USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Midyat'tan Charlie Hebdoya ve Cumhuriyete Tepkiler

Midyat'tan Charlie Hebdoya ve Cumhuriyete Tepkiler

Midyat'tan Charlie Hebdoya ve Cumhuriyete Tepkiler
18-01-2015 16:46
Google News

 

Charlie Hebdo`ya ve Cumhuriyet`e kınama ve protesto Midyat'tan Tepkiler yağdı. 

 

Midyat ilçesinde Charlie Hebdo`ya ve Cumhuriyet`e kınama ve protesto edildi.

 

Midyat sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çağrı üzerine Yenimahalle Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı`nda toplanarak basın açıklaması düzenledi.

 

Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Resulullahı sevmek inancımızın gereğidir. Canımızdan çok sevdiğimiz Resulullah'a yapılan hakaret bize yapılmıştır. İslam'a ve İslami değerlere hakaret ederek prim kazanmaya çalışan aşağılık mahlûklara geçit vermeyeceğiz.?dedi.

 

Bu aşağılık mahlûklar ünlenmek için yeryüzünün en değerlisine, en şereflisine dil uzatmışlardır diyen Altay açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bunu onların mantığına göre anlıyoruz. Ancak içimizdeki Müslüman görünümlü gâvurlara ne demeliyiz? Ya içimizdeki gâvurların yaptığı yavşaklığa basın özgürlüğüne müdahale ediliyor? diyerek yayın yapan bürütüslere ne demeli? Bu Müslüman görünümlü bürütüslere hatırlatıyoruz! Kişi sevdiği ile haşrolunur.? İçimizdeki batı aşığı bu kesim; bu saldırı vesilesiyle, hepimiz Charlie Hebdoyuz diyerek, İslam'a ve peygamberimize olan kinlerini kusmak için harekete geçip, meydanlara indiler ve basın yayın organlarında hakaret yarışına giriştiler. Kelimenin tam anlamıyla kendi halklarına Fransız olan bu güruh, bizlere Fransızlardan bile daha Fransız'dır. Cumhuriyet Gazetesinin yazarlarının bizim için cami duvarına işeyenlerden farkları yoktur. Bunlar, biz charleyiz, biz Ermeniyiz, biz Yahudi'yiz derler ama hiçbir zaman biz Müslümansız diyemezler. İslam'a, Müslümanlara ve peygamberimize hakaret içeren yayınları fikir özgürlüğü adına savunan bu güruh, ne hikmetse diğer dinlere değil sadece ve sadece İslam'a ve Müslümanlara saldırıyı fikir özgürlüğü olarak görmektedirler. Bizler ne batılıların ne de içimizdeki batı aşıklarının İslam'a ve Müslümanlara saygı duymalarını yada İslam'a hoş görülü olmalarını da beklemiyoruz. Zaten bizde onlara saygı duymuyor, hoş görmüyoruz. Hatta İslam'la ve Müslümanlarla mücadele etmelerini de küfürlerinin bir gereği olarak görüyoruz. Ancak herkesin, saldırılara karşı kendisini savunma ve karşılık verme hakkı vardır ve bu çok doğaldır. Onlardan tek beklentimiz bizim değerlerimize hakaret etmemeleridir."

 

  Bizler inançlarımız gereği, hiçbir din ve inanç hakkında aşağılayıcı karalayıcı yayınları kabul etmiyor ve bu tür yayınları kınıyoruz. Atmış bin satamayan bu derginin üç milyon adet basılarak piyasaya sürülmesi bir provokasyondur. Bu yolla Müslümanların kutsallarına saldırılması sadece batı dünyasının barışına zarar verecektir. Zira batı, İslam dünyasını zaten kan gölüne çevirmiştir. Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı bahane ederek İslam'a, Müslümanlara ve peygamberimize saldıran ve hakarette bulunan Cumhurun adını kullanan ancak hiçbir zaman cumhurun sesi olamamış içimizdeki batıcıları ise lanetliyor ve Allah'a havale ediyoruz. Bu vesileyle halkımızın bu güruhun gerçek yüzlerini göreceklerini ümit ediyoruz.?dedi.

 

Ardından Ak Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan söz aldı.

Güneştan şöyle konuştu: Şunun bilinmesini istiyorum diyen Ak Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan, Bzim içimizdeki Fransızlar, Filistin'de katledilen kardeşlerimizin hiç birinin resmini alıp evinde gazetesinde göstermedi, internet sayfalarına koymadılar. Her biri Charlie oldıu her biri maymun oldu. Ama hiçbiri Filistinli bir çocuk olamadılar. Bunlar malesef ülkenin yurttaşı bile olamadılar.?

 

Hür-Dava Partisi İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ise, resulullah'a uzanan dillerin kesilmesi için elimizden gelen her türlü fedakârlığı yapmak için hazır olduklarını söyledi.

 

Bir gurup ise basın açıklaması yapılan alana yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde pankart ve döviz taşıyan gurup sloganlar eşliğinde alana geldi.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından, gurup sloganlar eşliğinde kınamasını sürdürdü. Ayrıca İsrail ve Fransa bayrakları yakıldı.

 

Gurup daha sonra olaysız olarak alandan ayrıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ