USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Midyat İlçesine Kampüs

Midyat İlçesinde 400 dönüm alan üzerinde kampüs hazırlıkları başladı.

Midyat İlçesine Kampüs
12-07-2018 22:46
Google News

    Haber: Mehmet Çelik 

  Mardin Artuklu Üniversitesi, Midyat İlçesinde Üniversiteye tahsis edilen 400 dönüm alan hazine arazisi üzerinde, kampüs yapmak için çalışmalara başlandı. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman ile Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça arasında gerçekleşen görüşmenin ardından, Büyükşehir Belediyesi, yol, su, elektrik ve kanalizasyon altyapısını hazırlama kararı aldı.

            Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Ağırakça, Midyat İlçesinde bulunan 700 öğrenci kapasiteli Yüksek Okulun  ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini söyledi. Midyatlı hayırsever  İşadmaı Mithat Yenigün´ün arsa temin edilmesi durumunda bir eğitim-öğretim kurumu yapacağını söylemesi üzerine, daha önce  üniversiteye tahsis edilen 400 dönümlük  arsa üzerinde alt yapı ve çevreleme çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Prof Ağırakça ? Sürekli gelişen, yaygınlaşan ve büyüyen bir üniversite hedeflerimiz yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Midyat ilçemiz, tarihi dokusu ve kültürel değerleriyle böyle bir eğitim yatırımını fazlası ile hak ediyor. Telkâri Gümüş İşlemeciliği yanında, yörede taş işlemeciliğini de geliştirmek, tarihten gelen bu sanatları gelecek nesillere taşımak için, yüksek okul ile birlikte atölyelerle, bu sanatları yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yılın sonlarına doğru, Hayırsever İşadamım Mithat Yenigün´ün yaptıracağı eğitim kurumunun temelini atmayı planlıyoruz. Her zaman yakın desteklerini gördüğümüz Vali  ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Yaman ve ekibine teşekkür ediyorum? dedi.

        MAÜ Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakça, MAÜ Yapı İleri Daire Başkanı  Sinem Mungan, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahir Demir ve teknik heyet,  Etrafı duvar ile çevrilen, yol, su, kanalizasyon ve elektrik alt yapısı çalışmalarına başlanan kampüs alanında içlemlerde bulundu.

         MAÜ Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Üniversite ile Valilik ve Büyükşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonunda, Büyükşehir Belediyesinin Midyat Kampüs alanı altyapısını üstlendiğini söyledi. Arpağ? Rektörümüz ve Sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Yaman arasında yapılan ikili görüşmenin ardına, sayın valimiz kampus alanındaki alt yapı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Bu bizim çalışmalarımız hızlandırdı ve yatırımda önümüz açtı. En kısa sürede altyapı çalışmalarını tamamlayarak, temel atma aşamasına geleceğiz. Emeği geçen ve destek veren Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Kemal Nehrozoğlu ve Valimiz Sayın Mustafa Yaman´a. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim? dedi.

             Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Büyükşehir Belediyesinin kısa sürede büyük işler yaptığına dikkat çekti.  Yenigün ? Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda, topluma yararlı, şehrin ve insanların geleceğine ışık tutacak kalıcı hizmetler veriyoruz. Midyatlı olarak, ilçede kampusun düzenlenmesinde bulunmaktan son derece  memnun oldum. Büyükşehir Belediyesi olarak, kampusun, yol, su, kanalizasyon ve elektrik, yani altyapısını üstlendik. Ekiplerimiz çalışıyor. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Eğitime yapılan yatırım en anlamlı yatırımdır? şeklinde konuştu.

           Midyat  Üniversitesinin Temelini oluşturacak

         Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahir Demir, Yüksekokul bünyesinde  700 öğrencinin eğitim gördüğünü, Telkari Gümüş İşleme bölümünde eğitim gören öğrencilerin atölyelerde, Süryani Gümüş ustalarının desteği ile işleme sanatını öğrendiğini söyledi. Demir ?Midyat Kampüsü, gelecekte  Midyat Üniversitesinin temelini oluşturacak. Midyat ilçe olarak farklı bir kültürel yapıya sahip. Taş İşleme Bölümünü de devreye sokacağız. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve  Genel Sekreter Şahin Arpağ´´ın büyük desteklerini görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum? dedi.

      

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ