USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş

Küçük Hastaneler Fiziksel, büyük hastanede teknik sorunlarımız var

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş
28-05-2016 20:10
Google News

          Haber:Mehmet Çelik

           Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr. Fuat Karakuş, Mardin´in sağlık alanında hak ettiği yere gelmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi. Mardin Gazeteciler Cemiyetini ziyaret Genel Sekreter Karakuş ?Zaman içerisinde hedeflerimize ulaşacağız? dedi

         İnsana hizmetin kutsal olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Karakuş, sağlık alanında hizmetlerin direkt insana yönelik olmasının, sağlık alanında çalışanlara diğer kurumlardan farklı bir sorumluluk getirdiğini söyledi. Karakuş ?Sağlık alanında hizmetin hedefinde insan olunca farklı bir sorumluluk ve yaklaşım gerektiriyor. Sağlık çalışanı donanımlı olmak ve hastaların psikolojilerinden, ruh hallerinden iyi anlaması lazım. Hastaya iyi ve güler yüzle yaklaşmak, hastanın tedaviye cevap vermesinde ve iyileşmesinde önemli bir etkindir. Biz hastaya iyi yaklaşımı bu bakımdan önemsiyoruz? dedi.

         Eleştirilere açık olduklarını ifade eden Opr.Dr. Karakuş, farklı amaçlara hizmet etmeyen eleştirilerin, hizmetin daha iyi ve eksiksiz yürütülmesine vesile olabileceğini kaydetti. Karakuş ? Biz hedef kitlemizin ve basının eleştirilerine her zaman açığız. Sağlık hizmetleri hassas ve önemli bir özelliğe sahip. Bu hizmetleri yürüten ekipler de nihayetinde insan. Eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Eleştirilerle bu eksiklik ve aksaklıkları giderebiliriz? şeklinde konuştu.

                  Hastaneler Revize Edilecek

        Mardin Merkez ve İlçelerdeki bütün hastanelerin yeniden gözden geçirileceğini vurgulayan Genel Sekreter Karakuş ? Küçük hastanelerimizin fiziksel sorunları var. Büyük hastanelerimizin de teknik sorunları mevcut. Bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Hastanelerimizin çoğunda asansör sıkıntıları yaşanıyor.  13 asansör en kısa sürede değiştirilecek. Şimdiye kadar Kızıltepe, Midyat, Mazıdağı ve Derik ilçelerindeki hastanelerimizin hasta asansörleri değiştirildi. Mardin´de  1.ci basamak yoğun bakım ünitesi vardı. Şu anda 3. Basamak yoğun bakım ünitemiz hizmet veriyor? dedi

             İlçe Hastaneleri Donanım zenginleştirilecek

      İlçe Devlet hastanelerinin dışarıya hasta sevkini asgariye düşürecek şekilde donanım zenginliğine kavuşturulacağını ifade eden Karakuş ? Bakanlığımızın, Hastaneler Birliği Kurumunun  bu konuda büyük desteğini alıyoruz. Kızıltepe ve Midyat İlçelerimize MR cihazına kavuşturuyoruz. Derik ilçemizde  yoğun bakım ünitesi açıyoruz. Diğer ilçe hastanelerinin eksikliklerini tamamlayacağız. İlçelerden, il hastanelerine  hasta sevkinin asgariye düzeye düşeceğine inanıyorum.? Diye konuştu.

         Sağlık Kompleksi hedefliyoruz.

       Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin fiziki şartlarını uygun olmadığını sözlerine ekleyen Genel Sekreter Karakuş, yeni devlet hastanesinin  yanında bulunan eski devlet hastanesinin yeniden düzenlenerek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine hizmet edecek hale getirmeyi ve yeni hastane ile entegrasyonunu sağlayarak bir sağlık kompleksi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Karakuş ?Bizim Mardin´de bir sloganımız var. Mardin´de doğan her çocuğun bir Aziz Sancar, her doğum yapan annenin bir Aziz Sancar doğuracak gibi bir anlayışla hizmet vermeli ve önemsemeli diyoruz. Bunları bir çırpıda yapmak mümkün değil. Ama kısa sürede yapılmayacak hizmetler de değil.? Dedi.

         Hastanelerimiz borçtan kurtuldu

    Geçen yıl hastanelerin piyasalara olan toplam borçlarının 35 milyon lira olduğunu bu durumun hastanelerin piyasaya karşı olan güvende zedelenme yaşandığını  belirten Karakuş ? Alım ve hizmet karşılığı piyasaya 35 milyon borç birikmişti. Borcu ödedik. Şubat ayına kadar olan tün borçların ödemesi yapıldı ve piyasanın tekrar güveni sağlandı.? Dedi

              Personel sıkıntısı yok denecek kadar

    Dargeçit İlçe Hastanesinde Dahiliye ve Çocuk Uzmanı ile diş hekiminin ilçe halkına hizmet verdiğini  ifade eden Karakuş ? Hastanelerimizde personel sıkıntımız asgari düzeydedir. Son atamalarda 104 Ebe-Hemşire ve teknisyen  ile 38 uzman ve pratisyen doktor ataması yapıldı. Yakında gelip göreve başlayacaklar. Taşeron yasasının hayata geçmesi ile birlikte, işveren kurum olarak ebe-hemşire açığımızı yerel kaynaklardan karşılama ve giderme imkanına sahip olabileceğimiz düşünüyorum? şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ