USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin Valisi Koçak "Kürtler Devletin En Sağlam Unsurlarıdır".

-? Devletin en sağlam unsurlarından biri Kürtlerdir. Bu kadar üzerinde oyun oynanan bu kadar üzerinde operasyon yapılmaya çalışan bir toplum aklı selimle hareket etmeyi becerebiliyor.?

Mardin Valisi Koçak "Kürtler Devletin En Sağlam Unsurlarıdır".
18-09-2015 14:25
Google News

            Haber:Mehmet Çelik

       ? Devletin en sağlam unsurlarından biri Kürtlerdir. Bu kadar üzerinde oyun oynanan bu kadar üzerinde operasyon yapılmaya çalışan bir toplum aklı selimle hareket etmeyi becerebiliyor.?

        Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak İl genelinde görev yapan gazetecilerle Hilton Garden IN Mardin Otel´de basın toplantısı yaptı. Toplantıda halkın temel sorunlarını ve beklentilerinin ne olduğunu gazeteciler soran Vali Koçak, gazetecilerin öne çıkardıkları güven, huzur, çatışmasızlık ortam, ekonomik gelişmelerin desteklenmesi ve turizm hareketliliğin yeniden canlandırılması konularında hem fikir olduğunu söyledi.

          Geçmişten bugüne Kürtlerin devletin en sağlam unsurları olduğuna vurgu yapan Vali Koçak, vatandaşların genel anlamda çatışma ortamından ve terör hareketlerinden rahatsız olduğunu ifade etti. Vali Koçak ? Devletin en sağlam unsurlarından biri Kürtlerdir. Bu kadar üzerinde oyun oynanan bu kadar üzerinde operasyon yapılmaya çalışan bir toplum aklı selimle hareket etmeyi becerebiliyor. Başka toplumlar olsaydı şimdiye raydan çıkmıştı ben bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu milletin bütün unsurlarının arasına kimsenin girme ihtimali yok ? dedi.

                   1990 Yıllara Dönüş Olmaz

              Mardin Valisi Koçak, sık sık dillendirilen 90´lı yıllara dönüşün,bugünün şartlarında mümkün görünmediğinin altını çizdi. Koçak ? Hiç kimse ne fizik olarak ne mental olarak 90´larda ki gibi değil. Hiç bir Devlet, hiç bir insan hatta hiçbir bina bile 90´larda ki gibi değil. Herkes değişiyor. 90´lardaki devlet yok, olmayacak da. 90´larda işlenen yanlış işler ve yaklaşım kesinlikle yok. Devlet değişti, bu algıyı oluşturmak isteyenler bence yanlış yolda gidiyorlar. Bu algıyı oluşturma imkanları yok. Çünkü devlet o devlet değil, devlet onların tanımladığı o devlet değil.? Şeklinde konuştu.

               En Kısa Sürede Huzur Sağlanacak

             Çatışma ortamında ve bölgede vatandaşın zaman zaman zarar gördüğüne dikkat çeken Vali Koçak ? Vatandaşın omzumuzda, başımızda olmasına devam edeceğiz.Vatandaşın en az zararla bunu atlatması için biz bütün tedbirleri alıyoruz. Vatandaşımız emin olsun fazla uzun sürmeden bu meseleyi çözeceğiz. Huzur burada hakim olacak, biz olaya hakimiz bunu herkes bilsin. Bugün birkaç hendek olabilir, ama bunlar geçicidir. Halkımızın kahir çoğunluğu bu terör faaliyetlerinden nefret ediyor, karşı olmanın ötesinde nefret ediyor. Dün Nusaybin´de de gördüm en çok nefret edenlerde Nusaybinlilerdir açıkçası. Çünkü en çok mağdur olanlar onlardır. Mağduriyetli bu durum fazla sürmeyecektir inşallah.? Dedi.

           Niyetimiz iyi,teröristin bile zarar görmesini istemeyiz

          Kandırılmış gençlerin eline silah verildiğini söyleyen Vali Koçak ?Teröristin dahi zarar görmemesi için çok gayret gösteriyoruz niyetimiz bu. Biz biliyoruz ki eline silah verilmiş dağa gönderilmiş, şehire gönderilmiş, kandırılmış insanlardır. Birileri tarafından kullanılıyor ama ne yapalım ki karşıda silah sıkıyor. Çiçek atsa bizde onu omzumuzda kucağımızda taşırız. Fikrini söylemesinde Türkiye´de hiçbir engel yok. Türkiye´de İngiltere, Amerika, Fransa´da söylenemeyen her şey burada söyleniyor.Bölünme fikri bile şiddete başvurulmadığı sürece Türkiye´de söyleniyor kimse bir şey yapmıyor. Dünyanın en demokratik fikir hürriyeti anlamında ülkesi şuanda Türkiye´dir. Bu şu açıdan söylüyorum hani diyorlar ya biz özgürlük mücadelesi yapıyoruz diye bu zeminde yok. Vatandaş bunu biliyor ve bundan dolayı vatandaş teröre destek vermiyor. Vatandaşımızı buradan tebrik ediyorum. Dünyanın en sağlam insanları bu bölgede yaşıyor arkadaşlar onu söyleyeyim.?diye konuştu.

                     Kürtler Devletin En Sağlam Unsurlarıdır.

             Bölge halkının sağlam duruşuna dikkat çeken Vali Koçak ? Devletin en sağlam unsurlarından biri Kürtlerdir. Bu kadar üzerinde oyun oynanan bu kadar üzerinde operasyon yapılmaya çalışan bir toplum aklı selimle hareket etmeyi becerebiliyor. Başka toplumlar olsaydı şimdiye raydan çıkmıştı ben bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu milletin bütün unsurlarının arasına kimsenin girme ihtimali yok. Beraber yaşamaya biz mahkumuz bundan başka alternatifimiz yok. Ve beraber yaşayacağız Mardin maalesef bu zamana kadar 12 tane şehit verdi. Hepsinin makamı cennet olsun hepsinin ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Biz 12 çocuğumuzu kaybetmiş gibi ciğerimizden 12 parça gitti. Bunlar sadece o ailelerinin çocukları değil, ben Nusaybin´de dün gördüm, Nusaybin´de dün yaşayan insanlarda çok üzgün. Onlardan dolayı neredeyse kendilerini suçlar hale gelmişler, Biz şehit verebiliriz, arkadaşlarımız buradaki insanların yaşaması için hayatlarını feda ettiler. Devlet böyle bir yapıdır, hukukla bağlıdır yaşatmak için ölmeyi göze alan insanların oluşturdu bir yapıdır. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor bunun böyle olmaması için bizde üzerimize düşeni yapacağız. Vatandaşlarımız Mardin halkı özellikle bir arada yaşama kültürünü bu zamana kadar, muhafaza etmiş ve dünyaya örnek olmuş bir halk olarak burada sağduyuluğunu gösterdi ben olnara teşekkür ediyorum. Bundan sonra her geçen gün daha iyi olacak daha iyiye doğru gidecek ondan sonra turizmimiz tekrar canlanacak, ticaretimiz tekrar canlanacak. Para kaybedebiliriz belli bir miktar ama giden canlar geri gelmiyor. Hayat, olmadığı zaman hiçbir şey olmuyor.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

            Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, devlet olarak herkesin görüşüne saygı ile baktıklarını, devletin bekası ve vatandaşı huzur için yapılması gerekenleri de tereddüt etmeden yapacaklarını sözlerine ekledi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ