USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Midyat Platformu'ndan Belediyeye Ziyaret

Midyat Sorunlarını Tartışma ve Çözüm Yolları Platformu (Midyat Platformu), Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Midyat Platformu'ndan Belediyeye Ziyaret
16-01-2015 15:42
Google News

Platform üyeleri Genel Sekreteri Ahmet Zirek`e ilçede yaşanan sorunlara ilişkin hazırlanan raporu sundu.

Zirek, platformun kendisine sunduğu rapora ilişkin imkanları dahilinde yaşanan sorunlara son vereceklerini söylerek Midyat Devlet Hastanesi yolunun çamurlu olması konusunda öncelikli olarak çalışma başlatacaklarını söyledi.

Platform Başkanı Reşit Coşkun ve yönetim kurulu üyelerini makam odasında karşılayan Zirek, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini belirtti.

Platformun ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Mesut Amak ve Büyükşehir Eş Başkan danışmanı Enver Ete hazır bulundu. Ziyarette hazır bulunmayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay için de teşekkürlerini belirten Zirek, "Bildiğiniz gibi Cizre`de yaşanan olayların daha sağ duyulu bir şekilde bitmesi ve yatışması için eş başkanlarımız hazır bulunamamaktadır. Kendileri yapmış olduğunuz ziyarete ilişkin teşekkürlerini belirttiler" dedi.

Zirek, Midyat Platformu`nun değişik meslek ve kimliklerden oluşmasına da dikkat çekerek bunun kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti. STK`ların ve platformların bir nevi halkın sesi olduğunu vurgulayan Zirek, belediye olarak platform ve STK`larla da her zaman çalışmaya hazır olduklarını söyledi. STK, Platform ve halktan gelen önerilerin kendileri için büyük bir önem arz ettiğinin altını çizen Zirek, "Bizler beraber çalıştığımız zaman çözülemeyecek hiçbir sorun kalmayacaktır. Bu bir gerçek ki Türkiye`de yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi de görev ve yetki verilir ancak ne yazık ki imkanlar verilmiyor. Türkiye`de ki bütçenin sadece yüzde beşi yerel yönetimlere veriliyor ancak orda ki sorunların hepsini de yerel yönetimlerin boynuna bırakılıyor. Şimdi kaldı ki küçük bir bütçe ile yılların biriken sorunu ile mücadele etmek gerçekten zordur. Fakat bizler imkanımız dahilinde sizlerin getireceği önerilerle bir planlama yaparak ona göre bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Zirek`in konuşmasının ardından Platform Başkanı Reşit Coşkun ise ziyaret amaçlarının Midyat`ta yaşanan sorunları dile getirmek olduğunu belirterek sorunlara ilişkin hazırlamış oldukları raporu Zirek`e sundu. Coşkun, Midyat`ta durak, yol, kaldırım ve ulaşım sorunlarını yanı sıra diğer sorunlara ilişkin hazırlamış oldukları rapora ilişkin büyükşehirin kendilerine destek vermelerini istedi. Özellikle Midyat devlet hastanesi yolunun ciddi anlamda kötü olduğunu sözlerine ekleyen Coşkun "Evet bizlerde büyükşehir gerçekten çok ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama en azından bizler beraber ne yapabiliriz diyoruz. Çünkü Midyat bir kültür ve turizm şehri ancak hiçbir çalışma yapılmamaktadır.Kışın hastane yolunda yürümek gerçekten çok zor oluyor. Adeta bir bataklığı andırıyor. Zamanında yapılamayan yol konusunda sizlerden bize yardımcı olmanızı talep ediyoruz. " dedi.

Genel Sekreter Zirek ise, kendisine verilen rapora ilişkin araştırmalar yapacaklarını kaydederek "Bizler daha sonra yaşanan sorunlara ilişkin çözüm yolları bulacağız. En uygun şekilde nasıl problemleri çözeceksek o şekilde çözmeye çalışacağız. Ancak, vermiş olduğunuz raporda Midyat hastane yoluna ilişkin böyle bırakılmayacaktır. Kessinlikle sorunu çözeceğiz. Enazından yaşanan kış koşullarına ilişkin şimdilik gerekli müdahaleyi yapacak. Diğer yapılacak çalışmalar ise daha sonra plan ve program içersinde yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından Platform başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Zirek`e teşekürlerini belirterek ayrıldı.

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ