USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Miroğlu´ndan Kuruluş Yıl dönümü Mesajı

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Partisinin Kuruluş Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Miroğlu´ndan  Kuruluş Yıl dönümü Mesajı
14-08-2017 18:46
Google News

Ak Parti Mardin Milletvekili, Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu, Ak Partinin 16. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. ?AK Parti bugün 16. Kuruluş yılını kutlayacak. Türkiye´de ve dünyanın dört bir yanında yaşayan dili, kültürü, ülkesi ve inancı farklı olsa da, AK Parti´yi mazlumların sesi ve çığlığı gibi gören insanlara ve müminlere 16. Kuruluş yılı kutlu ve mübarek olsun. Son iki yüzyıldır ülkemizde ve dünyada yaşanan gerçekler, büyük tarihi olaylar ve bugünlerde içinden geçtiğimiz ´tuhaf zamanlar´ Ak Parti gibi bir partinin sadece Türkiye´ye değil, dünyaya da çok gerekli olduğunu gösteriyor.

Biz AK Partililer büyük bir siyasi hikayeden ve büyük bir davanın canla başla savunulduğu bir mücadeleden geliyoruz.

Arap baharı eğer dünyayı sarsan, bölge halklarının uyanışına ve kendi haklı davalarına sahip çıkan bir devrim olmuşsa, biliyoruz ki, bu uyanış ve bu mücadeleden geriye kalan iki hareketten biri AK Parti ve onun lideri Erdoğan, diğeri de tıpkı Erdoğan gibi fikirleriyle islam alemine yol gösteren Gannuşi ve onun kurduğu Nahda hareketidir.

AK Parti, tarihin sonunun ilan edildiği, medeniyetler çatışmasının kaçınılmaz olduğuna inanıldığı, Türkiye´de ulus- devlet kuruluşunun demokrasiyle taçlanmasının zaruri hale geldiği bir dönemde kuruldu ve demokratik reformlara, yüzyılda gerçekleşemeyen ekonomik atılımlara ve projelere imza attı.

AK Parti, ezber bozan siyaset tarzıyla, Türkiye´nin Kürt sorunu nedeniyle yaşadığı paranoyaların aşılması için gerçek manada yeni fikirler, paradigmalar geliştirdi ve bu fikir ve paradigmaların halkla buluşmasını sağladı. Oslo süreci, daha sonra da çözüm süreci dediğimiz süreç, terör ve şiddet sarmalından kurtulamayan PKK´nın ve örgütün arkasında duran uluslararası güçlerin hain ve düşmanca çabaları sonucu boşa çıkarılmış olsa da, önemli tecrübeler oldular. Merkez sağ ve solun Kürt toplumu içinde çöktüğü bir dönemde, Kürt halkının yüzünü AK Partiye dönüp, Sayın Erdoğan´a inanması ve güven duyması, Türkiye´yi bölmek ve kardeş kavgası çıkarmak isteyenleri başarısızlığa uğratmış, Rojava´daki gelişmeler, hendek savaşları ve 15 Temmuz ihanetine rağmen, AK Partiye halkımızın duyduğu inancı kırmak ve sona erdirmek mümkün olamamıştır.

Parlak ve tertemiz, her bir safhasının halka hesap edildiği bir siyasi hikayemiz olduğu ne kadar gerçekse, bu hikayenin artık bambaşka siyasi koşullarda yoluna devam edeceği de bir o kadar gerçektir.

Partimizin dün olduğu gibi bugün de iktidarını sürdürmek için, ihtiyaç duyduğu yegane şey, demokraside ilerlemek, değişim ve reform politikalarını bir an önce hayata geçirmektir.

Reform, değişim ve demokrasiden başka elimizde güçlü bir silahımız yoktur.

Türkiye´de Kürtler ve Türkler olarak, siyasi birliğimizin devam etmesi, üniter devlet ve beraberlik içinde tarih içindeki yolculuğumuza devam etmesi, büyük oranda güçlü sivil ve siyasi kurumlara sahip olmamıza bağlıdır.

Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi, metal yorgunluk partimiz için bir sorun, ama parti içinde, ´kendi davasının peşinde´ olan grup ve kişilerin varlığı da bir başka sorundur.

AK Parti, bugün, Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi, 15-25 yıl öncesinin siyasi baronlarının bir takım siyasi operasyonlarıyla karşı karşıyadır. AK Partiye inanmış hiç bir kimsenin bu siyasi baronlarla beraber hareket etmesi ve desteklemesi mümkün değildir. Çünkü AK Partililer, onbeş- yirmibeş yıl öncesinin siyasi baronları değil, siyasi mağdurlarıdır.

Biz AK Partililer şunu çok iyi biliyoruz ki, siyasete soyunmuş hiç bir siyasi baron, vesayet kalıntısı anlayışların ve kurumların desteğini almadan büyük bir siyasi partinin içinde hareket edemez. Ülkemizde zorunlu nedenlerle ilan edilen OHAL uygulaması ve yine zorunlu nedenlerle uygulanmakta olan kayyum politikaları, maalesef bölgemizde, siyaset baronları için uygun bir siyasi zemin oluşturmaktadır. Siyaset kurumundan açıkça rol çalınmakta, siyaset kurumu, teşkilatıyla ve milletvekiliyle etkisizleştirilmek istenmektedir.

AK Parti güçlü bir siyasi hikayeye sahiptir ve çok iyi biliyoruz ki, bu güçlü siyasi hikaye en zor zamanlarda bile kendini yeniden yazmayı başarmış bir hikayedir.

16. Kuruluş yılı Türkiye´ye ve dünyanın dört bir yanında yaşayan ama gözü kulağı Türkiye´de ve Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´da ve onun siyasi liderliğinin başarılarında olan herkese kutlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun"



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ