USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin'in 'Onur Günü' Kutlandı

Mardin'in işgal girişiminin engellemesinin 101.yıldönümü törenle kutlandı.

Mardin'in 'Onur Günü'  Kutlandı
21-11-2020 17:37
Google News
Mardin’in milli mücadele döneminde önce İngilizlerin, daha sonra Fransız komutan Norman önderliğindeki silahlı güçler tarafından işgal girişiminin önlenmesinin 101. yıldönümü nedeniyle '21 Kasım Mardin’in Onur Günü' Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Vali Mahmut Demirtaş’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yeni tip koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleştirilen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hacı Hamdiye Özdemir Ortaokulu öğretmeni Ahmet Sidar yaptı. Sidar, asırlardır farklı medeniyetlere kucak açmış olan ve sosyokültürel açıdan büyük zenginlikleri içinde barındıran Mardin ve Kalesinin tarih boyunca pek çok devlet tarafından işgal edilmek istendiğini söyledi.

Fransız Komutan Norman önderliğindeki silahlı güçlerin her türlü tehdit ve işgal düşüncesi çok kısa sürede son bulmuş, şehirdeki kuşatma kan dökülmeden bertaraf edildiğini anımsatan Sidar, “Tarihçilerin yaptığı araştırmalar ve belediyemizin aldığı karar doğrultusunda 2011'den itibaren 21 Kasım'ın "Kurtuluş Günü" olarak değil "Onur Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır.” dedi.""

Tedbirler kapsamında sınırlı katılımcıyla gerçekleştirilen törene, Vali Demirtaş, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen,Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdür Vekili Muhittin İlker Emir, Artuklu İlçe Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, kurum müdürleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kutlama etkinlikleri Pazar Günü saat 12.45 ile 13.15 saatleri arasında Türk Yıldızları’nın Mardin semalarında selamlama uçuşuyla devam edecek.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ