USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; ?Türkiye´de sınıf mevcutlarını 24´e düşürdük?

Mardin´in Kızıltepe 6.Olağan İlçe Kongresine Katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye´de yabancı yatırımdaki gelişmelerden, kişi başına düşen milli gelir miktarına, yol yapımından, milli eğitim sistemindeki gelişmelere kadar bir çok konuda açıkla

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; ?Türkiye´de sınıf mevcutlarını 24´e düşürdük?
17-09-2017 15:55
Google News

         Haber: Mehmet Çelik-Abdullah Yılmaz   

       Kızıltepe 6.Olağan Kongresi Buhara Düğün Salonunda yapıldı. Kongreye tek liste ile gidildi. İlçe Başkanı Faruk Kılıç teşekkür  konuşması yaptı. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar yaptığı konuşmada, çukur ve hendek siyasetine karşı Kızıltepe halkının dik duruşunu dile getirdi.  GAP sularının yakın bir sürede Mezopotamya toprakları buluşacağını ifade eden Dündar ? Kızıltepe´nin elbette ki çözüm bekleyen sorunları var. Kızıltepe´de büyüyen ve yaşayan biri olarak bu sorunları çok iyi biliyorum. Kızıltepe halkı, daha iyi hizmetleri hak ediyor ve ihtiyacı var. Ama en büyük ihtiyacımız huzurdur, güvenliktir. Devletimiz bunu sağlıyor, bunun arkasında hizmet de gelecek.? Dedi.

              Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,  Adnan Menderes´in idam edilişinim yıl dönümünü hatırlatarak rahmet ve minnet dileklerini iletti. Çankırı, kongrenin yenileme, güçlenme anlamına geldiğine dikkat çekerek, Kızıltepe Halkının çukur siyasetine karşı dik duruşunu takdirle anımsadıklarını söyledi

           Ak parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mezopotamya tarihine ve kültürüne dikkat çekerek, emperyalist güçlerin hala Mezopotamya değerleri ve  toprakları üzerindeki oyunlarını sürdürme gayretlerine tanık oluyoruz. Son günlerde iki değerli kişilik üzerinde yoğunlaştığını ifade  eden Miroğlu ?Nobel ödülünü alan Aziz Sancar ve Türkiye´de toplumu anlama diline damga vuran ve dünyaya tanıtan Şerif Mardin Mezopotamya´nın bağrından çıkan iki kişilik. Azizi Sancar´ı minnetle, Şerif Mardin´i rahmet ve saygı ile anıyorum? dedi.

     GAP Projesini Mezopotamya toprakları ile buluşmasının yeni dönemin başlangıcı olarak gördüğünü söyleyen Miroğlu ?Bizim coğrafya ´da güçlendik, büyüdük. Kızıltepe ve bölge aşiretler laboratuvarı gibidir. Bu farklılıkların, etnik yapının birlikte yaşaması, ortak değerler etrafında kenetlenmesinin dünyada başka bir örneği yoktur. Bu birliktelik, bu dayanışma, Ak Parti´nin siyasi doktrini ile birleşince bölgede karşı karşıya kalınan badirelerin atlatılmasına umuttur. Bölgemizde devam eden vekalet savaşlarının da karşısında binlerce yıllık  kardeşlik duyguları ile dik duracağımızı görüyor ve inanıyorum. 1916  Diyarbakır´a gelen Atatürk´ün arkasında duran halk, bugün 21. Yüzyılda Recep Tayyip Erdoğan´ın arkasında durmuştur? dedi

       Kongreye Katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  ekonomik, Yatırım ve  sosyal  kalkınmışlık  ile eğitim alanında rakamlar vererek Türkiye´yi  gelişmiş ülkelerle karşılaştırdı.

     Köle olduktan sonra, kime köle olduğunun önemli olmadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Bakan yılmaz hizmet anlayışlarında kavga siyaseti değil, sevgi olduğunu ifade etti.

      Bölgedeki savaşlarla, bölge haritasının yeniden çizilmek istendiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, binlerce kilometre uzaktan gelip bölge üzerindeki oyunlarını hayata geçirmeye çalışanların niyetlerini herkesin net olarak gördüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin detaylarını anlatan Bakan Yılmaz, eğitimde ile ilgili mesajlar verdi.

 Sınıf mevcutlarını kısa sürede 36´dan 24 lere düşürdüklerini, Türkiye genelinde 70 bin dersliğe ihtiyaç duyulduğunu bunun en kısa sürede giderileceğini söyleyen Yılmaz ?Bizler 60-70 mevcutlu sınıflarda eğitim gördük. Öğretmenin öğrenciye bir dakikasını ayıramadığı sınıflarda. Bugün mevcudu 24´lere düşürdük. Daha kaliteli eğitim için ne gerekiyorsa yapacağız. Meslek eğitimini memleket meselesi haline getirdik.  Yüzde 44 olan mesleki eğitim  seviyesini yüzde 60 lara çıkardık. Meslek liselerine performans sistemi uygulamasını getirdik. Eğitimde fırsat eşitliği için devlet öğrenciler kitap veriyor, öğrenciye süt veriyor, taşıma hizmeti veriyor. Yabancı dil eğitimine ağırlık vereceğiz. 620 okulda yabancı dil ağırlıklı eğitim veriyoruz. Pilot olarak belirlediğimiz okullarda alacağımız sonuçlara göre, okulları yaygınlaştırılacak. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız. Okul öncesi eğitim gören öğrenciler daha başarılı oluyor.  Okul öncesi eğitimi yüzde 10´dan yüzde 74 lere çıkardık. 37 İlde pilot uygulama başlattık. Eğitim materyalleri gönderdik.

       Eğitimde taşıma sistemini asgari düzeye çekeceğiz. Büyük köylerde yerinde eğitime önem vereceğiz. Öğrencileri taşımak yerine yaşadıkları yere okul yapacağız, öğretmen sayısını arttıracağız.? Dedi.

            Faruk Kılıç´ın hazırladığı tek liste ile  yapılan Kızıltepe 6. Olağan Kongresine, Ak Parti Mardin Eski Milletvekili Nihat Eri, 22. Dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, Yeşille Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Kabala eski Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, Ak Parti İl ve İlçe teşkilat başkan ve yöneticiler ile çok sayıda partili katıldı. 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ