USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanı Avcı Midyat'ta

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Midyat'ta Ak Parti ilçe kongresine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı Midyat'ta
30-11-2014 15:42
Google News

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Mardin'in Midyat Ak Parti ilçe kongresine katıldı.


Midyat Adalet Kalkınma Partisi 5. Olağan Genel Kurul'la katılan Bakan Avcı`yı Ak Parti Mardin Milletvekili ve İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti Mardin il ve ilçe teşkilatları karşıladı.


Matiat otelde yapılan Adalet Kalkınma Partisi 5. Olağan Genel Kurul'la katılan Bakan Nabi Avcı, Türkiye'ye fitne ve fesat ihraç etmek isteyenler ve fesat yaymak isteyenler dikkat edilirse öncelikle eğitimi ve eğitim kurumlarımızı hedef aldıklarını söyledi.

Bakan Avcı daha sonra şöyle konuştu:'Bu daha öncede paralel yapılanmalarda da böyle oldu. 6-7 Ekim olaylarında da çok açık bir biçimde bölgede okullarımızın eğitim kurumlarımızı uğradığı saldırılarda da bunları gördük. Bu ne demektir? Bu saldırıları planlayanların ve icra edenlerin geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine, halkımızın geleceğine düşmanlıklarının bir göstergesidir. Halk düşmanlığının, gençlik düşmanlığıdır.'dedi.


Her buraya geldim ziyaretlerde daha öncede söyledik, biz yakılanın, yıkılanın yerine yenisini yapmayı biliriz ve yaptık ve tekrar hizmete açtıklarını ve eskisinden daha güzel yaparak hizmete açtıklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.


'6-7 Ekim tarihlerinde zarar gören okullarımız için bölgeye 65 milyon liralık ek ödenek ayırdık. Bunun bir bölümü de Mardin de harcadık. Ben bu arada bu olaylar sırasında özellikle Mardin'de mesela Kızıltepe de ki Aile Destek Merkezimizin uğradığı saldırı sırasında oradaki komşularımızın, halkımızın, kadınlarımızın saldırganların önüne dikilmelerinden onlara mani olmalarına çalışmalarından ötürü onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Ve biliyorum ki bu saldırıları yapanlar taşımalı gelenlerdir, yani Mardin'in çocukları değildi, Midyat'ın çocukları değildi. Çünkü onalar biliyorlardı ki Mardinli çocuklar, Midyatlı çocuklar kendi okullarını, annelerinin, teyzelerinin, kız kardeşlerinin eğitim gördüğü aile destek merkezlerini tahrip etmezler, onun için dışarıdan olan birileri bu saldırıları yaptılar. Birçok bölgede ve yerde bunu yaptılar. Halkımız elden geldiğince bu saldırıların önüne geçmek için samimi bir gayret içerisinde oldular. Ben o nedenle de Mardinlilere Midyatlılara da ayrıca teşekkür ediyorum.'diye konuştu.


Antalya`da düzenlenecek 'Eğitim Kongresi' katılacaklarını belirten Bakan Avcı, Eğim'de Mardin'de yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı: '2003 yılında Mardin'de 300 yataklı 1 yurt, 2013 yılında Mardin'de 430 bin 608 lira yapım programı için, 9 milyon 187 bin 500 lira büyük onarımlar için, 101 bin 500 lirada bakımlar için, toplam 9 milyon 719 bin 608 lira ödenek gönderilmiştir. 2003 yılından 2013 yılına kadar sadece eğitim amaçlı olarak Mardin' e gönderilen toplam yapılan harcama 561 milyon 699 bin 608 liradır. Bu hem Mardin' e hem de özellikle eğitime verdiğimiz önemin bariz bir kanıtıdır.


'Ana dilde eğitim yapan Süryanice okul eğitime başladı'

Son on yıl boyunca bütçeden en fazla pay eğitime harcandığını, eskiden birinci derece de paya milli savunma aktarıldığını sözlerine ekleyen Bakan Avcı, onun için özellikle eğitim kurumlarımıza, öğretmenlerimize, okullarımıza saldırılar oluyor diye konmuştu.

'Avcı inşallah Midyat'ta önümüzdeki ders yılına yetiştirilmek üzere hem Fen Lise'si hem de Sosyal Bilimler Lise'sini yapacağız. Sosyal Bilimler Lise'sini çok önemsiyoruz çünkü gerçekten Midyat bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir medeniyet şehridir. Buradaki bin yıllık tecrübenin ilmi metotlarla da incelenmesi, öğrenilmesi ve dünyaya tanıtılması gerekiyor. Bunun içinde buraya dört dörtlük bir sosyal bilimler lisesine ayrıca ihtiyaç var. Midyat gerçekten bunu hak ediyor. Bütün cumhuriyet tarihi boyunca Süryani vatandaşlarımızın talep ettiği ama bir tülü gerçekleşmeyen ve ilkini gerçekleştirmek üzere bize nasip oldu. İstanbul da Süryanice eğitim veren ilkokulun ve ortaokulunun açılışını da biz sağladık. O da bu yıl eğitim-öğretime başladı. Ana dilde eğitim yapan Süryanice okul eğitime başladı. İnşallah devamı da gelecek.'diye konuştu.


Ak Parti Mardin Milletvekili ve İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler ise, Ak Parti bu göreve talip olurken eğitim, adalet, güvenlikte ve sağlık hizmetlerinde başı aldığını söyledi. Şimdiye kadar yapılan bütün hizmetlerde de bütün bu başlıklar ortaya çıktığını belirterek, Mardin'in sigortasının da Midyat olduğunu sözlerine eklen Güler şöyle konuştu:


'Biz 2002 yılında vesayetleri yıkarken, önümüze başka vesayet odakları getirildi. Millet iradesinin muktedir kılmamak için yapılan oyunları biliyorsunuz. En son çözüm sürecini milli birlik ve kardeşlik projesini başlattığımız o projenin hayata geçirilmesi için Türkiye'nin her zaman zorda kalmasını, Türkiye'nin her zaman gücünün zayıf olmasını isteyen bu şer güçler Türkiye'nin önüne her zaman bir mesele getirdiler.' Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Divan başkanının oluşmasının ardından seçimlere geçildi. Bakan Avcı daha sonra Mardin`de bir otelde ilçe Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya gelecek. Mardin`deki programdan sonra Antalya`da 1. Eğitim kongresine katılmak için Midyat'tan ayrıldı.


 

Midyat Ak Parti 5. olağan kongresi yapıldı.

Kongrede mevcut başkan Bekir Melih Güneştan yeniden başkan seçildi.

Yapılan konuşmaların ardından başlayan seçim süreci akşam saat 17.00`a kadar devam etti. Kayıtlı 400 delegeden 257`sinin oy kullandığı seçim sonuçlarına göre 257 geçerli oyun tamamını alan mevcut başkan Bekir Melih Güneştan, yeniden AK Parti Midyat İlçe Başkanı seçildi. 

Selahattin Erol 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ