USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin teröre karşı tek yürek oldu

Mardin STK Platformunun düzenlediği Huzur ve Kardeşlik Mitinginde, teröre karşı tek vücut, tek yumruk olan on binler, teröre lanet yağdırdı.

Mardin teröre karşı tek yürek oldu
23-12-2016 20:20
Google News

 

   Fotoğraflar: Adnan Avuka

   Mardin´de  36 STK´dan oluşan Mardin STK Platformu tarafından karayolları parkında düzenlenen Huzur ve Kardeşlik Mitinginde, binlerce kişi  teröre karşı tek vücut, tek yumruk oldu.

Karayolları Parkındaki mitinge Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez  Çankırı, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, gençlik ve kadın kolları üyeleri yanı sıra 10 bine yakın vatandaş katıldı.

Platform adına konuşan  Mustafa Aydın, "Bir asır önce, 20. yüzyılın başlarında, ümmet coğrafyasını önce işgal sonra talan eden emperyalist güçler, tam yüz yıl boyunca bize büyük bedeller ödettiler. Dayattıkları askeri ve sivil dikta rejimleri ve iç savaş sonucu büyük ekonomik, siyasi ve beşeri krizler yaşattılar" diye konuştu.

Yüzyıl sora toparlanmaya çalışan İslam alemine bir yüzyıl daha kaybettirmek  için emperyalist güçler tekrar İslam coğrafyasına çekirge sürüsü gibi üşüşmeye başladığını kaydeden Mustafa Aydın, "Fiilen müdahale  ettikleri(Afganistan, Sudan, Libya, Irak, Yemen, ve Suriye gibi)  topraklarda iş  savaşın fitilini tutuşturdular" dedi.

Güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olduğu Türkiye de ise, doğrudan müdahale zemini  bulamadıkları için ?Vekalet Savaşı´ başlattılar şeklinde konuşan Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vekalet savaşının en kullanışlı malzemesi de terör örgütleridir. Son dönemlerde artan terör öncelikle istikrarımızı, huzurumuzu, büyümemizi ve duruşumuzu hedef almaktadır. Ancak ülkemizde artan vahşi terör eylemleriyle hedeflenen sadece 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir. Hedef Suriye´nin mazlumlarını, Filistin´in direniş kahramanlarını Mısır´ın çalınan meşru iradesi ve zulüm sistemine karşı kıyam eden bütün haklarını ümidini ve cesaretini  kurmak, onları himayesiz bırakmaktır.

Nerede, ne zaman patlayacağı belli olmayan bombalarla birileri bizi bıktırmak, korkutmak ve paniğe kapılmamızı istiyor. Oysa buradan bütün dünyaya verdiği mesaj çok açıktır:

Bizler korkmayacağız, dağılmayacağız ve meydanları kötülere bırakmayacağız. Huzurumuza kast eden şer odaklarına teslim olmayacak, fitne ateşini tutuşturanlara asla alet olmayacağız.

Bomba yüklü araçlarla, yollara, sokaklara yerleştirilen patlayıcılarla ve  çocukların bedenlerine  sarılan bombalarla girişilen intihar saldırılarıyla bu halkın ancak nefretini ve öfkesini  kazanırsınız.

Oysa halkımız ölmek de, öldürmekte  istemiyor. Ey ölüm kusan makinelerle dönüşenler, kime hizmet ettiğinizi bir an düşünün! Zarar verdikleriniz ülkeniz, anneniz, babanız, kardeşiniz ve bacılarınızdır. Kar  edenler ise, bu coğrafyanın  insanlarına ve inançlarına düşman olan kıtalar  ötesi  ecnebiler ve sömürücülerdir. Şiddet ve terörü kullanan ve kullandıranlar, tüccarlarımızın iflas etmesini, turizm tesisleri ve otellerimizin kapanmasını, halkımızın başka yerlere göç ederek muhacir olmasını ve bölgenin yaşamaz  kılınmasını istiyorlar." Mardin´den Türkiye´ye çağrı                   

 Mustafa Aydın daha sonra Türkiye´ye, çağrıda bulunarak konuşmasına şöyle devam etti:

 "Hangi bölgemizde, hangi ilimizde terör saldırısı olursa teröre inat orada daha çok bulunarak, oraya daha çok yatırım yaparak ve orayı daha çok sahiplenerek oyunlarını bozacağız. Teröre karşı omuz omuza olacağız. 15 Temmuz darbe girişimini kimlerin yaptığını, hangi dış mihraklar ve içerdeki işbirlikçiler tarafından tezgâhlandığını, milletimizin derin basiretiyle fark etmiş ve asil duruşlarıyla da gerekli cevabı vermiştir."

Daha sonra kalabalığa seslenen AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, yaptığı kısa konuşmasında, "Bu kalabalık manzarayı gördükten sonra artık bizleri kimse yenemez. Terör örgütleri ve ne de başka kötü emelleri olanların başarılı olması mümkün değildir. Sizler var oldukça bu millet ve bu vatan devam edecektir" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ise, 15 Temmuz darbesi sırasında bir kahramanlık duruşu sergileyen Türkiye ve Mardin halkına sonsuz teşekkürlerini ileterek, mitinge katılan kalabalığı selamladılar.

Kahraman Vali Mustafa Yaman                                 

15 Temmuz´da Terör örgütü FETÖ darbesine karşı, ülke genelinde ilk baş kaldıran ve dik duruşu ile Türkiye´de ve dünyada çok konuşulan Mardin Valisi  Mustafa Yaman, konuşması sırasında sık sık alkışlandı. Yaman, "15 Temmuz´da halkımız nasıl ki dik durmuşsa bugünde bu terör belasına karşı dik duracaktır. İşte bu manzara karşısında sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Dün teröre karşı dik durduk, bugünde teröre karşı dik duracağız. Bunu herkes bilsin ve öğrensin" diye konuştu.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ