USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Mardinli Bilim İnsanı Keskinbora Fransa´da ödül aldı.

Kadircan Keskinbora´ya İbn Sina Ödülü

Mardinli Bilim İnsanı Keskinbora Fransa´da ödül aldı.
06-06-2016 01:09
Google News

              Haber:Mehmet Çelik

           Mardinli Bilim İnsanı Prof.Dr. Kadircan Keskinbora´ya İbn Sina ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı Fransa İbn Sina Vakfı tarafından ödül verildi.

            Fransa´da düzenlenen ödül törenine Fransa İbn Sina Vakfı Başkanı Dr. Marc Bonnel,  Fransa Ulusal Tıp Akademisi Başkanı Prof. Pierre Begue, Türkiye Fransa Büyükelçilik Müsteşarı  Ceyda Karakaya ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli ve bilim insanı katıldı.

        Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Göz Hastalıklıları Uzmanı Prof.Dr. Kadircan Keskinbora,  Kimya Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar´dan sonra tıp alanında yaptığı araştırma ve  çeviriden dolayı Fransa İbn Sina Vakfı tarafından ödüle layık görülmesi memleketi Mardin´de sevinç yarattı.

             Keskinbora Mardin Söz Gazetesine yaptığı özel açıklamasında ? Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, bir Türk, bir Müslüman olarak, bir Mardinli olarak, bir Akademisyen olarak ait olduğum millete, ülkeye, kuruma ve şehire karşı vazifelerimi yerine getirmek için, vefa gereği üzerime düşeni yaptım.? Dedi.

          Meslek ve hayat merdivenlerini çıkarken zaman zaman karşılaştığı zorluklara rağmen yoluna devam etmeyi başardığına vurgu yapan Kenkisbora ? Ortam her zaman lehimde olmadı, kimi zaman oldu ki, acımasız saldırıya da uğradım, iftiraya da. Destek alabildiğim zamanlarda, düzenli ve devamlı bir destek alamadım. Ama şikayetçi olmadım, elimden gelen en üst düzeyde gayrete, çalışmaya, araştırmaya ve okumaya devam ettim.

Ekmeğini yediğim vatanıma, gözlerindeki minnet ve teşekkür bakışlarıyla beni ödüllendiren sevgili/kıymetli hastalarıma karşı ödevim olarak sadakat ve özeni gösterme gayretimi kesmedim.

               Üst ve daha üst mertebeleri aldığım zamanlarda bile daha fazlasını öğrenmek için kurs almaktan çekinmedim. Bildiklerimi, öğrendiklerimi, tecrübelerimi -kıskanmadan- öğrencilerimle, asistanlarımla, uzmanlarımla paylaşmaya devam ettim ve edeceğim.

                İbn Sina´nın torunu olarak, onun koyu bir hayranı olarak, dar ve az zamanımın da elverdiği kadarıyla çalıştım, yazdım, ürettim, paylaştım. Takdir edenlere, tebrik edenlere pek çok teşekkürler ederim.

Her hekimin İbn Sina´yı, onu ve yazdıklarını anlaması gerektiğini, -kesinlikle kolay değil ama- kitaplarını okuması gerektiğini düşünüyorum. Ne mutlu bize ki, o ve onun gibi pek çok sayıda, yolunda gidebileceğimiz, bütün dünyaya mal olmuş çok büyük bilginlerimiz var.

            Çalışmalarım için ve İbn Sina´nın çok az bilinen Küçük Tıp Kanunu (Kanûn-u Sagîr) kitabını da Türkçeye ve İngilizceye tercüme ederek bilim dünyasına ve dünyanın hizmetine sunabildiğim için takdir edildim.? İfadelerini kullandı.

          Keskinbora çalışmaları süresince desteğini gördüğü ve ödüle katkı sağlayan kişi ve kurumlara da teşekkür etti. Keskinbora  ?Özellikle teşekkür etmek istediğim kurum ve kişileri vefa gereği belirtmek  isterim: Huzur ve güven   hissederek çalışma ortamı bulduğum üniversiteme, Mütevelli Heyet Başkanı Sn.Enver Yücel´e, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şenay Yalçın´a,  Verimli çalışmalar yapabilme ortamı sağladığı için Bahçeşehir Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Türker Kilic ´a

         Bana verilen Uluslararası İbn Sina Ödülü Jürisini oluşturan; Fransa İbn Sina Vakfı Başkanı Dr. Marc Bonnel´e, Fransa Ulusal Tıp Akademisi Başkanı Prof. Pierre Begue´ye,  Ibn Sıno (Avıcenna) International Foundation. Tashkent, Republic of Uzbekistan Başkanı Prof.Dr. Şirzad Zakirhocayev´e  Özbekistan Bilimler Akademisi Başkanı Salihov Şevket İsmailoviç´ e ,Ödül Töreninde Türkiye Paris Büyükelçiliği Müsteşarı Sn. Ceyda Karakaya Hanımefendi,  Vatandaşı olmaktan onur duyduğum Türkiye Cumhuriyetime ve vatandaşlarıma, Mensubu olmaktan kıvanç duyduğum Yüce Türk Milletime teşekkürlerimi, saygılarımı ve samimi muhabbetlerimi arz ederim.? Şeklinde duyularını yansıttı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ