USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Midyat'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Coşkuyla Kutlandı

Midyat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nın 91. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Midyat'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Coşkuyla Kutlandı
29-10-2014 12:17
Google News

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıt'ı önünde düzenlenen Cumhuriyet bayramı törenlerine Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Vekili Tank Yarbay Mehmet Uysal, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt ilçedeki yöneticiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından bayramı kutlamaları başladı.

 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bugün'ün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyduğunu söyledi.

 

Kaymakam Bingöl şöyle konuştu: 'Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet'in kurulması, Türkiye'nin istikametini belirleyen bir adım olmuştur. Bu başarı ve büyük eser, milletimizin özgüveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının tabii yansımasından başka bir şey değildir.'dedi.

 

Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte, Atatürk'ün öncülüğünde Türkiye'nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulduğunu söyleyen Bingöl konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu irade ve azmin, yöneticisinden vatandaşlarına kadar toplumun bütün kesimlerini kuşatmış olması, memnuniyet vericidir. Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlemekte; gelişmeye devam etmektedir. Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, siyaset alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir. Bu, takdire şayan bir ilerlemeye işaret etmektedir.  

Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleriyle, uluslararası alanda giderek yükselen bir profil sergilemektedir. Türkiye, bugüne kadarki başarılarıyla ümit veren, halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir.

Ciddi risk ve tehditlerin bulunduğu bir coğrafyada Türkiye, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' anlayışını devam ettirmektedir.'dedi.

 

Türkiye'nin, demokratik ve laik bir ülke olarak, farkındalık yaratan nitelikleriyle, bölgemizde ilham kaynağı olması, vizyoner bir bakış açısının tezahürü olduğundan söz eden Bingöl, '

Gerek dünyanın içinden geçtiği süreçte gerek bölgemizdeki çalkantılı dönemde ülke olarak daima güçlü durumdayız. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz hiç şüphe yoktur ki, en önemli değerimizdir. Vatandaşlarımız demokratik rejimin erdemlerinin kıymetini bilmekte, bunun bilinci içinde yarınlara güvenle bakmaktadır. Ortak hedefimiz, herkesin demokrasi ve hürriyet içinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerini evrensel standartlarda kullandığı bir Türkiye'dir. Bir ülkedeki özgürlük ortamı, esasen demokrasiye hayat veren bir güçtür. Demokrasinin vasıfları kadar, güçlü bir ekonomi de gelecekte dünya üzerindeki konumumuzu belirleyecek kıstaslardan biridir. Sadece demokrasi, ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında değil, eğitimden bilim ve teknolojiye, kamu yönetiminden, sosyal politikalara ve vatandaşların en yüksek hayat standartlarına ulaştırılmasına kadar pek çok alanda güçlü bir ülke olmak için gayretlerimizi sürdürmeliyiz.'diye konuştu.

Konuşmasında Kıymetli Vatandaşlarım, diye seslenen Kaymakam Bingöl, şöyle devam etti. 'Her alanda gelişmiş, üretken, zengin, demokrat ve modern bir Türkiye' en büyük idealimiz olmaya devam edecektir. Yeter ki, gücümüzün, potansiyelimizin, kapasitemizin farkına varalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayalım. Enerjimizi boşa harcamanın, kısır çekişmelerle günü geçirmenin getirdiği ağır yükü yakın tarihimizden biliyoruz. Yıllarımızı heba etmenin acısını hep birlikte çektik. Dolayısıyla uzlaşma kültürünün benimsenmesi, diyaloğun sürdürülmesi, sağduyulu ve akılcı yaklaşımlar sergilenmesi, önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü bir Türkiye görmemizi mümkün kılacaktır.

Bu duygularla, bütün vatandaşlarımızın, parlak geleceğimizin umut veren ışıkları sevgili öğrencilerimizin ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.'şeklinde konuştu.

 

Tören daha sonra, öğrencilerim şiirlerin okunmasıyla ve Cumhuriyet oratoryosunu seslendirmeleri ile devam etti.

 

Halk oyunları, halk müziği seslendirilmesinin ardından hafta dolayısıyla şiir, kompozisyon, resim dallarında başarılı olan öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Midyat'taki törenler son buldu. Selahattin Erol



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ