USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mardinli İşadamları Paris´e Çıkarma Yaptı

İstanbul Ticaret Odasının Milli katılım olarak Organizasyonu ile 128 Türk Firması Paris´te düzenlenen Uluslararası Gıda Fuarına katıldı.

Mardinli İşadamları Paris´e Çıkarma Yaptı
19-10-2016 08:30
Google News

           Mardinli Sanayici ve işadamları Ekonomi Bakanlığının destekleriyle URGE projesi kapsamında, İstanbul Ticaret Odasının Organizasyonu ile Paris´te düzenlenen ve 5 gün devam edecek Uluslararası Gıda Fuarına katıldı. Mardin Organize Sanayi Bölgesi Adına, Başkan Vekili Nasır Duyan ve yönetim kurulu üyeleri Şükrü Karaboğa ile Salim İlhan katıldı.

        Paris´te düzenlenen Uluslararası Gıda Fuarına,Proje Koordinatörü Nurullah  Kılıç, Oli Makarnadan Suud Karaboğa ve Kerim Karaboğa, İlhan Makarnadan Kazım İlhan ve Alim Özten, Mes  Bulgurdan İbrahim Zamur ve Vecdi Zamur, Hacışakiroğlu Undan Kenan Duyan, Marduy Undan Veysi Duyan, İpek Bulgurdan Ercan Kasap ve Faysal Sun, Kılıçlar Bulgurdan Mehmet Kılıç ve Ahmet Kılıç, Öner Bulgurdan Nimet Öner ve  Güneş  Akın,. Çağdaş Bulgur´dan  Osman Dölek, Hüseyin Dölek, Kurtaylar  Bulgurdan Aydın Kurtay, Yaşam Undan Hayri Muhan Husen, Ulusal Gümrüklemeden Faruk Demircan ve Öter Bulgurdan Selahattin Öter ve Turizmci Fırat Kaya ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik  katıldı.

        Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi  Mardinli Mahsum Altunkaya, Mardin standını ziyaret ederek sanayicilerle sohbet etti. Altunkaya ?Türkiye´deki küresel markalarla rekabet etme gücünüze ben inanıyorum. Hedefinizi büyük tutmada yarar var.? Dedi.

                 Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Mardin OSB, Bulgur ve Makarna standını ziyaret ederek, ihracatta karşılaşılan temel sorunların giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Mardinli Sanayiciler ihracatta teminatın %10 dan %1 lere çekilmesi gerektiğini söyledi. İhracat belgelerinin kapatılması aşamasının uzun sürdüğüne dikkat çeken Sanayiciler ?Ekonomi bakanlığı belgelerin kapatılması için bölge müdürlüklerine yazı gönderiyor. Bölge gümrük müdürlükleri bunu bazen randevulu hala getiriyor, bazen de 3 aya kadar uzatabiliyor. Bu da ihracatın aksamasına neden oluyor. Bu konun çözüme kavuşması gerekir? şeklinde konuştular.  GAİB Çıkmaz konuyu ekonomi bakanlığına taşıyıp takip edeceğini  ifade etti.

      Fuara katılan Türk Firmalarının organizasyon sponsorluğunu üstlenen İstanbul Ticaret Odası, fuara katılan firmalara birer teşekkür belgesi verdi. Mardin standına gelen İstanbul Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Bulgur ev makarna ürünlerini fuara taşıyan firmalara teşekkür belgesi verdi.

      Mardin Organize Sanayi Başkan Vekili Nasır Duyan Fuara katılan Bulgur ve Makarna üreticilerinin, Avrupa ve Afrika ülkelerinden çok sayıda kişi ile ikili ve olumlu görüşmeler yaptıklarını belirterek, fuarın Mardin OSB´nin ekonomik gücünü arttıracağına inandığını söyledi. Duyan  ? Mezopotamya topraklarında yetişen dünyanın en kaliteli buğdayını, en iyi şekilde işleyen sanayicilerimiz, Paris´teki Uluslararası Gıda Fuarında Mardin ekonomisinin gücünü ortaya koyuyor. Bu fuarda sadece Bulgur ve Makarnamızı dünya pazarına sokmaya çalışmıyoruz. Dünya ülkelerinin gıda pazarlarında yüksek bir kalite ve ünlü markalarla rekabet edecek güçte olduğumuz da ortaya koyuyoruz. Arkadaşlarımız farklı ülkelerden çok sayıda işadamı ile görüşmeler yaptı. Bunun sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Fuarda sanayici ve işadamlarımınız ticari ufku  açılmış ve farklı ülkelerin gıda kültürleri hakkında da önemli bilgiler edindiler. Fransa´nın Paris kentinde yapılan dünyanın en büyük gıda fuarlarından birine katılmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ekonomi Bakanımıza, İstanbul Ticaret Odasına, GAİB yönetimine, Sanayici arkadaşlarıma ve Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ? dedi.

    Fuar cuma gününe kadar devam edecek.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ