USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı “Mardin’in Turizm Potansiyelini Ortak Akılla Büyütmeliyiz”

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı
11-05-2026 12:29
11-05-2026 12:35
MARDİN
Google News

Mardin’de faaliyet gösteren turizmci ve otelcilerden oluşan heyet, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik’i ziyaret ederek kent turizminin mevcut durumu, sektörün sorunları ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarete, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Deniz Güler, Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Seçkin Acar ile dernek yönetimi ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Hatip Çelik, Mardin’in turizmde sahip olduğu büyük potansiyele dikkat çekerek sektör paydaşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kentte turizm alanında daha güçlü bir koordinasyon sağlamak amacıyla bir “Turizm Platformu” oluşturulması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Çelik, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Mardin’in tarihi dokusu, kültürel mirası ve gastronomisiyle adeta açık hava müzesi niteliğinde olduğunu belirten Çelik, bölgesel turizm ağının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa benzer turizm değerlerine sahip şehirlerdir. Bu şehirler arasında güçlü bir bağ kurulmalı. TGA, TÜRSAB ve İl Turizm Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürütülmeli. Şehrimize hizmet etmek ve sektörün sorunlarını çözmek için her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

TGA Temsilcisi Deniz Güler ise son dört aydır bölgede kapsamlı analizler ve toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek Mardin’e özel önem verdiklerini ifade etti. Önümüzdeki süreçte yeni turizm organizasyonları ve sektör buluşmaları düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Güler, kentin turizmde daha ileri taşınması adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

MOD Başkanı Seçkin Acar da dernek olarak yeni kurulmalarına rağmen sektörün yıllardır süregelen sorunlarını yakından bildiklerini ifade ederek, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin ortaya koyduğu vizyonun sektörde umut oluşturduğunu söyledi.

Acar, “Yaklaşık 30 yıldır Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nı tanıyorum. Ancak ilk kez mevcut yönetim döneminde aynı enerjiyi ve ortak vizyonu hissediyoruz. Eskiden odamızı yalnızca resmi işlemlerin yapıldığı bir yer olarak görürdük. Bugün ise sektörün gelişimine yön veren güçlü bir yapı olduğunu görüyoruz. Biz sorunlarımızla birlikte çözüm önerilerimizi de sunuyoruz. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ