USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Mardin´de incelmelerde bulundu.

Bakan Işık ? Mardin Kardeşliğin ve Birlikte Yaşamın Başkentidir?

Milli Savunma Bakanı Fikri  Işık Mardin´de incelmelerde bulundu.
25-06-2016 13:41
Google News

       Haber:Mehmet Çelik

       Milli Savunma Bakanı Fikri Işık özel bir uçak ile Mardin´e geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri, Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı,  Orhan Miroğlu  ve bir basın ordusu ile Mardin´e gelen Milli Savunma Bakanı Işık bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak. Mardin Valisi  Mustafa Yaman  ve kalabalık bir partili grup tarafından hava limanında karşılanan Bakan Işkı Valilikte şeref defterini imzaladı.

           Vali Mustafa Yaman, Bakan Işık ve Kocaeli heyetinin Mardin ziyaretlerini çok anlamlı  olduğunu ifade ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

              Milli Savunma Bakanı Fikri Işık valilikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Işık    ?Türkiye´nin Başkenti Ankara´dır, ama kardeşliğin ve birlikte yaşamanın başkenti Mardin´dir.  Mardin tarih boyu bir büyük kültür ve medeniyet merkezi oldu. Bugün de bu özelliğini korumakta. Birlikte yaşama kültürünün   özellikle Türkiye´nin her yerinden gelen insanların kardeşçe yaşadığı hatta Osmanlıca coğrafyamızın pek çok yerinden gelen insanların kardeşçe yaşadığı Kocaeli´nden birlikte yaşama kültürünün en güçlü olduğu Mardin´e bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretten dolayı gerçekten çok mutluyuz. Mardin´de olmak Kocaeli´nden milletvekili arkadaşlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, il başkanımız, teşkilatımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gazetecilerimizle bugün burada Mardin´de olmaktan çok büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz, büyük bir memnuniyet duyuyoruz.  ? dedi

Mardin´in herkes tarafından görülmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Işık ?Mardin aslında herkesin defalarca gelip, her bir karışını görmesi gereken muhteşem bir şehir. Daha önce Mardin´e defalarca gelmiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum, gerçekten Mardin Türkiye´nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi, hatta belki ilk 3´e girecek merkezlerden birisi. Ama inşallah şu terörle mücadeleyi Allah´ın izniyle başarıyla sonuçlandırdıktan sonra inanıyorum  Mardin herkesin görmeyi çok arzu ettiği ve edeceği onun içinde yoğun geleceğin merkezi haline getireceğiz. Şu anda büyük bir mücadele veriliyor. Burada en büyük sevincimiz Mardin halkının teröre ve teröristlere prim vermemesi bu noktada terörle mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve ilgili kurumlara desteğini açıkça ortaya koyması.

Biz bunun ne kadar öneli olduğunu çok iyi biliyoruz. Terörle mücadelede en önemli unsur halkın desteğini almaktır. Mardin halkının bu noktada desteğini almaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir tek sivil vatandaşımızın zarar gelmemesi, halel gelmemesi için de çok büyük bir titizlikle bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörle amansızca mücadele edeceğiz. kardeşliğimizi güçlendirecek adımları atmaktan da dün olduğu gibi bugün de hiçbir zaman geri durmayacağız.

Türkiye´nin tek çıkar yolu birliği ve beraberliğidir, kardeşliğidir. Bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, bundan sonra da inşallah kıyamete kadar topraklarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu bilinçle bu şuurla, bu anlayışla özellikle Mardin´imiz başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün bir dizi etkinlik olacak bu etkinlikler vesilesi ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla daha fazla birlikte olma imkanımız olacak. ? şeklinde konuştu.

       Bedelli Askerlik Gündemde yok

 Bir gazetecinin ?Türk Silahlı Kuvvetleri profesyonel ordulaşma yolunda, 700 bin dolayında kişi bedelli askerlik müjdesi bekliyor bu konuda çalışmalarınız var mı? ? şeklindeki soruya Bakan Işık bu konuda bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

  Bir başka gazetecinin Milli Savunma Bakanlığını kullanımında olan Mardin Kalesinin Turizme ne zaman açılacağı sorusuna ise bakan Işık ?Biraz sonra Vali bey ve yetkililerle görüşmelerimiz olacak, bu konuyu da konuşacağız? dedi.

 Bakan Işık Ak Parti İl Başkanlığını, 70 Mekanize Tugay Komutanlığını ziyaretlerinin ardından 500 adet bisikletin dağıtım törenine, ardından iftar yemeğine katılacak.

 

   



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ