USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Miroğlu “ Türkiye Ekonomisinin Güvene İhtiyacı Var”

“ Avrupa’da çok güçlü bir şekilde Türkiye’ye karşı itibarsızlaştırma, güvensizlik yaratılmak isteniyor. Dolayısıyla önce bir itibarsızlaştır, önce bir güven bunalımı yarat sonra de ki 'siz bu ekonomiyi yönetemiyorsunuz'. Bu bana çok vicdani gelmiyor. AK Partinin ve Cumhurbaşkanımızın bölge için siyasi sigorta bir gelecek garantisi olduğuna dair inancımızın korunması gerektiğine inanıyorum.”

 Miroğlu “ Türkiye Ekonomisinin Güvene İhtiyacı Var”
25-11-2021 21:42
25-11-2021 22:14
MARDİN
Google News

 

              AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, "Avrupa’da çok güçlü bir şekilde Türkiye’ye karşı itibarsızlaştırma, güvensizlik yaratılmak isteniyor. Dolayısıyla önce bir itibarsızlaştır, önce bir güven bunalımı yarat sonra de ki 'siz bu ekonomiyi yönetemiyorsunuz'. Bu bana çok vicdani gelmiyor. " dedi. 

       Mardin’de Ak Parti İl Başkanlığı Binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

       AK Parti’nin cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin bir çok sorununun çözüldüğünü ve her yerde yatırımların hızla sürdüğünü kaydeden Miroğlu,  istihdam artışı ve işsizlik oranlarının azalması yönünde de önemli adımların atıldığını belirtti. 

                 Döviz artışı “Kara Salı” Olarak Tarihteki Yerini Aldı 

          Anlamsız bir şekilde bir günde döviz artışının kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen Miroğlu, "Faizi düşürerek üretimi artırabiliriz. Faiz giderlerini düşük tutmak yoluyla üretimi artırıp arzı yükseltmek, yükselince de enflasyona doğru yansıyacağına inanıyoruz. Bu  ekonomik bir model.  Bunun döviz piyasasını biraz tetikleyeceğini bizlerde tahmin ediyorduk. Ama doğrusunu isterseniz Salı günkü gibi bir tablo çok zor süreçten geçen ülkeler için söz konusu. Bu Kara Salı olarak tarihteki yerini aldı" Değerlendirmesinde bulundu. 

           Vatandaşın ilk sorunu ekonomi 

Türkiye’de vatandaşın ilk sorunun ekonomi sorunu olduğunu, ancak bu noktaya nasıl gelindiğinin iyi bilinmesi gerektiğinin irdelenmesi gerektiğini ifade eden Miroğlu, şöyle devam etti: 

“Etnik çatışma yok, mezhep çatışması yok. Askeri vesayet yok, darbe riski yok. Peki nedir bu? Bu ülkede doların, avronun bir anda yüzde 17-18 gibi Türk parası karşısında değer kazanmasının hikmeti nedir?  Buna baktığımız zaman Türkiye’ye yönelik, başından beri en azından bu son 10 yılda ve bil hassa 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile yürüttüğümüz mücadelenin Avrupa’ya taşınmasından sonra ABD zaten başından beridir bu mücadele alanlarından biriydi. Ama  şimdi Avrupa’da çok güçlü bir şekilde Türkiye’ye karşı itibarsızlaştırma, güvensizlik yaratılmak isteniyor. Ne yaparsak yapalım dünyanın bu iktidara bil hassa AB ülkelerinin sıcak bakmadığını kabul etmemiz lazım. Dolayısıyla önce bir itibarsızlaştır, önce bir güven bunalımı yarat sonra de ki 'siz bu ekonomiyi yönetemiyorsunuz'. Bu bana çok vicdani gelmiyor. " 

   Bu konuda muhalefetin tutarsızlığının doğru olmadığını söyleyen Miroğlu, "Hem İYİ Parti hem de CHP mitinglerle sahaya çıkıyor. Bu iyi mi kötü mü? hep beraber göreceğiz. Ama bu mitinglerle sahaya çıkma refleksi ülkenin ulusal çıkarlarını düşündüğümüz zaman bana çok doğru gelmiyor. " dedi.  

Türkiye’de ortak yaşamın güçlenmesi için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Miroğlu, bu konuda herkese büyük görevler düştüğünü bildirdi.

AK Parti’nin Türkiye siyasi tarihinde  her zaman sözü edilen bir olarak kalacağını, istikrar ve huzurun devamının özellikle bölge açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 

            Bölgenin yeni maceralara sürüklenmemesi gerektiğini aktaran Miroğlu, 

" Çok büyük maceralardan geçtik halk olarak. Büyük tecrübelerden geçtik. Bu tecrübeleri kendi belleğimizde bir yere koyduk. Belleğe koyduğumuz hatıralarımız unutulmaya terk edildiği zaman onun çok fazla bir kıymeti olmuyor. Benim en büyük endişem, bölgenin müspet olmayan sonuç getirmeyecek yeni siyasi maceralara sürüklenmemesi. AK Partinin ve Cumhurbaşkanımızın bölge için siyasi sigorta, bir gelecek garantisi olduğuna dair inancımızın korunması gerektiğine inanıyorum. Bölgede herkes siyasi faaliyet yürütebilir. Ben tabi bu faaliyetlerin yeni yeni siyasi maceralara yönelmesi gibi bir riskinde olduğunu görüyorum. Bir iktidar değişikliği olması halinde ki bu olabilir sandığa gider insanlar ama bu iktidar değişimine bölge açısından çok mutluluk getireceği kanaatinde değilim. Bölgenin tek partiye mahkum edilme riskini de sizinle paylaşmak istiyorum." Şeklinde sözlerini sürdürdü.  

  

 


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ