USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Milletvekili Miroğlu, Azerbaycan´da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Üyeleri ile beraber Azerbaycan´ın Başkenti Bakü´de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Miroğlu, Azerbaycan´da Önemli Açıklamalarda Bulundu
18-03-2017 13:31
Google News

AKPM Göç ve Mülteciler Komisyonu Toplantısına katılmak üzere Azerbaycan´a giden Miroğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada FETÖ mensuplarının iltica taleplerinin reddedilmesi gerektiğini dile getirdi.

Azerbaycan Parlamentosu Başkanı tarafından kabul edilen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Üyeleri Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Talip Küçükcan, İstanbul Milletvekilleri Serap Yaşar ve Erkan Kandemir Türkiye´nin göç politikalarını anlattı.

"FETÖ MENSUPLARININ İLTİCA TALEBİ KABUL EDİLMEMELİ"

Miroğlu, gerçekleştirdiği konuşmasında FETÖ mensuplarının iltica talebi kabul edilmemeli diyerek, ´´ 15 Temmuzda ülkede bir darbe gerçekleştirmek ve insanlığa karşı suç işleme durumunda bulunan insanların  Avrupa´nın çeşitli ülkelerine iltica talep etmeleri, çok kesin bir ifadeyle söylemek istiyorum birbirine karıştırmamak gerekiyor. Bu insanlar Yunanistan´da böyle bir iltica talebinde bulundular. Yunanistan mahkemeleri de bu insanların Türkiye´de adil yargılanamayabileceklerine dair bir hüküm verdi. Avrupa birliği üyesi bir ülkenin böyle bir hükmü vermesi süreç bakımından doğru değildir. Çünkü bir ülkede insanların adil yargılanıp yargılanamayacaklarına dair kararı eğer bu Ülke Avrupa birliği üyesi bir ülke ise Avrupa insan hakları mahkemesindedir. Dolayısıyla bu insanların adil yargılanıp yargılanmayacakları sorusu AİHM´i ilgilendiren bir durumdur. Bu bakımdan da Yunanistan mahkemesinin verdiği karar hukuki bakımdan çok sorunlu bir karardır. On binlerce insan bu suç kapsamında Türkiye´de yargılanacaklar. Bu insanlar Avrupa Birliği ülkelerinden çeşitli taleplerde bulunacaklar(Vatandaşlık, Siyasi İltica). Türkiye´de darbe suçu işlemişsen, ortak kanaat olarak 15 Temmuzda bir terör örgütü gelip tüm kurumları yok etmek istedi. Bu Terör örgütü o akşam benimde bulunduğum gazi meclisimizi bombaladı. Bu insanlığa karşı 21. yy. da işlenmiş çok ciddi bir suçtur. Bu insanların Türkiye´de adil yargılanamayacağı iddiası ile tamamen aklanmaları veya iltica taleplerinin kabul edilmesi çok büyük sorunlar yaratacaktır. Dolayısıyla bu suçu işlemiş olan insanlar Türkiye´ye iade edilmelidir diye konuştu.

 Göç Komisyonunu  bir çalışmasını Mardin´de yapması için ilimize davet eden Milletvekili Orhan Miroğlu, Bu tür çalışmaların artık doğudaki merkezlere gerekir. Avrupa Göç Komisyonunun çalışmalarını, bu trajedilerin yaşandığı coğrafyada hissedilmesi ve bu tartışmaların biraz da oralarda yapılması çok fayda sağlayacaktır. Böyle bir çalışmayı Türkiye´nin güney doğusunda yer alan Mardin´de yapabiliriz. Mardin´e 60 km mesafede bir kampımız var. Bu kampta Iraktan gelen Yezidi, Arap, Kürt ve Süryani ve Suriye´den gelen misafirlerimiz var. İki yıl önce sinema oyuncusu  Angelina Jolie Cumhurbaşkanımız ile beraber Midyat´ta ki kampımızı ziyaret etmişlerdi. Bu toplantının Mardin´de olmasının bir önemi daha var. Çünkü Mardin hem Irak´a hem Suriye´ye komşu bir ilimizdir. Dolayısıyla orada olup bitenleri Mardin Halkı da yürekten hissediyor. Çok kültürlü olan Mardin Şehrimizde Türkler, Araplar, Kürtler, Süryaniler hep bir arada yaşıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu yönde bir model olan İlimize Komisyonumuzu davet ediyorum. Bir günümüzü bu kampı ziyaret ederek geçirebiliriz diye konuştu.

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Türk Delegasyonu Üyeleri ile beraber Bakü Türk Şehitliği´ni ziyaret ederek şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.

Heyet Azerbaycan meclisinde, Meclis Başkanı Oktay Esadov ile beraber bir araya geldi.

Bakü´ye yakın bir mülteci yerleşim yeri olan ve yaklaşık dört bin kişinin yaşadığı, Çoğunun Dağlık Karabağ´dan gelen mültecileri de ziyaret eden Miroğlu, Bakü büyükelçimiz Erkan Özoral´a da misafir oldu.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ