USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin Kent Konseyi´nden barış çağrısı

Mardin kent Konseyi, Üyeleri bir otelde bir araya gelerek düzenledikleri sohbet toplantısında bölgede yaşanan olumsuzlukları önlemek için görüş alışverişinde bulundular.

Mardin Kent Konseyi´nden barış çağrısı
13-09-2015 13:50
Google News

Mardin kent Konseyi, Üyeleri bir otelde bir araya gelerek düzenledikleri sohbet toplantısında bölgede yaşanan olumsuzlukları önlemek için görüş alışverişinde bulundular.

Gerçekleştirilen sohbet toplantısında üyeler, bölgede yaşanan çatışma ortamının bölgeye ve Mardin´e yansıyan olumsuz durumları ele aldılar.

Yapılan toplantıya Kent Konseyi Başkanı Cemal Artık, Kent Konseyi Yöneticisi Hatip Özer, Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve Konsey üyeleri katıldı üyeler burada fikirlerini bayan etti ve çözüm önerileri üzerinde konuştu.

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Cemal Artuk, ? Ülkemiz bölgemiz ve kentimiz gerçekten çok kötü günlerden geçiyor. Adı ne konulursa konulsun gerçekten iyi olmadığının ve bütün insanları etkilediği bir gerçektir.? Dedi.

 Kent Konseyi olarak böyle bir ortamda sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Artuk şu ifadelere yer verdi :

? Bunları tartışmak için bugün burada toplandık. Her birimizin bir siyası görüşü olabilir ancak kent konseyimiz bu toplantıya girdiği zaman kendisini bütün bunlardan arındırmak için girmiştir. Çünkü bu gemide hep birlikte yaşıyoruz ve herhangi bir şey olması halinde gerçekten hepimiz zarar göreceğiz. Bütün ülke zarar görecek bölgemiz şehrimiz zarar görecektir. Bugün burada her kesimden insanların görüşlerini dile getirmesi ve barışın nasıl sağlanabileceğini ortaya koymak için bir araya geldik.?

Mardin´i başka illerin örnek aldığı bir aile olarak gören Diyarbakır Mardin Metropoliti: Saliba Özmen, ? Mardin´de kent konseyi olarak herkes kendi ailesinden zümresinden başlayarak bu şekilde barışı sağlayabiliriz.? Diye konuştu.

?  Sağımızda solumuzda Suriye´de Irak´ta olan olayların mantıklı bir nedeni yok. İnsanın bunu yapması için aklını kaçırması lazım akla hizmet edecek bir durum yok. ? diyen Özmen şöyle konuştu:

? Biz akıllı yaratılanları Tanrı bizi akıllı ve kutsal olarak yaratmış, aslında biz belki de en çok bu ailemizi kentimizi bu insani değerler çerçevesinde değerlendirirsek olayları bir araya gelme şansına daha çok sahip olma şansımız olur. Mardin olarak kent konseyi olarak kendinizden başlayarak herkes ailesinden zümresinden başlayarak bu şekilde barışı sağlayabiliriz. Mardin herkes tarafından kabul edilen bir kardeşlik projesidir. Kürt´üyle Türk´üyle bütün toplumları ile ayakta kalmış bütün bu güzellikleri en güzel şekilde sunan bir kenttir.  Her kafadan bir ses ve savaş çığırtkanlıkları havada uçuşuyor biz buna rağmen aklımızı nizamımızı ruhumuzu kullanarak aslında güzelliklerimizi ortaya atarak belki bu savaşları ve hoşgörüsüzlükleri önünü kesebiliriz. Bu tabi ki dünyayı kurtaramayız ama en azından Mardin ve çevresi olarak belki de güneydoğu olarak birbirimize kenetlenerek, sahip çıkarak belki yapacağımız çok şey var diye düşünüyorum. ?

Barış için çözüm arayışı içinde olduklarını ve muhatap bulamadıklarını aktaran Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, ? Barış için bir muhatap bulamıyoruz. Biz barış istediğimizi kardeşlikten yana olduğumuzu ancak bir basın açıklamasıyla ortaya koyabiliriz. Bu ateşin sönmesi için bize bir görev düşerse biz bu konuda hazırız. ? ifadelerine yer verdi:

Kent Konseyi Yöneticisi Hatip Özer ise, ? Bölgede yaşanan olaylar karşısında biz ne yapabiliriz kimlerle birlikte müdahele edebiliriz Bu anlamda kent konseyimizin 3. ayağı olan halk ayağı Sivil toplum kuruluşları, siyasetin dışındaki bu eyleme müdahaleci olması gerektiğini düşünüyorum .?diye konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ