USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mardinli Kadınlara Samimiyet? Konferansı

Mardin Müftülüğü Kadınlara yönelik Hz. Peygamber Din ve samimiyet? konulu konferans düzenledi.

Mardinli Kadınlara  Samimiyet? Konferansı
23-04-2014 13:51
Google News

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mardin Müftülüğü Konferans salonunda Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Feyza Güner tarafından verilen konferansa Mardinli kadınlar büyük bir ilgi gösterdi.

Konferans öncesinde Kur'an Kursu Öğretmenleri ve bayan vaizler tarafından kadınlara gül ve kitap hediye edildi.

Mardin Müftülüğünde yapılan konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Feyza  Güner konuşmacı olarak katıldı.

Konfarans,  Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Sine vizyon gösterimi ile başladı. Kur'an Kursu öğretmenleri de çalışmaları hakkında kısa bir sunum yaptılar. Konferansta ayrıca Ayhan Yücesoy Kur'an Kursu Öğretmeni Nazan Ağalday İşitme Engelli öğrencilerlele birlikte işaret diliyle Fatiha süresi okudu. Engelli öğrencilerle yapılan bu sunum konferansa katılan kadınları gözyaşına boğdu.

Daha sonra Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Feyza Güner, 'Bizleri bugünlere kavuşturan burada bir araya getiren Rabbimize hamd ü sena, Rasûlüne, âl-i ashâbına salât-ü selam ederek sözlerime başlamak istiyorum. Allah'ın Selamı, Rahmeti, Bereketi üzerinize olsun.' Diyerek, konferansına başladı.

Güner Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Allah-ü Teâlâ'nın Enbiya Suresi 107. Ayettebuyurduğu gibi Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (SAV) in doğduğu Kutlu Doğum Haftasındayız. Hz. Peygamber: 'Din Samimiyettir' buyurmuştur. Yanında bulunan Ashab-ı Kiram: 'Kime karşı?', diye sormuş, O da: 'Allah'a, Kitabına, Resulüne, Müslümanların yöneticilerine ve tüm Müslümanlara karşı', buyurmuşlardır.

Evet, 'Din Samimiyettir', içten ve gönülden bağlılıktır. Sahabe Ondan geleni, Onda gördüğünü hayatına yansıtarak, uygulayarak, Onu örnek alarak Ona olan sevgisini, samimiyetini gösteriyor. Sahabe Peygamberimize olan Sevgisini 'Anam-Babam Sana Feda Olsun Ya Resulallah' diye dille belirttikten sonra savaşta-barışta yanında yer alarak, onun yerine ölmeyi bile göze alarak, her işlerinde ona danışarak gösteriyor sevgisini. Çünkü sahabe samimi, sahabe ihlâslı, sözüyle özü bir, ameli bir.

Hz. Sümeyye'yi hatırlayın; inkâr et dendiğinde Allah bir diyor canını verip inancından dönmüyordu. Peygamberimizin dadısı ÜmmüEymen büyük zorluklarla Mekke'den Medine'ye yürüyerek hicret etmemiş miydi? Çölün zorluklarına katlanmak kolay mıydı? Ümmü Seleme eşiyle Habeşistan'a hicret etmiş, sonra Mekke'ye dönmüş, durumlar düzelmeyince Medine'ye hicret etmek istemişlerdi. Akrabaları izin vermemiş, kocasının akrabaları oğullarını ellerinden almış, kocası tek başına gitmek zorunda kalmış, kendisi kocası ve oğlundan ayrı kaldığı için her gün ağlamış ve bu durumu tam bir yıl sürmüştü. Nihayet kararlı tutumu ile çocuğunu da alarak Medine'ye hicret etmişti. Ümmü İshak, kocası Müslüman değildi ve onun Medine'ye hicretine engel oluyordu. Kocasından habersiz kardeşi ile yola çıkmış, Mekke' de unuttuğu şeyleri alması için kardeşi geri dönmüş, o ise yolda günlerce kardeşini beklemişti. Kocasının kardeşini öldürdüğü haberini alınca üzüntü içinde Medine'ye hicretini tek başına yapmıştı. Hz. Ebubekir'in kızı Hz. Esma Medine'ye hicret ederken hamiledir, doğum yaklaşmıştır. Kuba'da oğlu Abdullah b. Zübeyr'i doğurmuştur.  Allah'a ve peygambere olan samimi bağlılıkları, verdikleri söz için tüm rahatlarını terk etmişler, Allah ve Rasulünün sevgisini her şeye tercih etmişlerdi.

Bir keresinde Enes b. Malik'e 'Beni görmedikleri halde bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim' diyerek sadece kendi dönemindeki müminlere değil sonra gelen müminlere de bizlere de olan sevgisini açıkça belirten Peygamberimize layık kişiler olmak için çaba harcayalım. Ümmeti Onun gönlünden hiçbir zaman eksik olmadı. O da bizim gönlümüzden yüreğimizden eksik olmasın. Ona olan sevgimizde samimi olalım, getirdiği mesajın özünü kavrayarak, davranışlarımıza yansıtalım, Onun hayatından öğrendiğimiz ilke ve amaçları kendi hayatımıza aktaralım. Rahman ve Rahim olan Rabbimiz işinizi ayan etsin, noksanınızı tamam, azınızı çok, zorunuzu kolay kılsın. Allah'a emanet olunuz.

Fatma feyza Güner daha sonra sırasıyla Çocuk yuvasında, Kızıltepe'de, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda ve Pınar Bakırcı Kız Kur'an Kursunda yapılan Kutlu doğum etkinliklerine katılarak, oralarda bulunan vatandaş ve öğrencilere çeşitli konuşmalar yaptı. Güner'e konferanslarında Mardin Müftülüğü bayan Vaizleri Selcem Tan ve Deniz Seçilmiş eşlik ettiler.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ