. Bugün bizim iktidarımızda böyle bir şeye asla müsaade edilmeyecektir. Bir devlet memurunun ikinci bir devlet maaşı almasının önüne geçeceğiz” dedi.

       Medya’da yerimiz yok

 Mevcut sistem içinde kendilerini basında yer bulmakta zorlandıklarını belirten Akar, “Tarafsız medyaya ihtiyacımız var. Kendimizi bu sistemde bulamıyoruz. Sistem tamamen gözlerini kapatmış ve taraf olmuş durumda. Bizi ziyaret eden STK’lere de bunu söylüyorum. Medya bağımsız olmalı ve her kesime hitap etmeli. Mevcut medyanın bu halinin değişmesi için basın özgürlüğünü savunacağız ve bunun için de çalışacağız” dedi.

 Akar son olarak Meral Akşener’in mitinglerine değinerek, “Bizim partimizin bir genelgesi var. Çevre illerden diğer illere takviye olarak partilileri götürmüyoruz. Bu kesinlikle yasaktır. Mitinglerimiz doğal gerçek mitinglerdir. Kalabalıkların yüzde 95’i ziyaret edilen şehirlerin kalabalığıdır. Bazı provokasyonlar da oluyor ziyaretlerimizde. Bu tür provokasyonlara izin vermeyeceğiz” dedi

      Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik “ Gazeteci olarak bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Demokrasinin evrensel boyutlarda işletilmesini istiyoruz. Demokrasilerde düşünce hürriyetine saygı duyulur.” Dedi.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ