USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin Temayül Yoklaması Heyecanı

AK Parti büyük şehir ve 10 ilçe için aday adayları temayül yoklaması yapıldı.

Mardin Temayül Yoklaması Heyecanı
09-11-2013 14:55
Google News

AK Parti Mardin İl Başkanlığı`nca, Atatürk Spor Salonu`nda  gerçekleştirilen temayül yoklamasında konuşan Ak Parti Gurup başkan Vekili Nurettin Canikli, oy kullanacaklara bilgi verdi. Daha sonra basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Canikli, Temayül yoklamasının, adayları seçmede tek başına yeterli olmadığını ve birçok kriterin göz önünde tutulduğunu kaydetti.

En önemli kriterin vatandaşların kanaati olduğunu ifade eden Canikli  şunları söyledi:"Adayların belirlenmesinde bir süreç yürütülüyor. Bu süreçte aday adaylarımızın kamuoyundan olan desteğini görmek için yapacağımız anketler var. Ayrıca teşkilat mensubu arkadaşlarımızın aday adayları hakkındaki görüşlerini yapıyoruz. bütün hepsini kombine olarak değerlendiriyoruz. Komisyonumuz en sonda nihai kararı veriyor. Temayül yoklaması bu kriterlerden sadece bir tanesi. Örneğin temayül yoklamasında bir arkadaşımız önde çıkmış. Anketlerde yani vatandaşa sorduğumuzda vatandaşın kanaat notasında zayıf ise elbette o arkadaşımız aday gösterilmemiştir. sonuç itibari ile seçimi yapacak olan vatandaşımızıdır. Temel belirleyici odur."  Canikli zarfları burada açmayacaklarını genel merkeze götürerek sayımları orada yapacaklarını  kaydetti.

Yeni Anayasa çalışmaları

Bir gazetecinin Yeni Anayasa çalışmalarında uzlaşma söz konusu mu, umut var mı sorusuna Canikli, CHP ve MHP`nin kapıları kapattığını ifade ederek ümitli olmadıklarını s söyledi.

Canikli, iki yıldan beri çalışmalarını sürdüren anayasa uzlaşma komisyonun olduğunu,  şu anda 60 madde üzerinde 4 siyasi parti mutabakata vardığını hatırlattı.

Bu 60 maddenin en büyük özelliği temel hak ve özgürlükler ile ilgili olduğunu vurgulayan Canikli  şunları söyledi: "Evrensel standartları yakalayan özgürlük ortamını sağlayacak olan maddeleridir. Bu maddelerin tamamında da tüm siyasi partilerin mutabakatı var. Altında hepsinin imzası var. Biz dedik ki gelin bunu yasallaştıralım. Bütün diğer maddelerin oluşmasını beklemeyelim, adım adım. 60 madde anayasanın kalbi.  Bu millete biz darbe anayasalarını yaşatmayalım. Onlardan kurtaralım. Büyük bir fırsat var elimizde.  Hem komisyon hem vatandaşlarımız mutabakatla anayasa yaptıklarını gördükçe daha sonraki çalımlar içinde motivasyon olur dedik. Sayın Kılıçdaroğlu`nun da bu çerçevede bir açıklaması olmuştu.  CHP`ye bu öneriyi götürdük. İlk görüşmeyi biz yaptık, Ak Parti Gurup Başkan Vekilleri olarak. Olumlu bir intiba ile yarılmıştık. "

ancak önceki gün CHP`nin iade ziyaretlerinde kapıları kapattığını ifade eden Canikli,  " 4 siyasi parti yaparsa bizde varız dediler. Halbuki biliyorsunuz MHP zaten kapıları kapattı. Sayın Bahçeli`nin bir açıklaması oldu.  `Bize gelmesinler. Biz yokuz. Bu 60 maddenin yasalaştırılmasında biz yokuz` dediler. bu ortadayken CHP`nin 4 siyasi partinin bu konuda birlikte hareket etme şansı söz konusu demek ana yasa çalışmalarının aslında önünün kapatılması demek. Geldiğimiz nokta bu. Maalesef üzücü. Ne CHP ne MHP bu konuda destek vermediler. Bu saatten sonrada anayasa yapılması konusunda açıkçası çok ümitli değiliz.  Çok iyimser düşünemiyoruz." diye konuştu.

Öğrenci evleri tartışması Canikli öğrenci evlerine yönelik tartışmalar ve Başbakan Erdoğan`ın açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: "Aslında sayın başbakanımızın bu konudaki söylediği husus çok açık ve net. Başbakanımız   Velilerimizden vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikayetleri kamuoyu ile paylaştı. Talep,  "biz çocuklarımızın  akıbetini bilmek istiyoruz. onları sizin korumanızı istiyoruz.  Çocuklarımızı okumak için çeşitli illere gönderiyoruz. (Özellikle kız çocukları için söylüyorlar) Bunları korumanız gerekir. " diye sayın başbakanımızdan talepte bulunuyorlar. Bir başbakan olarak sorumlu mevkiinde birisi olarak elbette vatandaşlarımızın bu taleplerine kayıtsız kalması düşünülemez. Olay bundan ibarettir. Elbette yapılacak her şey hukuk çerçevesinde yasalar çerçevesinde olacaktır. Özgürlüklerini kısıtlayacak şekilde, yada mevzuata aykırı bir şekilde işlem yapılması kesinlikle söz konusu olamaz. Bunlar yapılan spekülasyonlardır."

Canikli, Öğrenci evleri tartışmasında hükümetten farklı farklı görüşler çıkıyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise" Her arkadaşımız doğal olarak kendi açısından bakıyor olaya. Örneğin içişleri bakanımız bu olaya kendi görev alanı ile ilgili terör yada suç boyutuyla bakıyor. Bu da son derece doğaldır. Herkes bulunduğu noktadan bakıyor olaya. Kendi görev alanından bakıyor. Bu farklı görüş gibi algılanıyor. Öyle bir şey söz konusu değil. Olması da mümkün değil." şeklinde cevap verdi.

Daha sonra merkez ve ilçeler için 10, büyükşehir için ise 3 sandık kuruldu.

Büyük şehir için 9 aday merkez ilçe ile birlikte toplam 63  aday adayına oy verilecek, isteyen boş bırakılan yere de isim yazabilecek.

Sandıklarda  bin 517  kişi oy kullanabilecek. 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ